Šta je novo?

dual chanel ?

-deme-

Slavan
Učlanjen(a)
11.08.2007
Poena
301
Da li memorija mora da bude istog proizvodjaca ili samo istog modula . NPR ja imam geil 512mb-667mhz ,a moram da uzmem najmanje jos jednu takvu .. (jer nisam imao dovoljno love kad sam kupovao konfiguraciju ,****ga ne stedim na ploci ..bar sam i sada posle godinu dana zadovoljan sa ASUS m2n-e.) ,znaci mogu li uzeti drugog proizvodjaca da mi radi kao dual ili ne ? Geil ne mogu da nadjem,a kad ga nadjem traze duplo love. :bottle::cigar:

Poslednja izmena:
Generalno, za dual chanel je potrebno da memoriski moduli budu iste velicine (kod tebe 512Mb) i da su sertifikovani za rad na istoj brzini.Naravno,zbog ceste nekompatabilnosti izmedju istih,preporucljivo je da budu i od istog proizvodjaca.Pogledaj malo konfiguracije iz potpisa i videces da gro ljudi ostvaruje dual chanel i sa modulima od razlicitih proizvodjaca.
Kada kupujes memoriju,vidi sa prodavcem da prvo proveris da li prihvata dc da bi mogao zameniti ako nesto nije u redu...poz:wave:

Ne bi trebalo. Ali često treba. Tj. u teoriji - ne treba, svi kao poštuju standard, ali u praxi, čak i najveći proizvođač (naši tzv. "brand"-ovi) imaju posebne "kit" ove memorija gde su ih uparili da rade zajedno - tj. poštuju na jedanak način standard. Također, dešava se da i kada bi našao isti Geil, možda neće da rade zajedno, a isto tako, mogu da rade sa sasvim drugom memorijom, iz čega proizilazi - sve je stvar slučaja (veća je verovatnoća da će da radi) ili, platiš "kit" i uleti ti.... dual.

Ma 90% da ce da radi i sa drugim proizvodjacem,ali opet ti kazem,porazgovaraj sa prodavcem da bi mogao da isprobas modul.

to mu niko nece dati
inace rade dva razlicita proizvodjaca ali gledaj da uzems sa istim latencijama

zabrzinu nema veze jer ti ako uzmes jednu od 667 i od 800 radice ti obe na 667
tako da nema veze zbog brzine
ja bi ti preporucio da juris 512 800mhz jer kasnije kupis jos jednu i rade ti na 800
a ne na 667

doduse mozes da uzmes i 667 pa da klokujes mislim da ovi OC-eri furaju 667 memorije na 900mhz bez problema ali sve zavisi koju plocu imas
aj napisi ostatak konfiguracije.

Poslednja izmena:
to mu niko nece dati
inace rade dva razlicita proizvodjaca ali gledaj da uzems sa istim latencijama

zabrzinu nema veze jer ti ako uzmes jednu od 667 i od 800 radice ti obe na 667
tako da nema veze zbog brzine
ja bi ti preporucio da juris 512 800mhz jer kasnije kupis jos jednu i rade ti na 800
a ne na 667

doduse mozes da uzmes i 667 pa da klokujes mislim da ovi OC-eri furaju 667 memorije na 900mhz bez problema ali sve zavisi koju plocu imas
aj napisi ostatak konfiguracije.

Drugar mi radi u servisu ,tacnije u firmi koja prodaje komponente- konfiguracije, tako da imam tu mogucnost ... Samo sam se za**** sto nisam tamo kod njega kupio konfiguraciju ,a jos imam garanciju .. :wall:

ostatak konfiguracije je ASUS M2N-E , gigabyteX1650pro koja radi kao da je SE .(kao da nije modovana ,ali to je za podforum graficke karte) sempron2800 64-bitni ..

Poslednja izmena od urednika:
Ne mora, ja imam Corssair Value Select 512Mb (400MHz) i do skoro sam kupio Kingston 512Mb (400MHz) jer nisam mogao da nadjem drugu i rade u Dual Channel-u.

Svi kazu da moze da se desi da ne radi (male shanse za to, al' ipak), tako da vidi kada kupujesh, pitaj da li moze da se zameni odmah ako ne radi.

Najpametnije ti je da utopis taj modul i da kupis jedan od 1Gb. Bilo sta da radis na racunaru (pogotovo ako si igrac) uskoro ti tih 1Gb nece biti dovoljno pa ces juriti jos giga rama.
U medjuvremenu ne gubis puno zbog toga sto neces imati duall chanel jer od njega nema neke drasticne koristi (imas test u novom SK-u).

a da kupim dve indenticna kingstona i ubacim ih da rade "kao" dual stim da stavim i ovaj gail pa da imam giga ipo ? Znam da opet ne bih radio kao dual ,a jel bi to uopste radilo :)

Nazad
Vrh Dno