Šta je novo?

Drveno kuciste

• Začetnik teme Začetnik teme Vule
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Vule

Čuven
Učlanjen(a)
19.03.2004
Poena
710
Imam jednu ludu ideju.... Odlucio sam sebi da NAPRAVIM kuciste, i to od drveta...

E sad... Imam jedno novo "Frontier Aurora" kuciste kod sebe, jos ga nisam napunio jer cekam da mi stigne memorija pa da kompletiram masinu, a hteo bih tu ideju da sprovedem u delo pre nego sto zavrsim sklapanje cele konfiguracije...

Iz tog kucista bih izvadio i napajanje i sve metalne drzace koji ce mi biti potrebni (za plocu, za PCI slotove, hardove, cd-romove itd...) i sve bih to lepo prepakovao u jedno sjajno kuciste od drveta.

Znaci, uradicu jednu klasicnu drvenu kutiju, ima da izgleda kao prava kuca od drveta, sa prozorima (kao prozirna strana) i vratima (iza kojih ce biti CD-ROM), krovom (sa kulerom) itd....

Moje pitanje za vas je: Da li je neko nekad negde video tako nesto, tj. da li je to izvodljivo i da li postoji rizik da se sve to lepo zapali i da mi propadne sav trud, a bogami i masina (EPoX 8RDA3+, Barton 3200+, 120 GB Maxtor 8 MB, 2x512 Corsair DDR400, Club 3D 5900 XT....)???????

Napominjem da bi sve komponente unutra bile u svojim standardnim metalnim drzacima, a samo "oklop" od drveta....

Unapred hvala na odgovorima!

Ima jos nekih stvari od drveta, skoro sam gledao u nekom nasem casopisu. E sad koji je : Mikro, PC, Sk... nemam pojma.

PS
Nisam jos za bacanje:

www.swedx.se

pa se sobodno uortaci sa kolegama :smash:

Poslednja izmena:
Video sam i ja u SK... monitor, tastatura, mis itd... valjda se nece zapaliti kuciste?

Jedino racunaj na to da ce mnogo vise da ti se greje masina, jer je drvo toplotni izolator, tako da ces morati dobro da ga "luftiras" iznutra, sto ce reci 2 8"-ice da uduvavaju i 2 da izduvavaju vazduh pod obavezno!

Ma stavicu ja jednu 12-icu nazad i jednu gore da izvlace, a jednu napred da uvlaci, mislim da ce biti dovoljno.... Nasao sam neke ekstra tihe dvanaestice sa tri peraja koje su jako dobre, tako da cu njih da ubacim (imam Coolermaster Aero 7 Lite - brutalan je kuler!!!)...

Ej puno hvala za onaj link, ovaj lik nije normalan sta je uradio.... skidam kapu, ali kad zavrsim svoje kuciste dobicete slike.....

Eeee kad je meni ta ideja pala na pamet ali nikako da je sprovedem , vec sam ga bio zamislio kako da izgleda ali sam se ubrzo razbio, samo ako mislis da pravis obicnu kutiju nece valjati, mislim hoce ali nece izgledati mocno...
Ja da sam na tvoje mjesto nabavio bi materijal i ponio bi to kod nekoga stolara ili majstora za drvo koji ce ti ga vrhunski napraviti i jos nesto mnogo bi mocno bilo kad bi ti neko uradio na njemu neki "duborez" pa ti npr. ureze a njemu znak AMD i tako te stvari ma izgledao bi kao bombon....
Sto se tice hladjenja to ce ti biti veliki problem slazem se sa tobom Delia 😉 moraces dobro da razmisis o razmijestanju kulera kroz kuciste , jer 3 osmice ti nece biti dovoljne to ja tvrsim one ce ti smanjiti temperaturu max. 2 stepena ali vec ako stavis 4-5 (dva naprijed da uduvavaju, dva nazad da izduvavaju, i jedan gore da izduvava to bi bila prava stvar )...
Zato pazljivo razmili sta ces da radis !!!
Pozdrav...

Ja bih ti predlozio da napred, ako ima mesta, stavis 2 12cm vent, jer sada ide leto i bice zeznuto za hladjenje.

vule85 je napisao(la):
Imam jednu ludu ideju.... Odlucio sam sebi da NAPRAVIM kuciste, i to od drveta...

E sad... Imam jedno novo "Frontier Aurora" kuciste kod sebe, jos ga nisam napunio jer cekam da mi stigne memorija pa da kompletiram masinu, a hteo bih tu ideju da sprovedem u delo pre nego sto zavrsim sklapanje cele konfiguracije...

Iz tog kucista bih izvadio i napajanje i sve metalne drzace koji ce mi biti potrebni (za plocu, za PCI slotove, hardove, cd-romove itd...) i sve bih to lepo prepakovao u jedno sjajno kuciste od drveta.

Znaci, uradicu jednu klasicnu drvenu kutiju, ima da izgleda kao prava kuca od drveta, sa prozorima (kao prozirna strana) i vratima (iza kojih ce biti CD-ROM), krovom (sa kulerom) itd....

Moje pitanje za vas je: Da li je neko nekad negde video tako nesto, tj. da li je to izvodljivo i da li postoji rizik da se sve to lepo zapali i da mi propadne sav trud, a bogami i masina (EPoX 8RDA3+, Barton 3200+, 120 GB Maxtor 8 MB, 2x512 Corsair DDR400, Club 3D 5900 XT....)???????

Napominjem da bi sve komponente unutra bile u svojim standardnim metalnim drzacima, a samo "oklop" od drveta....

Unapred hvala na odgovorima!
Prirodni materijali su sve vise u upotrebi :d
Svakako, zanimljiva ideja. Samo pazi da drvo bude suvo
😉

BTW Od Kog Drveta?
Ja Se Tripujem Da Opravim Sto Sa Ugradjenim PC, Ali od Recimo Medijapana ili sl.

Pocinjem ovih dana da ga pravim, evo sad sam nabavio Epox 8RDA3+ rev 3.1, danas stize Barton, i taman dok nabavim memoriju bice gotovo i kuciste... Postavicu slike kad zavrsim.... Pozdrav!

vule85 je napisao(la):
Pored grejanja, takvo kućište nije 'Faradejev kavez' pa propušta zračenja. E sad, atest za slobodnu prodaju ti sigurno neće trebati (ako ne planiraš neki veliki business), a što se tiče zdravlja i uredjaja u okolini kućišta... :trust:

vule85 je napisao(la):

Ako mislish da bude sjajno, moracesh da ga lakirash 😛 😛 😛

to sa zracenjem moze lako da resi aluminijumskom folijom kojom oblozi drvo sa unutrasnje strane.
ja sam svoj PI bio ugurao u neki panj koji sam naravno i lakirao.
moglo se kutija je bila mala a i imalo se mesta.

Vocko je napisao(la):
Ne bi bio prvi koji bi to uradio, tako da je moguce

http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=45154

Mislim da je na ovom linku napisano sve sta ti treba i sto te zanima.

Da, momak ima lep rad ruku, mada mi nije jasno zasto nije i napajanje uzeo crno (ili makar ga ofarbao u crno), nego ga ostavio u ovoj default limenoj boji. A mogao je da turi i neku plocu sa crnim pcb-om. Ako se vec odlucio bio za crno.

silverglider je napisao(la):
Da, momak ima lep rad ruku, mada mi nije jasno zasto nije i napajanje uzeo crno (ili makar ga ofarbao u crno), nego ga ostavio u ovoj default limenoj boji. A mogao je da turi i neku plocu sa crnim pcb-om. Ako se vec odlucio bio za crno.

Ma momak je LUD, ono su hiljade radnih sati ulozenih u ono kucishte...
Mada vishe mi se svidjala pochetna zamisao bez onih mrezica...

Pa dobro, nisu to baceni radni sati - to je lep hobi, a nadam se da se i u SERiMO jos uvek secamo svi sta znaci "hobi" 🙂

I meni neki sitniji detalji nisu bas po ukusu, ali to ne negira da ga je covek stvarno uradio sa mnogo truda, umecca i ljubavi.

Kako sta mislimo? Sve je zardjalo :d
Jos se poseches i dobijesh trovanje - ne daj boze da imas decu ili kucne ljubimce blizu 🙂

Mislim, rad je dobar, ali ja licno ne bih mogao da radim svaki dan sa takvom tastaturom, misem i slicno. Nekako mi je vise za izlozbu, nego za rad nakon finishiranja moda.

Mada, kako ljudi umeju lako da moduju tastature...

keyboard.jpg

Poslednja izmena:
:d

Nazad
Vrh Dno