Šta je novo?

Drnda ventilator na mx

nikolaf7

Slavan
Učlanjen(a)
18.11.2005
Poena
405
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 5600, Lc cc 120
Matična ploča
Gigabyte B550m ds3h
RAM
2x8gb ddr4
GPU
GB Aorus 1080ti
Storage
WD i Samsung SSD, Toshiba HDD
Kućište
Bitfenix Shinobi
Miš & tastatura
G502 hero
Mobilni telefon
Samsung A34
Cas je neprekidno a cas ono isprekidano drrr drrr:p
Sto da radim da ne rikne? WD sprej? Usisao sam je

mogao bi da ti pomogne WD, znam da je meni pomogao... a mogao bi i da probas da zamenis kuler, tj. samo ventilator (ne bi te puno kostalo)

Najbolje da zamenis ventilator, taj je verovatno pred riknjavanje.

Kap finog ulja za šivaće mašine u rupu gde je osovina, duni par puta u rebarca da se dobrano zavrti fan, zalepi trakom rupu da ne ulazi prašina i sve sklopi nazad.

Lako može da se desi da ti potraje godinama. U svakom slučaju, mnogo duže nego što će ta karta biti korisna. Isključivo koristim reparirane ventilatore, koje je neko škartirao. Nikad mi nijedan nije crkao.

Rastavio sam ga i citavog polio WD-om,pustio da se osusi i ko nov je

WD nije dobar kao fino ulje, posebno što se korišćenjem osovina sigurno malo istrošila. WD će uskoro da ti ispari i vrlo verovatno može da se desi da će da počne da zuji ponovo. Idealna varijanta je da mu sledeći put kaneš ulje, pošto je WD pročistio prljavštinu i zaostavštine od starog maziva.

Ocu,hvala
Moze li motorno da posluzi,nisam nesto pri sivacem?:d

Poslednja izmena:
najbolje motul competition ili selenia racing ;)

Bolje grafitna mast.

E, ono je najbolje: polio ga celog WD-om!!! Sad ce prasina tako da mu legne k'o budali shamar. Lepo ga rastavi, ocisti cetkom prasinu, skini nalepnicu, podmazi sa SAE-90 (po mom iskustvu naduze traje), zalepi novu nalepnicu, i bice ka' nov bar godinicu dana... ...kakav bre WD40, to je za motornu kosacicu.

a jel puno dati 300din za kuler?

@miligor
sta je bre SAE-90? I gde se kupuju stvari tipa grafitna mast ili SAE90?

:laugh:

SAE-90 je ulje za menjace i reduktore i slicne sklopove gde se obavlja teska transmisija.

Slozices se da ti ne treba tako nesto u kompu :p

A kad se pomesa sa prasinom i grafitnom masti (koja super provodi struju) dobijes zurku u kompu :party:

Poslednja izmena:
jes tacno
lakse se *****avati i mazati sa guscijom mascu nego otici i kupiti nov ventilator

S obzirom da kartica vredi nekih 600 dinara, mnogo je. To bi bilo kao kada bi na karticu od 150 eura stavio hladjenje od 75. Proporcija je ista a to je stvarno malo suludo.

Ne kazem da mozda nema ali ja jos nisam video cooler za 75 evrica :d :d

a saberi koliko kosta tvoje vreme i raznorazni "podmazivaci" i saveti "strucnjaka" s kojima ces na kraju nesto *****ati
mislim da ce izaci preko 300din
ali samo napred, podrzavam te u tome sto neces da das 300din, velike su to danas pare. mozes cak jednom da odes na banjalucki cevap, ili cak 2 piva da popijes ili mozda da kupis beskorisan casopis kao sto je digita

Poslednja izmena:
@ b system. Hvala. Za grafitnu mast je u stvari i logicno, nisam razmisljao...

evo jos jednog prilicno elegantnog i najverovatnije dzabe ili jako jeftinog predloga.

okrenes telefon par pc servisa i pitas za pasivni hladnjak za ge force 4 sa neke crknute kartice. verujem dabar neko ima crknutu gf4 i da te to sigurno nece preterano kostati. nesto tipa 2l koka kole ili slicno...;)

Filo je napisao(la):
a saberi koliko kosta tvoje vreme i raznorazni "podmazivaci" i saveti "strucnjaka" s kojima ces na kraju nesto *****ati
mislim da ce izaci preko 300din
ali samo napred, podrzavam te u tome sto neces da das 300din, velike su to danas pare. mozes cak jednom da odes na banjalucki cevap, ili cak 2 piva da popijes ili mozda da kupis beskorisan casopis kao sto je digita
Kako niste do sad ukapirali da mi je cimanje da trazim okolo nov kuler? Yebe mi se pravo da ti kazem.....da ga ima na trafici ispred zgrade kupio bi ga,ovako.....
Ionako idem na more za 15 dana a kad se vratim u avgustu cu uzet novu karticu,ovo je samo da prezivi dok ne podjem

ekstra je cimanje jer su kuleri deficitarna roba
nema ih
ne uvoze
uopste ne mogu da se nadju
drugim recima..mislim da ih cak i ne poizvode sem za prijatelje i rodjake
a i u Beogradu je vidan nedostatak prodavnica kompjuterske opreme, tesko ih je naci skoro ko prodavnice mobilnih

Izcimao sam se da kupim 2 za kuciste,tek posle je ovaj poceo da zayebava i puca mi tuki da idem ponovo-lakse mi je da ga prsnem WDom svakih 5-6 dana

naravno
samo napred
podrzavam te u tome u potpunosti

Svaki drugi dan otvaras kuciste, skidas kartu, skidas kuler, podmazujes, milina.
Sto jednostavno kada je koplikovano mnogo bolje :d :d

sikili je napisao(la):
Svaki drugi dan otvaras kuciste, skidas kartu, skidas kuler, podmazujes, milina.
Sto jednostavno kada je koplikovano mnogo bolje :d :d
Bravo majstore. Ovo me je bas nasmejalo.:laugh: :laugh:

Koji bre svaki drugi dan? Evo ima 8 dana od kad sam ga poprskao i ne cuje se,jos 15 dana da izdrzi pa posle neka i kartica izgori

Poslednja izmena:
mx moze i bez venta u bar malo provetrenom kucistu, ne znam cemu frka...

jos jedna opcija. ako imas neku staru plocu sa pasivnim hladnjakom na chipsetu, mozda mozes njega da nabudzis. uz prosecno provetreno kuciste, tipa jedna osmica pozadi izdrzace ti bez problema.

uradi li ti stogod sa tim hladnjacicem?;)

Vrh Dno