Šta je novo?

dscaler ili neki drugi program?

oogabooga

Čuven
Učlanjen(a)
20.10.2003
Poena
690
ubacio danas u komp asustek mercur capture device tv kartu, win7 sam pronasao drajvere. instalirao chris tv lite, ali sve otislo do djavola posle skeniranja kanala.... nista nemam pojma kako da podesim. potom instalirao dscaler, e sad tu nastaju muke. koju zemlju da odaberem za kablovse kanale (imam ikom kablovsku)? jedino sto sam uspeo do sada najpribliznije standardnom tv, je bugarska lista za kablovse, ali mi nadje samo 49 kanala.... ne znam koju sam bio odabrao, nasao mi je 71, ali slika crno bela i bez tona....
aj pomagajte, kako ovo da podesim, ili jel ima neki bolji player za tv kanale.....
hvala

i sad mi zvuk stalno ide preko mixera.....

Pokusaj sa Germany, i to mislim bas air frequency. Sto se zvuka tice, program poprilicno brljavi sa time, ali kada ga jednom podesis, radi odlicno. Koristim ga vec 10+ godina uz Asus 7134 kartu, probao inicijalno jos nekoliko opcija, i trajno ostao na DScaleru.

nasao sve kanale na german listi, nego, nije mi jasno, kad iskljucim dscaler, zvuk kanala na kojem je zadnje bio, i dalje radi, sve dok ne restartujem komp.....?

Nemoj da koristis system mixer, vidi da nadjes negde audio kablic spoji ga na neki ulaz (cd/aux) i pokusaj tako. Rekoh da zna mnogo da baguje sa zvukom, a ovo mi se pokazalo kao najstabilnije resenje.

Ja koristim Asusovu 7131 tv karticu (ne znam da li je to bas taj model), koristim Cyberlink Powercinema 6 program i radi ok.

imam onaj pljosnati kablic sto ide direktno sa tv kartice na maticnu, i tu sam ga spojio na cd, kako pise na ploci..... ne znam koji drugi bi trebalo da nadjem?

powercinema 6 mi iskenirao sve kanale, ali imam samo zvuk a slika je siva, iako sam odabrao srbiju i crnu goru.... tako da za sada ostajem na dscaleru.... nego, jos jednu propratnu pojavu imam od juce od kad sam ubacio tv karticu.... komp mi je spojen preko bananica/2cinc kabla na audio pojacalo.... do juce nikad nisam imao brum zvuk, a sad ga imam, kad malo vise pojacam cuje se..... nit imam pojma kako se pojavio zbog tv kartice, niti kako ga ukloniti?

Nazad
Vrh Dno