Šta je novo?

Dscaler obnevideo

novoprepeceni

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2005
Poena
319
Znaci u full screen-u ima slike ,a u tzv. windowed modu nista nema samo crno,
Dscaler deinstaliran pa instalirana nova verzija ,reinstalirani drajveri za tjuner(Cinergy 400). Ima li neko neku ideju sta bi ovo moglo biti?
Unapred hvala na svakom savetu.

novoprepeceni je napisao(la):
Znaci u full screen-u ima slike ,a u tzv. windowed modu nista nema samo crno,
Dscaler deinstaliran pa instalirana nova verzija ,reinstalirani drajveri za tjuner(Cinergy 400). Ima li neko neku ideju sta bi ovo moglo biti?
Unapred hvala na svakom savetu.

Jedno pitanje,jel mozesh sad sa Dscalerom da gledas skremblovane kanale na SBB-u? Ranije sam pokusavao,al je bilo jako lose...(pre godinu dana)

sbb ee

Kad spomenu sbb imao sam dscaler, dalvi sa netdalvi.ru,instalirao ,iskopirao fajlove i dobio nekih 7-8 kanala i sve je to lepo radilo i onda ubijem xp, sve dignem is pocetka ,uradim isto sa dscalerom i nista ,nema tih kanala ,kako sam uspeo prvi put nemam pojma ajde ako neko ima tj. ako mu radi da objasni kojim postupkom je isao

Koji codec koristite za grebovanje, ja sve shto sam probao (rekoshe mi MJPEG), ispushta vecinu frejmova, neupotrebljivo...

@novopeceni
to je SAA713x kartica jel tako? Prvo da li ti rade drugi programi za TV? FLY2K!?
Mislim da je problem do overlay-dscaler koristi overlay za window mode. Nisam nasao podesavenje da bude VMR9.
---
Za sbb u principu dalvi LS dekoder daje crno belu sliku na svim kanalima i u zavisnoti od kontrasta dolazi do manjeg ili veceg podrhtavanja slike. U dscaleru mu smeta i deinterlace pa stavite recimo tomsmocomp sa search effortom 0. Ja ga koristim u Fly pa preko ffdshow filtera aktiviram dscaler filter. Moze samo jedan biti aktivan za raliku od dscalera. Ako neko zna bolje ...
Naravno, sve u eksperimentalne svrhe :)
Primaran mi je Fly. Mozda je slika bolja u dscaleru, a mozda i nije. Vrlo mala razlika. Samo je fly puno komotniji a radi mi i daljinac i sleep timer.
Za grab koristim ffdshow codec sa xvid fourcc single pass quality. Na Bartonu 2.2GHz CPU usage <50% i imas divx odmah. 6-7MB/min sa 128kbps zvukom.
A za arhiviranje mpeg2 intervideo pa kasnije vdub dvoprolazno divx xvid po zelji.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno