Šta je novo?

"drljanje" HDD u XP-u ?

AstroduLe

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2001
Poena
619
Zasto mi hard disk pocne da drlja ponekad kad nista ne radim na kompjuteru. Indexing service mi je deinstaliran i nemam pojma sta je uzrok tom "drljanju"

proveri da nisu mozda vibracije koje se javljaju u aktivnom hardveru ako nesto nije pravilno pricvrsceno za kuciste....

Pod add/remove windows components deinstaliraj Indexing Service i trebalo bi da ti manje drlja. To inace sluzi za brze nalazenje fajlova pri Find File opciji, ali na neumrezenom racunaru nisam primetio razlike bez tog servisa.

Povrsno citam. Vidim da si to vec deinstalirao...

...a da ti nije mozda ukljuceno pozadinsko defragmentiranje kada sistem nista ne radi. Nailazio sam na takve slucajeve.

A sta da radim kada pocne flopi isto tako da drlja s vremena na vreme?! ctp;

outlaw je napisao(la):
A sta da radim kada pocne flopi isto tako da drlja s vremena na vreme?! ctp;
Drlja imeni i flopy i hard disc!!! flopi sam malo bole pritegao u kucistu,disc isto tako moze! Za flopi; sam ga ponovo instalirao drajvere i restart, a za hard disc on radi i sistem restore kad kompjuter radi na ,,prazno", inace su kucista losa pa je kod diska potrebno i malo gume staviti na dodirnim tackama diska sa kucistem.

a kad nemaš ni antivirus, niti je uključen system restore i isključen indexing service, a on i dalje kad neradiš ništa par minuta i dalje počne da drlja :rocket: ?

Moja preporuka...

ktm je napisao(la):
... inace su kucista losa pa je kod diska potrebno i malo gume staviti na dodirnim tackama diska sa kucistem.

...povodom povezivanja brzih HD-ova da se ne stavljaju nikakve gumice i podloskice izmedju HD-ova i kucista, vec ih SAMO dobro stegnuti, posto samim naleganjem kuciste bolje odvlaci visak toplote HD-a... :boom:

cheers

Vrh Dno