Šta je novo?

DScaler CPU 100%?

• Začetnik teme Začetnik teme soni
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

soni

Čuven
Učlanjen(a)
17.08.2003
Poena
619
Imam PCTV instalirao DScaler reko da probam kako radi-svidelo mi se. Ali zauzima procesor 100% 😡 i to bez prekida. Cuo sam da malo vise opterecuje(30% ?) ali ovo je previse. Koliko kod vas opterecuje CPU i da li ima neko podesavanje da se ovo zauzece smanji. Inace verzija je 4.18. PCTV v5.5. Pozdrav.

Da ima resenje, ides na settings>GeneralhardwareSetup...
pa tu imas usage pa odaberi jednu od opcija koja ti najvise odgovara...

Idi na settings > general hardware setup i u trećoj opciji stavi priority given to other softwares...

Bane® je napisao(la):
Idi na settings > general hardware setup i u trećoj opciji stavi priority given to other softwares...

Ovim sam resio problem(koliko sam traizo-ovu opciju nisam ni primetio) sada je zauzece 15 i manje-manje nego PCTV.
Hvala momci. Pozdrav

Zauzece zavisi i od ukljucenih filtera...
deinterlace ToMoComp2 zauzme oko 90%, a ako se ukljuce i denoise i jos ponesto, bude oko 100% na 2200mhz

danijel00 je napisao(la):
Zauzece zavisi i od ukljucenih filtera...
deinterlace ToMoComp2 zauzme oko 90%, a ako se ukljuce i denoise i jos ponesto, bude oko 100% na 2200mhz

Tacno tako, a ako se smanji prioritet sa ukljucenih par filtera, onda stuca!

Na forumu DScaler-a za taj problem se preporučuje ovo rešenje:
Desni klik--deinterlace pa dečekiraj judder terminator. Procersko zauzeće bi trebalo da padne na oko 50%. Javi šta si dobio.

gagast je napisao(la):
Na forumu DScaler-a za taj problem se preporučuje ovo rešenje:
Desni klik--deinterlace pa dečekiraj judder terminator. Procersko zauzeće bi trebalo da padne na oko 50%. Javi šta si dobio.

Decekirano je i bilo i kao sto rekoh resen problem sada prikazuje zauzece CPU-a od 13-18 a u nekim trenucima 30. Pozdrav

Ako je tako upali neke filtere. Eksperimentiši. Meni su upaljeni noise filteri i gamma. Za deinterlace preporučuje se graddy 2 frame za one sa jakim mašinama preko 2GHz. Meni je sve to uključeno a zauzeće je oko 50% na Bartonu.

Nazad
Vrh Dno