Šta je novo?

Drugari molim za savet oko upgrade-a

Proday

Uticajan
Učlanjen(a)
02.01.2005
Poena
1,805
Evo obzirom da su cene s939 ploca i procesora dosta pale eventualno razmisljam da predjem na tako neku kombinaciju. Obzirom da kompjuter koristim u 99% slucajeva za igre molio bih sve upucene da mi pomognu savetima vredi li raditi dole navedenu transakciju.

Trenutno posedujem intel prescott 3ghz, Abit IC7 plocu, Zalman 9500 qler, 4x256mb ddr500 memorije i gainward 6800 (naveo sam sve stavke koje bi menjao, osim memorije koju bih zadrzao ukoliko moze da ispuni uslove).

Najvise bih menjao gore pomenuto zbog prelaska na PCI-E obzirom da moja kartica svakodnevno sve manje vredi, ali i zbog eventualno nekog dobitka u igrama.

Ono sto sam mislio da kupim je neka 939 ploca (jetway 939GT4-SLI-G; DFI infinity nf4 ultra; ili neki od epox 9npa/j ultra ili sli modela) nebitno da li je nova ili polovna bas kao i procesor. Uz nju bi se potrudio da nadjem neki venice 3000 koji moze bar nesto prosecno da se overklokuje ali sa box kulerom posto bi moj zalman 9500CPNS morao da se proda zbog doplate za stvari koje planiram da uzmem. E sad prvo sto me interesuje je da li bi na nekoj od gore pomenutih ploca bilo problema sa radom memorije (obzirom za imam 2x256mb a-data ddr500 i 2x256mb kingmax hc ddr500) da znam da li bi i ona trebala da se menja. Ono sto mislim da bi trebalo da mi donese porast performansi (posto za procesor neznam da li bi ga dobio) je g-force 7600GT graficka koju bih uzeo umesto gore navedene.

To je neka moja licna zamisao i ono sto me stopira je da li bi dobio porast performansi koja bi bila srazmerna gubitku zalmana 9500 kulera!!! Ukoliko ima neko ko moze da mi da pouzdan odgovor zahvalan sam mu do neba.

Za kraj bih molio svakoga ko ima i eventualno bi prodavao neku od pomenutih ploca i/ili procesor pa cak i graficku da mi se obrati na pm nebilih tacno ustanovio koje pare bih morao da dodam i da kupim drugu masinu ukoliko odlucim da predjem na nju.

Molio bih moderatore da nebrisu ovu temu jel odgovori na istu mi zaista mnogo znace.

Ništa je tu ne bih menj`o, što kaže Čola :d, sledeći upgrade bi mi bio Dual Core ali ne sve dok 10-20% programa / igara ne "nauči" da koristi tu prednost...
Sa GF6800 se sasvim lepo igraš i sada, CPU i MoBo (a tek cooler ;)) su extra, 4 modula memorije na AMD-u bi morali da rade sa 2T sajmingom... ,)
Za jedno pola godine - godinu dana "pikuješ" nešto tipa AMD X2 ili FX, AM2 naravno, ~2Gb DDR2 1066Mhz, GF7950 ... :D

Tako je, jesen, a mozda i zima, pa upgrade, s tim da razmislish i o conroe varijanti, s obzirom da se najjeftiniji e6xxx najavljuje za ~200 e.

aaaaaaaa... ne menjaj

wait...

to je sasvim ok racunar za danasnje igre

RingeRaja je napisao(la):
Tako je, jesen, a mozda i zima, pa upgrade, s tim da razmislish i o conroe varijanti, s obzirom da se najjeftiniji e6xxx najavljuje za ~200 e.

Nije mi bitna snaga procesora, da li moze da pokrece 100 programa u pozadini i kompresuje film u 300fps, bitno mi da za malo para igre lepo rade!

Ledeni je napisao(la):
Sacekaj jesen pa onda radi upgrade

Boim se da do tada moj komp nece vredeti nista i da cu dosta morati da doplacujem. Ovako bih samo zalman zalozio u transakciji (verovatno bih posle i presao na neko vodeno hladjenje).

illidan: kako za koju igru! Ja se bas i neigram nesto mnogo, ali devojka pici Oblivion svo vreme, a tamo svaki fps znaci dosta.

Poslednja izmena:
E drugari evo mene opet. Kao sto sam vec reko odlucio sam da menjam masinu i sad mi treba definitivni savet. Imam u ponudi sledece:

1. Da uzmem ga-8i945p-g-rh plocu (90e) + intel 805 (100e) (kolega kaze da radi na 3,5Ghz bez dizanja napona sa boh kulerom; sto znaci da bi sa mojim zalmanom ko zna dokle stigao) + 2 x 512 mb ddr2 sto radi do 800 (oko 85e);

2. Da uzmem foxconn (iz hot hardware n-force 590 sli) (130e) + neki am2 3000+ (koji bi gledao da se overklokuje bar na 2.6Ghz sa box kulerom) (86e + nagrada za probrani primerak) + isti ddr2.

Kao sto sam vec rekao kompjuter se koristi uglavnom za igre i interesuje me koja bi od ove dve masine to bolje odradjivala? Na strani intela je to sto me izadje nesto jeftinije, ostaje mi zalman kuler i mogu eventualno neki d9xx kasnije da ubodem. Na strani amd-a pak imam sli koji mi mozda nekad i bude od koristi, netrosi struje i negreje se ko intel, mogu kasnije da uzmem neki x2 procesor eventualno i onaj k8l ili kako se vec zove kad izadje... U obe masine bi pre ili kasnije bio uboden g-force 7900GT.

Znaci jos jednom bih molio svakoga ko je testirao/probao nesto poput ovoga da da svoje iskreno misljenje.

P.S. Nisam nigde na forumu video kako se i koliko definitivno overklokuju am2 primerci procesora i na kojim konkretno temperaturama rade (jbl je krenuo pa stao sa temom).

Hvala unapred

Варијанту 1 би требало одма' да заборавиш јер у то чудо нећеш моћи да убодеш Core 2 Duo, а неки јачи PentiumD ће бити чисто бацање пара поготово што те занимају само игре.

2.Та плоча јесте сјајна, ал' мислим да ни са ASUS M2N-E нећеш погрешити, а уштедећеш 25е ако ти то нешто значи.
Што се меморије тиче узми 1 модул од 1GB јер ћеш тако касније далеко лакше додати још, што се произвођача тиче кол'ко сам чуо Apacer AM1 533 иде без проблема до 800, а 1GB кошта 75е што је стварно супер цена.
Процесор наравно A64, 3200+ би можда био бољи избор због парног множиоца.

Следеће године убоди неки 65nm X2 и 1GB RAM-a.

Mislim, posto si vec resio da menjas, mada OK ti je to sve, malo kloknes i eto.Narocito posto si naveo alternative.
Prva stvar, treba ti u svakom slucaju 2xmem za dual chanell !!!
A drugo, koliko ce tebe kostati ta rokada (CPU+MB+RAM) u obe varijante?
Mislim ako taj 805 ide na 3.5GHz, videces poboljsanje. Ali opet si u corsokaku za upgrade.
AM2 , to sto pominjes konkretno, taman je tu negde sa onim sto vec imas ili malo bolje. E sad moze kasnije AM2x2, K8L ...

Nisam u corsokaku sa intelom jel sam dobio pci-e a to mi je i bilo primarno. Inace pazario sam prvu verziju sa 7600Gt (dok nepredjem na 7900gt ubrzo). I jednu stvar da razjasnim. 100% sam siguran da cu za pola godine manje izgubiti na ovoj ploci ukoliko odlucim da je prodam i predjem na conroe nego ukoliko sad dam 230za bad axe ili neku slicnu plocicu 965/975 cipset.

Inace na prvi pogled sam veoma zadovoljan masinom samo imam nekih cudnih problema sa napajanjem. Naime nece nikako da mi radi komp sa lc-6550 v2.0 napajanjem. Kao da krene sve samo na deseti deo sekunde i onda stane i to je to (mrtvo). Da zlo bude najgore sa kinezom od 350W radi bez problema (samo sto necu nista da overklokujem), a ono sto je jos cudnije lc radi na 2 druge masine slicne po snazi takodje bez problema. Ima li jos neko ovde kombinaciju lc i 945p-g i kakva su mu iskustva???

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno