Šta je novo?

Drugi hard disk...

Black Arrow

Slavan
Učlanjen(a)
19.12.2006
Poena
319
Dobio sam na poklon jedan Samsung 250GB S-ATA hard disk pa zelim i njega da ugradim pored postojeceg starog Seagate 80GB S-ATA.

Povezao sam lepo kabl za napajanje i S-ATA kabl i sve je lepo detektovano. Jedino je problem sto novi hard disk ne vidim u My Computeru sto je i normalno, jer hard treba valjda da se inicijalizuje ili kako vec...

Moje pitanje je kako da napravim da taj novi detektovani hard disk vidim u Windowsu tj. kako da uradim tu inicijalizaciju?

My Computer-kontra klik-Manage-DiskManagement pa tu kreiraj particije.

Ovo moze samo meni da se desi :(

Znaci, stavio sam taj drugi hard, u pitanju je Samsung SP2504C i posle dva dana, tj. danas je poceo da skljoca.

Jednostavno, pocne tako da skljoca bez ikakvog razloga, a kada pokusam da formatiram hard disk, onda intenzivno skljoca.

Uspeo sam da na mikrofonu snimim skljocanje novog hard diska, pa sam i okacio na http://rapidshare.com/files/93125809/skljocanje.mp3.html

U cemu je problem i mogu li nekako da ga resim osim da izvadim hard disk iz kucista i bacim ga kroz prozor!!!

***, znaci, ne mogu da verujem kakvo njesra :(

proveri kablove koji idu u hard...
onaj za napajanje i sata kabl....

pa ako su oni u redu
onda je disk poceo da otkazuje....

mozda si ga zato i dobio na poklon.....

Mislim, radio je dva dana i sad odjedanput krenuo da skljoca...

Proverio sam oba kabla, oni su novi novcati...

proveri da li su dobro ukopcani...
da nisu olabavili kontakti....

koliko je inace disk star?
je li stari vlasnik imao ikada kakvih problema?

Pazi, ja sam njega dobio na poklon ali je kupljen potpuno nov u prodavnici, dobio sam u onoj plastici i sa uputstvom, znaci, hard disk je nov.

Kablove sam proverio, deluju ok ukopcani, opet sam i njih uzeo nove, posto nisam dobio iste uz hard disk. Za sada sam primetio da skljoca kada se dize Windows i onako sporadicno dok je komp ukljucen.

Pazi, ja sam njega dobio na poklon ali je kupljen potpuno nov u prodavnici, dobio sam u onoj plastici i sa uputstvom, znaci, hard disk je nov.

Kablove sam proverio, deluju ok ukopcani, opet sam i njih uzeo nove, posto nisam dobio iste uz hard disk. Za sada sam primetio da skljoca kada se dize Windows i onako sporadicno dok je komp ukljucen.

Napajanje? Koje i koliko vati?
Ako nije do napajanja, a imaš garanciju, trk u radnju i reklamiraj.
Ako nemaš.... mislim, šta da ti kažem, verovatno umire, tako da nikako bitne podatke na njega.

Nisam ja uspeo za dva dana nista bitno ni da stavim na njega...

Ima li tu mozda neki program da proverim ispravnost hard diska?

Probaj Hirens, na disku imaš buljuk softvera, između ostalog i one za dijagnostiku hard diskova.

Koliko ja znam, taj zvuk nije normalan. Ako je HDD nov, valjda si dobio i garanciju.

Sto se softvera tice - Hitachi Drive Fitness Test i SpinRite 6.

Hirens...........

pa na njemu MHDD ili Victoria....

Uradi Scan diska....

Vrh Dno