Šta je novo?

Dual channel sa 3 modula ??

apostol7

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
620
Pozdrav,

Zanima me da li ce 3 memorjiska modula raditi u dual channel modu sa sledecom konfiguracijom: 2x2GB + 4GB?
2x2GB vec rade u dual modu, nov modul, koji tek treba da uzmem, bi stavio u slobodan slot.

Ploca je Asus Vanguard B85, cpu i5-4570.

Hvala u napred.

Nece raditi u dual channel modu.

A to ti uopste nije bitno, odnosno nemas nikakve vidljive dobitke, pogotovo ako ne koristis integrisanu grafiku.

radiće bez problema.

prvi slot #1 ostavi prazan , module od po dva stavi u istobojne slotove ( #2 i #4 ), a modul od 4gb u #3 (brojiš od cpu-a).

latencije na auto (SPD).

Poslednja izmena:
Potvrdjujem sto je kokan napisao. Probano na masini iz potpisa, a ako cpuz laze onda lazem i ja (samim tim i kokan :D:p)

Jel bi radilo tako (2x2GB + 4GB) na svakoj modernoj ploci, dual channel?

Na starom kompu mi je neko vreme bilo 2x512MB + 1GB. Nikako nije moglo u dual, AM2 ploca.

ne znam za svaku , ali na dobrom broju radi .

radiće bez problema.

prvi slot #1 ostavi prazan , module od po dva stavi u istobojne slotove ( #2 i #4 ), a modul od 4gb u #3 (brojiš od cpu-a).

latencije na auto (SPD).
Već skoro 6 godina imam mašinu iz potpisa i 4 GB DDR2 su postali tijesni pa razmišljam da možda uzmem još 2 GB i mislio sam da će u tom slučaju sigurno "ispasti" iz dual chanella ali po ovome izgleda da možda i neće. Ovo je slika moje ploče, ne znam sad da li su žuti ili crni slotovi za dual chanell, ako su žuti onda se broji prema CPU.

Uzimao bih preko eBay, mogu samo da se nadam da će raditi, uzeo bih isto 800 MHz kao što su ovi moduli koje imam. Našao sam kod nekog prodavca iz Njemačke, 25€ sa dostavom.

isto ti je uzeo ovde,plus mozes da testiras sto ako uzimas od svabe nemeres.

i opet da kazem,nikakvog benefita nema od dualchannel-a,ali od veceg kapaciteta itekako ima.

Slažem se, gledam sad po oglasima i ima polovnih. Pošto već imam 2x2 GB da li je bolje da uzmem 2x1 GB ili 1x2 GB? Znači da uzmem 2 GB na jednoj ili na dve pločice? Znam da u realnom radu dual chanell nije nešto posebno ali da li bi sve radilo u njemu ako bih uzeo 2x1 GB uz ove svoje 2x2 GB?

90 posto da bi radilo,ume da provi problem samo ako je rezlicit napon tj u par specificnih slucajea,ne treba se previse sekirati oko toga,kad ionako mozes da odes i istestiras sa svojom.

Meni u CPU-z takodje pise Dual channel, a imam 2x4GB u #1 i #3 i 2GB u #2...
A pisalo je i kad sam ima 4GB+2GB, ne secam se u kojim slotovima :d

Poslednja izmena:
Imam 2x2 Geil Black Dragon DDR2 800 MHz, mislio sam uzeti još 2 GB ali sam odlučio da uzmem 2x2 GB, pretpostavljam da će to raditi u dual chanell ako su i ta dva modula uparena. Kad smo kod toga jedan prodavac u oglasima ima neku 2x2 GB Aeneon za 30€, zna li neko kakva je ta memorija? Model koji je naveo se nalazi u QVL tabeli za moju ploču pa bi trebalo da je kompatibilna.

Vrh Dno