Šta je novo?

Dual boot na brand racunarima

alien

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2003
Poena
604
Trbe mi pomoc da li postoji mogucnost da se na brand racunaru koji je na XP po default-u sa nekom forom stavi dual boot bez skidanja xp a postavi win98 recimo kao kad imate linux i sa lilom podignete linuxcheers

poshto predpostavljam da ti je XP vecc instaliran, odmah da ti kazhem da ccesh malo tezhe staviti win98. Razlog je da on zahteva da mu instalacija, tj da budem precizniji boot sektor bude na pochetku diska, i da uvek bude na primarnoj ( C: ) particiji.
Jedino da formatirash disk, napravish vishe particija ( Partition Magic je OK za takve stvari ) Stavish Win98 na C: a XP posle toga svejedno na koju god hoccesh.
Nadam se da sam ti pomogao
Buca

brand racunari

brand racunari imaju svoje instalacione diskove ja znam da napravim dual boot na obicnim konfiguracijam ali kod brande on zna gde treba da stavi operativni sistem po default-u tu je problem neka fora sa disketom mora da posoji

brand racunari imaju svoje instalacione diskove ja znam da napravim dual boot na obicnim konfiguracijam ali kod brande on zna gde treba da stavi operativni sistem po default-u tu je problem neka fora sa disketom mora da posoji

Kakve to veze ima da li je brand ili ne? Formatiraj disk napravi particije i instaliraj Win98 ( posto ti je to verovatno pirat) pa onda XP (instaliraj ga sa ovog naseg ''domaceg'' CD a samo ukucaj odgovarajuci serial koji se na brend-ovima obicno nalazi na nalepnici na kucistu)i dobijas licencirani Xp jer nije bitno odakle je instaliran nego je bitno da li ti imas pravi serial i orginalni disk a sa koje kopije ces ti da instaliras to je tvoja stvar

sta cu sa drajverima

treba iscupati drajvere sa njihovog diska koja ploca chipset

Re: brand racunari

alien je napisao(la):

Fora sa diskom postoji, ali da taj disk dobijen uz brand masinu nece da se instalira na drugu ne-brand.
Kod mene na sljaci, lik je da Dell-a skinuo XP (mnogo mu sareno:S) formatirao disk i stavio divca 98-icu :cuss:

Instaliraj boot manager na hdd ili na fdd i drugi OS na drugu particiju ili drugi disk... Pronadji na netu GAG 4.1 (podrzava obe opcije)

Mlatite praznu slamu...

Nema potrebe za formatiranjem ili bilo cime sto je toliko radikalno i/ili destruktivno... evo resenja!

1. Backup-uj root od C:-a (bitni su ti htldr, ntdetect.com i boot.ini file-ovi - njih obavezno, pagefile.sys ili hiberfile.sys slobodno preskoci).

2. Instaliraj Win98 (preporuka je da ga stavis na zasebnu particiju, ako je imas, prosto navodeci install path na npr.: D:\WINDOWS, ako ne - nije frka da je na C:-u, samo pazi da ti se install folder zove drugacije od WinXP-ovog)

3. Vrati backup root-a nazad na C: i ako ima potreba (ako ti multiboot ne radi) rucno edituj boot.ini file (u Notepad-u npr.) da ti startuje oba system-a... ako te zanima vise na ovu temu posalji mi poruku...

Prosto, a?

Nazad
Vrh Dno