Šta je novo?

Dual channel i maticna?

NikolaT

Slavan
Učlanjen(a)
14.10.2006
Poena
319
Koliko se dobija u performansama ako se memorija koristi u dual channel modu? Koja maticna od ovih je najbolja: asus A8V-E SE(kt890), Gigabyte GM-K8NF-9RH, ASUS A8N5X?

Sto se tice dual channel-a, dobija se par procenata, nista previse znacajno.

Koliko se gubi ako se umjesto ddr400mhz koriste 2 modula od po 256 mb na 266mhz?

Sto se tice dual channel-a, dobija se par procenata, nista previse znacajno.

Znaci ne bih mnogo izgubio ako bih uzeo sempron na 2800+ i maticnu sa 754 socketom umjesto athlona 3000+ i 939? Cilj mi je da izadjem sto jeftinije.

Poslednja izmena od urednika:
Ne gubi se previse, ali bi ipak bilo bolje da se ubode neka na 400MHz.

edit: kolika ti je razlika u cijeni izmedju prve i druge varijante?

Poslednja izmena:
Ne gubi se previse, ali bi ipak bilo bolje da se ubode neka na 400MHz.

edit: kolika ti je razlika u cijeni izmedju prve i druge varijante?

35E tj. 70KM

Znaci ako bih uzeo sempron 2800+, sa 754 socketom (sto bi me izaslo oko 230KM, 115E) ne bih izgubio mnogo u odnosu na alternative: 939+athlon 3000+(150E) ili mozda am2+sempron 2800+ (125E+30E doplata za ddr2) (najjeftinijiu i najlosiju maticnu sa kt890 chipsetom), a za razliku bih mogao i da kupim modul ram memorije?! Ne planiram nadograndju u naredne dvije godine. BlackNeo hvala na odgovorima.

Poslednja izmena od urednika:
Za Gigabyte plocu ne znam, ali je A8N5X savrsena ploca, za taj rang (znaci, ako ti ne treba passive cooling i SLI).
AMD64 nema bas neke razlike ako memorija radi na manjem MHz, barem sam gledao opsiran review koji je uporedio:
- X2 stock, DDR400
- X2 OC, DDR400 (znaci divider da mem ostane na 200Nhz), brze
- X2 stock, DDR OCovan - NIKAKVE razlike od X2 stock, DDR400 (tj. u margini greske 2%, ali obicno ni primetna razlika)
Radili su test skoro svega od sintetike, preko multimedija enkodinga, igrica, aplikacija etc. Ne znam na kom sajtu, mislim da je Anandtech.

E, sada, dual channel naspram single channel - ne znam, nisam probao 😀
A razliku Sempron vs. Venice ces primetiti, ipak znaci vise cache-a na tim mizernim velicinama.

Nazad
Vrh Dno