Šta je novo?

DScaler i Fly2000TV podesavanje

ironmanbg

Čuven
Učlanjen(a)
10.12.2004
Poena
935
Moja oprema  
Laptop
Thinkpad T440
Mobilni telefon
A55
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nemam problema sa ovim programima , ali bih zeleo da ih max tweak-ujem 🙂
Pre svega , problem sa DScaler-om je CPU Usage ( kod mene ~60 %:bottle: sa AthlonXP 2000+ ) , a podesavanja su sledeca :
Kod:
*[i]DScaler & other softwares- [b]priority given to other softwares[/b][/i]
*[i]Deinterlace[/i] : Video ([b]TomsMoComp[/b]) -> u Video Methods Settings na Default ( Use Strange Bob iskljucen) ;
 Judder Terminator iskljucen
*[i]Filters[/i]: [b]Noise Reduction ( Adaptive)+ Chroma[/b]
Inache koristim ga najvise zbog Teletexta

Kod:
[b]Fly2000TV[/b]

Video Render -> [b]VMR9[/b]
Rezolucija [b]768x576 (Pal)[/b]
Video processing settings for preview : [b]Use Denoise , Use sharpen ,SmartBob[/b]
iskljucen spoljasnji DirectShow filter 
( na netu sam nasao neko podesavanje sa ffdshow na ceskom , ali mi se slika pogorsala)
Takodje nisam siguran koju rezoluciju za Full screen ?
u Fly sam namestio 1024x768 @ 85mhz ( mada moze i nize , uz no change -pretpostavljam 768x576 )
U DScaleru ima nesto slicno , s tim sto je opcija za 1024x768@32bit na 75 ili 100 hz , a meni je inache rezolucija u winu 1024x768@85mhz .I da , ovde nisam nista dirao ( opcija no change)

Karta je Kworld , prijem kablovska

U medjuvremenu sam prebacio u General Hardver Setup za Processor sa Above 1Ghz -> Below 300Mhz i spustio CPU na 50%

Poslednja izmena:
*Deinterlace : Video (TomsMoComp)
Ovo je jedan od najzahtevnijih algoritama, ako ti nije bitan kvalitet, menjaj ga za neki jednostavniji. Ja koristim Video (Greedy Low/High), nisu kao TMC, ali CPU ussage značajno opada.

U DScaleru ima nesto slicno , s tim sto je opcija za 1024x768@32bit na 75 ili 100 hz , a meni je inache rezolucija u winu 1024x768@85mhz .I da , ovde nisam nista dirao ( opcija no change)
Ne diraj ništa... (don't change).

U cilju daljeg obaranja CPUu, idi na <Kworld model> (drugi po redu meni, iza Sources) > Pixel width > selektuj 320.

Nazad
Vrh Dno