Šta je novo?

dual boot problem

magicius

Slavan
Učlanjen(a)
11.10.2007
Poena
320
treba mi mala pomoc... naime imam 3 particije i na 2 su os w7 i xp(bila je vista) 3 su podaci... e sad imao sam problem prilikom instalacije Crysis-a... pa sam instalirao XP na zasebnu particiju cisto da proverim da nije problem do w7... e onda mi se izgubila opcija u bios-u gde mogu da selektujem koji os hocu,nisam mogao da udjem u w7 pa sam ubacio cd i odradio startup recovery ili sta vec...

jel moze ovo nekako da se namesti?

svaka pomoc je dobro dosla:wave:

Ne bih da otvaram novu temu imam dva OS na hardu XP i Vistu sve je bilo u redu do pre neki dan.Sada vise ne mogu da pristupim XP-u pokusao sam ponovo instaliram samo jedan OS sve podesim u BIOS-u prvi boot kada restartujem komp. ne mogu kao i do sada da instaliram OS u stvari ne daje mi mogucnost da pokrenem instalaciju samo stoji crn ekran i u gornjem levon uglu jedna crtica nema onog pritisni bilo koje dugme da pokrenes boot sa CD-a.Da li neko zna kako da resim problem

Ako hoces da ti rade kako treba instaliraj prvo Xp recimo na C pa onda Win7 na D i bice sve u redu, ako instaliras Win xp posle 7-mice verovatno win 7 neces moci da pokrenes tj nece ti izbacivati onaj screen za selekciju wina vec ce direktno XP da startuje

Na lap topu je instaliran Windows XP i Vista.Dual bot radi odlično. Potrebno je sada skinuti Vistu i na tu particiju postaviti drugi operativni sistem. Kako to odraditi kulturno a da se ne instalira XP ponovo. Zna li neko kako to jednostavno odraditi.
Ako samo obrišem dual boot neće se dizati ni Xp. Može li pomoć?

Grub rešava sve te probleme, diže sve moguće i nemoguće operativne sisteme
Bitno je samo da je loader samog operativnog sistema ispravan, pomoću grub-a se pokaže gde je taj sistem i to je to

Nazad
Vrh Dno