Šta je novo?

DSLR za oko 800 evra

chivitli

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
26.04.2002
Poena
619
Pomagajte,

potrebno je izabrati DSLR aparat po ceni do 800 evra. Koristio bi se, pre svega, za fotografisanje na putovanjima. Nisam u tim vodama, i ne znam puno o fotografisanju, tako da je svaki savet za izbor aparata dobrodosao. Necu ga koristiti samo ja, vec vise ljudi, a sto se tice naknadne kupovine objektiva, ne verujem da ce biti moguca u skorije vreme.

Odluka o kupovini mora biti doneta do srede/cetvrtka...

Hvala unapred :)

Nije za 800, uspeli smo da nabacimo jos neki evro u budzet :)
Aha, ja mislio za 800:)
Anyway, D80 je ozbiljna makina, a sa "stabilnim" objektivima je xtra kombinacija.
Koliko para, ako nije tajna?
Pošto pretpostavljam da je polovno (a možda je i novo?), obratite pažnju na to kako i koliko je korišćeno telo (iako je D80 kao tenk), a posebno obratite pažnju na objektive (ima na dizajnzoni tutorijal o tome na šta obratiti pažnju prilikom kupovine polovnjaka).
U svakom slučaju, kombinacija za respekt.

NIKON D80 sa 18-55 i 55-200 VR je vrlo lijepa kombinacija, ali razmisli za 18-135, koja se meni cini malo bolja varijanta, od pricinom da neces vuciti i menjati objektive, koji objektiv primarno nositi i tako dalje, 135 je takodze vrlo dobar ZOOM a neces stalno menjati objektive i namalice se rizik od prasina na senzoru koja ume da MNOOOGO nervira

Poslednja izmena:
18-55 + 55-200 je bolja kombinacija jer dobije bolji kvalitet slike i veci raspon. 18-135 nije dovoljno za svaki dan, dovoljno je za svadbe mozda :) Nije dovoljno ni 200 u puno situacija. Ja bih pre uzeo 70-300VR, ali ova kombinacija je dzabe...

Ono "malko" pricekamo se oduzi poprilicno... No evo, danas je konacno kupljen D80! Uzeli smo druge objektive u odnosu na prvobitno planirane, 18-105mm vr i 50mm 1.8. Idem da se igram :D

Nazad
Vrh Dno