Šta je novo?

DTS 2.0 + digital out

Učlanjen(a)
10.03.2004
Poena
620
Posto treba da kupim plazmu Samsun PS-50C550, interesuje me da li neko tacno zna sta znaci termin DTS 2.0 + digital out koji se navodi da je prisutan na ovom modelu tv-a?
Hocu TV da spojim optickim kablom sa Z-5500 i da zvuk bude 5.1, kad bustam bluray ripove sa DTS-om.

Poslednja izmena:
Pa DTS 2.0 zvuk znaci da podrzava DTS zvuk sa 2 kanala, tj. stereo. A sto ne bi zvucnu direktno spojio sa z-5500?

Zvucnici bi trebalo da stoje u dnevnom boravku ispod tv-a. A na tv ce biti zakacen i xbox.
Malo sam google-ao i nasao sta je DTS 2.0 + digital out.

"DTS 2.0 + Digital Out denotes the dual ability to pass the DTS encoded digital bitstream to an external DTS decoder for playback as well as fold down the digital surround soundtrack for playback in a 2-channel environment through analog outputs."

TV takodje podrzava Dolby Digital Plus, Dolby pulse

Mene interesuje da li cu na zvucnicima dobiti 5.1 zvuk, ako su spojeni preko optickog kabla na tv?

Pa eto, pise da salje bistream preko optickog, tj. radi ce ti 5.1, a ima i opcija da downmixuje izvorni 5.1 signal i salje ga analogno na 2 kanala.

BTW, taj Dolby Digital plus je mnogo redak, ima ga na HDDVD i retko kom, mozda nijednom Bluray-u.

Nazad
Vrh Dno