Šta je novo?

drveni mod...

benchaman

Slavan
Učlanjen(a)
02.02.2005
Poena
319
slika je losa, slikano mobilnim sa fotografije sto je lik doneo kod mene,... Dakle uradio je komp od drveta, furnira ili tako nesto, radi to i za prodaju,... uradjeno sve kao sto vidite i mis...

Prilozi

• Slika000.jpg
    Slika000.jpg
    339.1 KB · Pregleda: 621
Ne bih da budem kvariigra niti paranojican, ali meni to vise lici na prelepljenu musemu preko svega!

Pa sigurno i ako bi imalo uticaja bio bi negativan, jer je termalna provodnost/kapacitivnost drveta jaaako mala!!! Najvise uticaja bi imalo na predeo oko napajanja!

znaci da treba izvesti solidan protok vazduha i sve u redu.

ŠIKI

Kada bi se napravilo kuciste od pravog drveta, da li bi to imalo uticaj na temperaturu i kakav bi uticaj bio?

Kao shto rece nsviper, imalo bi itekako negativnog uticaja. To je ujedno i jedini ali i najveci problem kod pravljenja drvenih kucishta. Buka bi svakako nekoliko puta bila manja, i cini mi se da bi estetski moglo mnogo lepshe da izgleda, kao komad nameshtaja, ugradi se u sto ili slicno :)

Drugar je razmishljao o tome dugo vremena ali je na kraju nazalost odustao:(

Siki, mozda bi trebao da nagovoris tog tvog drugara da to uradi, jer mislim da bi uz malo vise truda ispalo mnogo lepo i prakticno; u smislu da moze da ga napravi kao komad namestaja za odredjeni enterijer, svoju ili dnevnu sobu, recimo. A i bio bi vrlo jedinstven ovde kod nas.

Prilozi

• 166_s.jpg
    166_s.jpg
    26.9 KB · Pregleda: 292
  • 168.jpg
    168.jpg
    94.4 KB · Pregleda: 285
  • 120540.jpg
    120540.jpg
    44.9 KB · Pregleda: 252
  • computationalengine.jpg
    computationalengine.jpg
    94.6 KB · Pregleda: 250
  • final09b.jpg
    final09b.jpg
    104.1 KB · Pregleda: 273
Ja imam par ideja za drvo, ali apsolutno nemam prostora (za radionicu) da napravim tako nesto.

Prilozi

• imgJunna04.jpg
    imgJunna04.jpg
    63 KB · Pregleda: 182
  • red_wooden_pc_1.jpg
    red_wooden_pc_1.jpg
    32.6 KB · Pregleda: 210
  • woodcase_dangerden.jpg
    woodcase_dangerden.jpg
    131.6 KB · Pregleda: 288
  • wooden_laptop.jpg
    wooden_laptop.jpg
    54 KB · Pregleda: 198
Dakle, kao sto se vidi, moze da se uradi mnoooogo gotivno.

(slike sam skidao sa google pretrage)

Prilozi

• woodenpc.jpg
    woodenpc.jpg
    74.3 KB · Pregleda: 205
  • WoodenPC_2.jpg
    WoodenPC_2.jpg
    17.7 KB · Pregleda: 324
moja fotka je losa te se ne vidi najbolje, ali samo vi stavljajte jos fotki, mozda covek dobije neku ideju...

@ emaniac - ovo izgleda fenomenalno, pogotovo prve slike... Znaci odushevio sam se kad sam video, mislim da ce se posle ovoga opet zagrejati za doticnu ideju :)

Samo zamišljam... Hladna zimska noć, napolju veje a ti sediš pored svoje namunjene overklokovane mašine i slušaš drvo kako pucketa :d

Pleksi u boji je oko 2100din/m2.

Ko bi rekao da i kompjuteri mogu da imaju tako aristokratski izgled.Kao da su pravljeni za unutrasnjost neke jahte npr.
Ipak bih ja to presao sa josh jednim slojem laka,zbog sipaca znas...;)

tapete mi nikad nisu bile simpaticne,ali lep pokusaj

slika je losa, slikano mobilnim sa fotografije sto je lik doneo kod mene,... Dakle uradio je komp od drveta, furnira ili tako nesto, radi to i za prodaju,... uradjeno sve kao sto vidite i mis...
Svaka mu cast ako je ovo uradio u drvetu...ali lako i tapete mogu biti.Ali lik koji je odradio mod sa zadnje emaniac-ove slike je bas profi.Jedan od najlepsih "modova" kucista po meni koje sam video na net-u...Yuugou http://www.bit-tech.net/modding/2007/04/23/yuugou_by_greensabbath/1

Svaka mu cast ako je ovo uradio u drvetu...ali lako i tapete mogu biti.Ali lik koji je odradio mod sa zadnje emaniac-ove slike je bas profi.Jedan od najlepsih "modova" kucista po meni koje sam video na net-u...Yuugou http://www.bit-tech.net/modding/2007/04/23/yuugou_by_greensabbath/1

Bilo je jos nekih sad nemam linkove ali i ovaj baja je uradio strava posao.........

Pitam se samo ko je to finansirao i koliko delova koji nisu uspeli ima iza toga...

Bilo je jos nekih sad nemam linkove ali i ovaj baja je uradio strava posao.........

Pitam se samo ko je to finansirao i koliko delova koji nisu uspeli ima iza toga...
Na strani 12 se zahvalio mocnim sponzorima.Lik ima svoj sajt,prodaje ta kucista i ostalu drvenu galanteriju.Verujem da to kuciste kosta koliko jedan Yuugitj ovde kod nas ;).

lik je lepio furnir na kućište, monitor, tastaturu i miša.
Sledeći njegov poduhvat je da napravi kućište od nekog panja, i da napravi grane u koje će staviti neki ventilator od ~20k obrtaja (on kaže da se isti nečuje).

mislim, e ... kicheraj, nema poente ...

ja da imam pare, e Karbon fiber bi radio, to bi bilo mocno u uber gotivno!

cak, mislim da ima i stock kucishta od Carbon fiber-a, il se varam ?

slazem se .skroz bezveze.mada verujem da kad bi neko ulozio dosta truda,odradio to do jaja, posebno kao u onom atachu kuciste sa kombinacijom drveta i mat crnog stakla , i otvorio izlog u knezu i nadrkao cene , da bi profitirao , no mislim da nema nikog sa ovog foruma ko bi se primio na to.

moze da bude mozda simpaticno ,ali priznajte sebi . TO JE IPAK DRVO!!!!

sta kad ga ogrebete odnesete monitor kod parketara da ga ishobluju,prelakiraju i ociste od moljaca daaaaaaj....:smoke:

Od svega ovog što je emaniac okačio meni se sviđaj samo 2.
Ovo i ovo

slazem se .skroz bezveze.mada verujem da kad bi neko ulozio dosta truda,odradio to do jaja, posebno kao u onom atachu kuciste sa kombinacijom drveta i mat crnog stakla , i otvorio izlog u knezu i nadrkao cene , da bi profitirao , no mislim da nema nikog sa ovog foruma ko bi se primio na to.

a sto ne bi profitirao, ako ima dovoljno ljudi koji bi dali kintu za takvo parce namestaja.
sa foruma naravno da niko to ne bi platio, pre CE napraviti SAM SEBI.

TO JE IPAK DRVO!!!!
WTF?:trust:
lim rdja, pa...?

sta kad ga ogrebete odnesete monitor kod parketara da ga ishobluju,prelakiraju i ociste od moljaca daaaaaaj....:smoke:
[/QUOTE]

ne preteruj. ko ima pare za ovakvo (da ne kazem exclusive) 'parce namestaja', ima i sredstava i discipline za odrzavanje. a discipline bi trebalo da ima svako...
lik ima kintu da kupi jaguara u GB i da ga doveze u BG a nema kintu da ga poji ?!
u cemu je onda poenta?

Poslednja izmena:
Hmmmmmm s obzirom da imam sasvim solidno opremljenu stolarsku radionicu dali ste mi dobru ideju,sestra ima durona u odvratnom FS desktop kucjistu,mogao bi da se pozabavim tako necim:)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno