Šta je novo?

DTS na audio CD-ju

Srboljub

Čuven
Učlanjen(a)
08.07.2003
Poena
604
Tatatatira drugari,

kako da prebacim .dts na audio CD?
Ko pomogne, dobije bonu :d

Neznam bas koja je ta dts ekstenzija, ali ako imas neki program kojim mozes da je pustis i cujes, onda instaliraj sound forge i sacuvaj taj fajl u mp.3 varijanti (ili wav ako je stariji sound forge, pa kompresuj u mp3), i onda samo stavi u neru (ili cime vec snimas) da ti snimi audio cd. Poz!

Jes', ali poenta je da se slusa na 5.1 sistemu, tj. .dts fajlovi se na, meni nepoznat nacin, prebace u .wav, ali i dalje je zvuk podeljen na odvojene kanale. Imam vec dva CD-a koja su konvertovana u .wav i zvuci odlicno na home theatre-u, ali sam dobio i par albuma u .dts-u... to j' mu je jadac :trust:

nekontam u cemu je problem i sta te muci i dalje. Jesi probao ono sto sam napisao (to bi trebalo da resi problem).

Proday je napisao(la):
Neznam bas koja je ta dts ekstenzija, ali ako imas neki program kojim mozes da je pustis i cujes, onda instaliraj sound forge i sacuvaj taj fajl u mp.3 varijanti (ili wav ako je stariji sound forge, pa kompresuj u mp3), i onda samo stavi u neru (ili cime vec snimas) da ti snimi audio cd. Poz!
Genijalan plan, kompresovati nešto što će se snimati na audio cd u mp3 :d

Da li si probao ovako:

1) DVDDecrypter-om ripnes DVD sa DTS zvukom
2) DVD2AVI-em skines sve zvucne zapise (pa i DTS)
3) DTS zapis snims na CD kao obican fajl

A zasto bi uopste i bio na Audio CDu? Sto ga ne snimis na DVD?

DTS zvucni zapis DVD-a od oko 2 sata je taman nekih 700MB...zato hoce da ga stavi na CD.

Koliko ja razume coveka, on prica o audio diskovima koji su radjeni u dtsu. Zasto pominjete dvd?

Ovo sto sam dobio je vec ripovano sa DVD-a, ali ga moj stand-alone plejer ne "kapira" i ne pusta muziku.... na kompu sam jedino uspeo u, cini mi se, "VLan"-u da ga pustim (nije hteo u uobicajenim softverskim plejerima tipa PowerDVD, InterVideo WinDVD, itd.). Fora je u tome sto je muzika podeljena na odvojene kanale, znaci isto kao da ubacis DVD sa DTS-om (digital theatre sound ili Dolby theatre sound... tako nesto :) ) i zvuci do jejo na 5.1 zvucnicima :,,: (btw, imam, cini mi se, "Ministry Of Sound" cedejac, pa ako nekoga interesuje, nek' se javi, pa cu vi recnem ;) )
E sad, nek' digne dva prsta ko je glup (jeste, ja :smoke: ), u postu gore stavih da je "dts" nastavak, a nije, pardonirajte... ne mogu sad da se setim koja je ekstenzija, ali cu je postovati popodne ( kao da nekog interesuje :d )

Da li si ti probao ono sto sam ja gore napisao?

Srboljub je napisao(la):
...btw, imam, cini mi se, "Ministry Of Sound" cedejac, pa ako nekoga interesuje, nek' se javi, pa cu vi recnem ;)...

Evo, javljam se. :)

PowerDVD 5.0 pusta DTS audio zapis sa CD-ova ali 6.0 nece?!?!?!?!?!?!!!!
Ovo im je bio potez godine!
Mada ni ovaj sto ga pusta se bas nesto nije istakao u kvalitetu reprodukcije ... sto je i razumljivo jer verovatno nije ni pravljen da se na njemu slusa muzika ....

U principu, najbolje je u PowerDVD-u za izlaz koristiti S/PDIF, pa nek se receiver zaje*ava :d sa dekodiranjem. E sad u nedostatku istog...

Srboljub je napisao(la):
Tatatatira drugari,

kako da prebacim .dts na audio CD?
Ko pomogne, dobije bonu :d

Netreba bona, ti ministri ce da bidu dovoljni (ako ih nemam).
Ako si iz Bgd javi se na pm da ti taj dts transkodujem.

Nazad
Vrh Dno