Šta je novo?

DropFrame...ili...FrameDrop, kakogod...

ZeeGerman

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
745
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D & DeepCool LS720 WH
Matična ploča
Gigabyte AORUS Elite AX ICE AMD B650
RAM
32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30
GPU
PowerColor 7800 XT Hellhound Spectral White
Storage
Samsung 980 PRO 1TB & 2x500GB SSDs
Zvuk
on board & NZXT 3" V2 AP-SPKW2-EU
PSU
SEASONIC Core GX-850
Kućište
Lian Li O11 Dynamic EVO RGB
Monitor
Samsung 32'' Odyssey Neo G8
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & MCHOSE GX87
Ostale periferije
Synology DS 220+
Laptop
DELL Latitude 5410
Tablet
Samsung Galaxy Tab S7+
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Usisivač!? Jesam učestvovao u diskusiji, ali baš da koristim tako nešto.... :D
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nisam bash bio siguran gde da otvorim ovaj thread, ali nema veze, ako sam pogreshio neka ga moderatori premeste. Naime, interesujeme da li ova, nazovi pojava, kod kompresije video zapisa ima ikakve veze sa brzinom hdd-a? Da li je istina da se ona pojavljuje iskljuchivo kod 5400 hdd-ova, dok je kod 7200 hdd-ova nema ili tu ima josh nekih bitnih faktora? Kako je izbeci? Shta je potrebno?

Hvala.

Hmm, malo podataka, ako mozes opisi malo o cemu se radi...

-Da li prilikom konvertovanja DVD-a u DivX?
-Ili prilkom Capturing-a video materijala preko video-in od graficke?
-Koji program koristis za Capturing (ili konvertovanje), i sa kojim podesavanjima?
-Brzina procesora?

Zavisi malo i od HDD-a, ali ne puno, ili skoro nimalo, ako je uredno defragmentisan (imam oba, i 5400 i 7200, nema problema ni na jednom)

Accuphase je napisao(la):
Hmm, malo podataka, ako mozes opisi malo o cemu se radi...

-Da li prilikom konvertovanja DVD-a u DivX?
-Ili prilkom Capturing-a video materijala preko video-in od graficke?
-Koji program koristis za Capturing (ili konvertovanje), i sa kojim podesavanjima?
-Brzina procesora?

Zavisi malo i od HDD-a, ali ne puno, ili skoro nimalo, ako je uredno defragmentisan (imam oba, i 5400 i 7200, nema problema ni na jednom)

Pitanje je bilo opshte prirode. Dakle, ortak mi reche da nema shanse da kupi 5400 hdd jer bi mu prilikom kompresije video zapisa (ono shto snimi sa tv tjunerom) u DivX doshlo do pojave DropFrame-a. Dakle, choveku treba nov hdd za navedene potrebe, a neusudjuje se da uzme 5400 jer se na njima pojavljuje DropFrame, dok se na 7200 hdd-ovim sigurno nece pojaviti DropFrame, nevezano o kojoj se konfiguraciji radi, kao ni softveru. Inache, ne znam koji je softver u pitanju, a mashina je AMD Duron na 750 MHz, 256MB SDRAM-a, PCTV tjunerom i GeForce2 grafichkom. To je sve shto znam.

Interesuje me, dakle, da li je SAMO hdd relevantan faktor kada je ova pojava u pitanju.

ZeeGerman je napisao(la):
dok se na 7200 hdd-ovim sigurno nece pojaviti DropFrame, nevezano o kojoj se konfiguraciji radi, kao ni softveru.

Ako je on toliko uveren u "premoć" 7200 HDD, neka ga uzme... 😀 (da ne bilo nesporazuma, svakako da je bolji 7200 HDD, ali nema toliko bitnu ulogu koliko on misli, i ja sam svakako za brzu varijantu)

ZeeGerman je napisao(la):
Interesuje me, dakle, da li je SAMO hdd relevantan faktor kada je ova pojava u pitanju.

Nije, mnogo bitniji faktori su:

-Brzina procesora
-Codec(i settings) za kompresiju
-Kvalitet/brzina matične ploče
-Brzina/kvalitet memorije
-Stabilnost/optimizovanost sistema
-Softver za Capturing
-Tek nakon ovoga dolazi na red brzina HDD-a....

Accuphase je napisao(la):
Ako je on toliko uveren u "premoć" 7200 HDD, neka ga uzme... 😀 (da ne bilo nesporazuma, svakako da je bolji 7200 HDD, ali nema toliko bitnu ulogu koliko on misli, i ja sam svakako za brzu varijantu)

Nije, mnogo bitniji faktori su:

-Brzina procesora
-Codec(i settings) za kompresiju
-Kvalitet/brzina matične ploče
-Brzina/kvalitet memorije
-Stabilnost/optimizovanost sistema
-Softver za Capturing
-Tek nakon ovoga dolazi na red brzina HDD-a....

tnx

Nazad
Vrh Dno