Šta je novo?

Droid Monster a20 Muke

_ZOa_

Čuven
Učlanjen(a)
22.08.2003
Poena
604
Pozdrav svima,

Pre par dana sam uzeo ovu pinklu iz naslova i imam par pitanja pa bih bio neizmerno zahvalan ako bi mi neko dao odgovor. Totalni sam N00b sto se tice budzenja Androida.

1. Kako se ovo cudo rutuje? Model je neki kinez Sen5 SN891B. Trazio sam svuda i kapiram da je jos neko kao Elektrodata to prepakovao i prebrendirao ali ne znam kako da nadjem kompatibilan uredjaj ako ga uopste ima.

1a. Kako da ukljucim Developer mode ako u About Box nema opcije Build Number?

2. Zasto su aplikacije nestabilne? Cesto se glave i pucaju kad poteram neki fajl menadzer i mx player i recimo Chrome. Kapiram da je hardver skroman ali mi nije jasno zasto onda natrpaju sve zivo od softvera.

3. Mogu li da stavim neki custom rom i skinem default launcher? Vec sam stavio drugi launcher (KKLauncher) i radi dosta bolje nego onaj originalni, al kapiram da je on negde ostao da smrdi i smeta.

4. Kako da snimim podesavanja za zvuk? Tv je povezan na HDMI, a zvuk na mini liniju. Svaki put kad ukljucim uredjaj moram da odem u settings i da promenim output sa hdmi na... sad vec ne znam koja je opcija tacno ali znam da je prva po redu. Ta promena rezultira trenutno i sve radi kako treba, samo malo smara sto to moram svaki put da radim.

5. Da li instalacijom nekog drugog roma ili cega vec mogu da dobijem bolji odziv? Ovako po defaultu sve mnogo secka.

Hvala unapred!

Aplikacije su stabilne ukoliko nije bilo prelazaka sa prvobitnog Hdmi povezivanja pa kasnije recimo na rca.Ako je došlo do toga možeš odraditi recovery operaciju.Imaš lite osnovnu verziju da skineš sa minimalnim brojem aplikacija možeš je probati.Custom rom možeš da staviš bilo koji rađen za Allwinner A20 procesor.

Hvala puno! Nekako sam zaobisao Lite verziju. :/ Probam pa javim.

Ako si zvuk povezao direkt na liniju, dojmim se da imaš istovremeno povezan i HDMI i RCA kabel, a ovaj monstruozni droid to baš i ne voli.

Instalirao sam Lite verziju. Bolje bolje. Onaj default launcher ga odmah smori. KKlauncher bolji, jednostavniji...
Radi sve normalno kad prikljucim hdmi, a zvuk izvedem starim kablom na linju, ne RCa kablom koji dolazi uz uredjaj. Zalio sam se sto npr. se desava da kad otvorim neki sajt, default browser ili chrome zabode ponekad. To se sad na svu srecu ne desava, sve ide mnogo tecnije. Jedino sto smara je da uredjaj ne pamti podesavanja za zvuk, default ode na hdmi a treba izabrati opciju AUDIO_CODEC da bi islo na liniju.

Nego.... Kako da rutujem ovo cudo??? U about box ne postoji build number opcija na koju bih trebao da klikcem da omogucim developer opcije. Znam da je to u nekom config fajlu onemoguceno al ne uspeh da nadjem gde. Ako neko zna kako nek mi kaze please.

Uredjaj sam kupio jer imam gajbi LCD TV koji nije smart (glup) a zena i ja imamo po laptop. Kada hocemo da gledamo neki film onda moram da kacim laptop na tv preko vga kabla. To zna da smori...bas onako. Ova pinkla je savrseno resenje samo imam par nedoumica kako da povecam kompletan komfor onako kako sam ja zamislio.

Kako da npr. na jedan klik da sve strimujem sa laptopa na ovaj uredjaj (kompletnu sliku ili samo audio ili samo video) preko lan-a? Koji software treba za to? Kapiram da je bolja varijanta da povezem monstruma preko kabla na ruter nego preko wifi.

Kapiram damalo toga moze da se ubudzi ako nijue rutovan. Dok to ne resim, miran biti necu.

Poslednja izmena:
Za root ne znam.....
Za kombinaciju laptop-android...imas vise opcija....
Za kompletnu sliku komp na android imas program 'Splashtop'....serverski instaliras na komp...klientski na android....radi solidno,nije bas za filmove....ali moze dosta toga....
Za gledanje videa I slusanje mjuze....takodje par opcija..
Pledlazem...na komp Plex Media Server,na Android Plex klient....ili na Android program -ES file explorer'....pa preko njega vidis sve deljenje foldere u mrezi....
A imas I jako dobar 'Archos media player....
E sad mislim da za sve ovo I ne treba root....

Instalirao sam Lite verziju. Bolje bolje. Onaj default launcher ga odmah smori. KKlauncher bolji, jednostavniji...
Radi sve normalno kad prikljucim hdmi, a zvuk izvedem starim kablom na linju, ne RCa kablom koji dolazi uz uredjaj. Zalio sam se sto npr. se desava da kad otvorim neki sajt, default browser ili chrome zabode ponekad. To se sad na svu srecu ne desava, sve ide mnogo tecnije. Jedino sto smara je da uredjaj ne pamti podesavanja za zvuk, default ode na hdmi a treba izabrati opciju AUDIO_CODEC da bi islo na liniju.

Nego.... Kako da rutujem ovo cudo??? U about box ne postoji build number opcija na koju bih trebao da klikcem da omogucim developer opcije. Znam da je to u nekom config fajlu onemoguceno al ne uspeh da nadjem gde. Ako neko zna kako nek mi kaze please.

Uredjaj sam kupio jer imam gajbi LCD TV koji nije smart (glup) a zena i ja imamo po laptop. Kada hocemo da gledamo neki film onda moram da kacim laptop na tv preko vga kabla. To zna da smori...bas onako. Ova pinkla je savrseno resenje samo imam par nedoumica kako da povecam kompletan komfor onako kako sam ja zamislio.

Kako da npr. na jedan klik da sve strimujem sa laptopa na ovaj uredjaj (kompletnu sliku ili samo audio ili samo video) preko lan-a? Koji software treba za to? Kapiram da je bolja varijanta da povezem monstruma preko kabla na ruter nego preko wifi.

Kapiram damalo toga moze da se ubudzi ako nijue rutovan. Dok to ne resim, miran biti necu.

Napiši mi tačno koje postavke za zvuk ne pamti.Jer to kad setuješ AUDIO CODEC na ON pa posle restarta on se prebaci na AUDIO HDMI??

I ja mislim da ti za ono nije potreban root.

Poslednja izmena:
Nisam probao sve kombinacije, ali posle svakog restarta, zvuk ide preko AUDIO_HDMI, jer je doticni i prikljucen. Mora da se prebaci na AUDIO_CODEC, bas kao sto si i napisao, posle svakog restarta se vrati na AUDIO_HDMI.

Kakv je archos media plejer u odnosu na mx plejer?

Archos bolje radi od XBMC....ima takodje foru da dovuce postere filmova koje imate u arhivi....i radi lepo sa mnogim formatima....radi I sa sambom,i kao UpNP....
Naravno imam I njega I MX....

Napiši mi tačno koje postavke za zvuk ne pamti.Jer to kad setuješ AUDIO CODEC na ON pa posle restarta on se prebaci na AUDIO HDMI??

I ja mislim da ti za ono nije potreban root.

Pitanje za SkyUk, moj droid ne pamti podešavanja za hw tastaturu. Svakim paljenjem i gašenjem mu moram reći da imam hw tastaturu i da mi ne podiže virtuelnu na ekran.

Softver je lite i easy launcher.

Poslednja izmena:
Ako SW treba da bude najbolji mogući onda treba znati i šta to sada recimo ograničava nekoga:type:

- Želi da menja sistemske aplikacije, one koje su mu suvišne da obriše

- Želi da izmeni temu softvera, možda da ubaci neke svoje modifikacije

- Želi da promeni governer na neki brži, poput Performance

- Želi da bekapuje aplikacije sa njihovim podacima

Ili čovek prosto želi da bude administrator svog uređaja, kao što je i na računaru.

E sad, Sky, da li se gubi garancija ukoliko se root-uje uređaj? Da li znaš način za root ovog uređaja?

Hvala Corvus Corax!

Evo sad probao ARCHOS. Lepo izgleda ali mi nije pustio NIJEDAN od prvih pet fajlova koje sam probao. :( Kuka da ne moze da pusti AC3. Skinem plugin pack, on pusti film ali nema slike, ili pukne. Sve to ide sa laptopa iz shareovanog foldera.

Poslednja izmena:
za Archos,ne znam sta te zeza...kod mene sve radi odlicno....

- Želi da menja sistemske aplikacije, one koje su mu suvišne da obriše

- Želi da izmeni temu softvera, možda da ubaci neke svoje modifikacije

- Želi da promeni governer na neki brži, poput Performance

- Želi da bekapuje aplikacije sa njihovim podacima

Ili čovek prosto želi da bude administrator svog uređaja, kao što je i na računaru.

E sad, Sky, da li se gubi garancija ukoliko se root-uje uređaj? Da li znaš način za root ovog uređaja?

Uh,uh,uh ti kada sve to promeniš od originalnog softvera neće ostati ni kamen na kamenu,stoga je bolje da pokušam da ti pošaljem jedan Third party otključan sw:smash:eek:riginalni nemam otključan.

Hehehe pa rekoh ti, ljudi imaju drugačije potrebe. Ja nemam ovaj uređaj, ali razumem šta čovek želi. Ako mu odgovara, pošalji mu pre-rutovani firmware i problem rešen. :)

I ja sam postavio to isto pitanje (u vezi root-a) na drugom mestu, ali mi niko nije odgovorio. Problem je sto se ne moze doci do development opcije, da bi se ukljucio usb debugging, jer ne postoji opcija build number, da bi se ista (developer options) aktivirala. Jedina varijanta je mozda neki custom rom za allwinner a20, pa da se vidi kako stvari stoje. A to da li ce ostati kamen na kamenu posle toga, je iskljucivo moja stvar za moje pare.

Pa da. Sky Uk kaze da ima, al se nesto stis`o. :)

Zoa poslao sam ti link jos juce.

Planiram da kupim ovog monstera pa bih bio zahvalan ako i meni mozes poslati link.
Registrovao sam se zbog linka :)

Nije vam potreban root,imate dve verzije jednu koja ima dosta aplikacija i jednu lite verziju sa minimalnim brojem aplikacija pa svako može da instalira šta mu je volja.Uređaji nisu otključani zbog IPTV legalnih aplikacija koje zahtevaju fabričko stanje i nekih drugih aplikacija koje isto zahtevaju fabričko stanje.D3GO radi fenomenalno i svako ko ima bilo kakve veze sa SBB-om može da gleda IPTV interesantnu ponudu kanala na bilo kom TV-u zavaljen u svoju omiljenu fotelju i to na tri različita uređaja u isto vreme.

To da li nam treba root ili ne je cisto privatna stvar I svako odlucuje za sebe sta mu treba, a sta ne, za sopstvene pare. Ako ne zelis da nam das link, nije nikakav problem, snaci cemo se, na neki drugi nacin. A prosipanje pameti ostavi za nekog drugog...

Vrh Dno