Šta je novo?

Dropbox

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Zanima me nesto oko Dropboxa,
Da li fajlovi koji su na netu u dropboxu moraju da budu i na komijuteru ili telefonu. prebacio sam neke fajlove sa kompa u dropbox posle ih obrisao sa kompa ali videim da su odmax izbisani i iz dropboxa.

Moras da iskljucis sinhronizaciju za taj folder koji hoces da bude samo u 'oblaku'. Onda u njega ubacuj preko web browsera fajlove, ne preko foldera na kompu.. (jer ga nece ni videti komp).

Prebaciš fajlove pa kada se upload-uje isključiš sinhronizaciju i onda možeš da obrišeš. Što se tiče upload-a na telefonu to ti ne zauzima memoriju.

Gde je ta opcija za sihronizaciju? Nesto sam kao iskljucio ali opet cim obrisem iz widows explorera fajl u Dropboxu nestane i na net vetrzijiKako da uploadujem folder?

Pa tako je predviđeno da Dropbox radi i to mu je i glavna prednost (automatska sinhronizacija sa lokalnim sadržajem).
Ne kapiram zašto se trudiš da ideš protiv toga.
Tebi onda ne treba Dropbox, nego neki servis tipa Rapidshare i slično.

Zato sto na C particiji imam malo mesta svakim novim upoadom se smanjuje slobodan prostor. Mislio sam da on sluzi za cuvanje podataka. To znaci da ako reinstaliram sistem izgubim sve podatke, osim ako nije na drugoj particiji. A ako se pokvari komp? I da li taj komp mora stalno da je upaljen i na netu?

Poslednja izmena:
Gledaj, udji u Dropbox folder i napravi novi folder tipa "Oblak". Tu potrpaj sve sto ne zelis da bude na kompu, sacekaj da se uploaduje i onda tamo u podesavanjima dropboxa (pored sata) ides na preferences, advanced, selective sync. Tu odstikliras taj folder 'oblak' ili kako si ga vec nazvao, i on ti vise nece zauzimati prostor na kompu, bice samo na netu. A kad budes hteo nesto novo da stavljas u njega to radi na dropbox.com, jer ga komp vise ne vidi.

Ako reinstaliraš sistem, instaliraš Dropbox i uloguješ se sa svojim nalogom na njega, on će automatski svući sa servera ono što je bilo u Dropbox folderu pre reinstalacije.
Računar ne mora da bude stalno uključen i na netu, ali mora da ima Internet konekciju da bi se uradila sinhronizacija.
Fajlovi se sa Dropbox-a brišu samo ako ih ti ručno obrišeš iz Dropbox foldera.

Ako nemaš dovoljno mesta na C particiji, premesti Dropbox folder na neku drugu (desni klik na Dropbox ikonicu u tray-u, pa Preferences/Advanced).

Poslednja izmena:
Uspeo sam da odstikliram sihonizaciju sa foldera, posle brisanja iz dropbox foldera fajlovi se ne brisu i sa i dropboxa.com.
Malo mi to prebacivanje cudno: kopiraj u dropbox folder pa posle sihronizacija pa uploadovanje, sto ne moze odmah direktno da se uploaduje folder u dropbox.com?
Gde mogu videti status uploadovanja u procentima, pokazuje samo brzinu i preostali broj fajlova?

Zasto bi non stop foldere uploadovao? Samo trpaj fajlove u vec postojece foldere. Nego nije ovo klasicno skladistenje podataka, i ja sam mislio da jeste u pocetku. Fora Dropboxa je da recimo dok si na poslu, prekopiras par fajlova u folder, dodjes kuci oni su u istom tom folderu i gajbi, da ne prebacujes na flash, saljes mejl itd.. to mu je glavna namena.

Taj fazon. U Dropbox folderu držiš ono što ti treba na više računara.
Ja recimo koristim uporedo desktop i dva laptopa i koristim Dropbox za sinhronizaciju dokumenata koji mi trebaju za posao. Snimim dokument na desktop računaru u Dropbox folder i onda ga imam automatski i na oba laptopa. Promenim neki tekst na laptopu i odmah imam najnoviju verziju dokumenta i na desktopu.

Poslednja izmena:
Ili ne koristis uopste Dropbox aplikaciju na racunaru vec samo preko pretrazivaca upload-ujes. Tako nista nece biti brisano osim ako sam neobrises na dropboxu. A kad ti nesto zatreba skines sa dropboxa opet pretrazivacem.

Vrh Dno