Šta je novo?

Dual channel ili ne (na AM2)

diab10

Slavan
Učlanjen(a)
28.12.2004
Poena
319
Interesuje me koliko stvarne razlike ima kada se na socket am2 upare 2 modula od 512 ddr2 667 ili jedan od 1gb ddr 667, koji imaju istu latenciju. Koliko sada dual channel memorija doprinosi performansama sistema, recimo u igricama? Da li se isplati dati 5-10 evra za dva modula naspram jednog (deset po deset se na kraju nakupi kada slazes konfiguracij, a resursi su pretty low ;))
thanx :ciao:

Bolje uzmi modul od 1GB, sigurno ces uzeti jos jedan za 3~4 meseca i onda ces imati dual channel. Inace dual znaci i podize performanse, narocito u igrama.

Povecanje performansi varira od 7% do 30%!

Tako je Pero,~5-10%.
30% se moze dobiti u mem. bandwith testovima koji nemaju mnogo veze sa realnoscu

@PeraNS & ivanbo2003: Pa i 10% je dosta ubrzanja, ako kazete da je samo 10%.

@diab10: U konkretnom slucaju bolje je da uzmes jedan modul od GB.

Poslednja izmena:
Pa mi nismo ni rekli da je 5-10% lose :).Samo smo rekli da 30% nije moguce :).

Jesje, ali u sintetici... U realnom radu se krece od 7~15%... A to smo apsolvirali jos odavno!

Da neotvaram novi thred,sta je bolje 2x1gb dualchannel ili 3gb singlechannel!? (prvenstveno za igre)

Ja vise volim da je dual ali to se slabo primecuje u mom svakodnevnom radu i zabavi. U pitanju je mala razlika u korist dualchanel-a. Lepo zvuci ali da je bar pola dobro koliko i izgleda...U svakom slucaju ko ima ovu opciju treba da je iskoristi(ne da se baci).

A u tvom slucaju IGY , posto su igre u pitanju, svakako je bolje 3gb.

Da neotvaram novi thred,sta je bolje 2x1gb dualchannel ili 3gb singlechannel!? (prvenstveno za igre)

IGY, vidim ja da tebe svrbi dzep, ti bi jos 1GB da pazarish :eyebrows: :D Ne znam samo koja igra trazi 3GB? Po meni je ipak bolje 2GB dual channel neke brze memorije. Ako postoji softver koji BASH trazi ogromnu kolicinu RAMa onda u redu ali ovako :wall: :wave:

IGY, vidim ja da tebe svrbi dzep, ti bi jos 1GB da pazarish :eyebrows: :D Ne znam samo koja igra trazi 3GB? Po meni je ipak bolje 2GB dual channel neke brze memorije. Ako postoji softver koji BASH trazi ogromnu kolicinu RAMa onda u redu ali ovako :wall: :wave:

Ma ne svrbi me dzep,sve sam pare stukao na graficku! :smoke: :d
Nego pitam za druga!:wave:
Usput netrazi nijedna igra 3gb,ali u xp-u,a vista jede memoriju! ,)

Poslednja izmena:
Pa da budem u trendu!!! :D :d
Pa kad sam bacio tolike pare da osetim cari te viste! :,,: (neki ce reci da ih i nema)
A sto se tice x64,imao sam je pre,sad sam na x86!:guitar:

Mogu ti reci da sa 2gb rama sve radi super,cak i bolje nego xp,ali samo malo igre rade losije zbog drivera koji nisu jos dovoljno optimizovani,kao ni sve igre,ali vecina igara radi ok! :banana:

Poslednja izmena:
Ja sam za 2x1GB u Dual-u. Realno je da ne treba vise memorije od 2 giga iako je cena memorija niska, ne vredi ulagati u nesto sto vecina korisnika (95%) ne moze iskoristiti.(jedino ako nisi u onih 5%). I na visti vecina stvari lepo radi i sa 1GB, sa 2 letiiiii.

Poslednja izmena:
Ne tripuj se sa 3gb... X puta je pisano o tome, i nikad neces moci da ih iskoristis!

Neces... Ne secam se tacno, koristi pretragu... XP valjda vidi 2,93; vista pravi neke probleme... Kao sto rekoh, pretrazi forum!

ja sam stariji covek, ne razumem bas sve najbolje, ali iskustvo... :crash:

- merio sam razliku u brzini fotosopa (memoriski zahtevna aplikacija) i razlika izmedju dual on i dual off 7%...

- hdd kao mesto za skladistenje podataka je Drasticno sporiji od najsporije memorije... zakljucak: Brena je Brena, al dvaput je dvaput :eyebrows:

kako se stavlja to dual chanel jel se stavlja na 1 i 3 utor memorija moze neko objasniti

Imas u manualu maticne... 1. i 3. ili 1. i 2.!

Ako nemas integrisanu graf uzmi 1GB, a ako ti je integrisana uzmi 2x512 prija to integrusama

dual chanel prija integrusama zato sto umeju lepo da zaguse memorijski protok svojim zahtevima, pa je DC tu dobrodosao...

Nazad
Vrh Dno