Šta je novo?

Driveri

• Začetnik teme Začetnik teme DaPimp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

DaPimp

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2005
Poena
680
Helllo,
Ljudi kako da zakljucim koji mi sve drajveri trebaju ???
Evo sta se desilo uzeo sam komp,
Asus k8n-e, sempron 2800+. 1 giga kingstona , 9550 GE, i bio je neki bajati xp tu instaliran, sa valjda svim driverima , s tim sto se zvuk nikako nije mogao podesiti jer se stalno cuo underwater,
E sad, odradio sam backup svih drivera sa programom driver genius ili tako nesto,
posle reinstala wina kada sam hteo da restore sve drivere , samo par njih se vratilo , za graficku , za zvuk,i jos ponesto. Ali recimo , nema mi mreze, nema x64 drivera itd itd. Moje konacno pitanje, da li postoji prog s kojim mogu da proverim koji mi sve drajveri trebaju i da ako je moguce odmah i vidim linkove za download.

Hvala unapred

Format, pa internet

Prvo uradi format diska, popisi komponente pa na internet dok ne skines drajvere, jedini problem mozes da imas sa modemom ako je neki Kung Fu ,)

Udji u device manager i tu cesh videti sve drivere koji nisu instalirani (Desni klik na My computer/Properties/Hardware/Device manager) a onda desni klik na zeljenu komponentu i update driver naravno treba ti internet konekcija i instaliran samo driver za modem ili preko chega vec idesh na internet
Poz

To sa device managerom sam prvo i probao , ali tu npr ni ne vidim mrezu, koju imam po defaultu recimo. Znaci nema nacin da pronadjem i instaliram sve drivere koji mi trebaju sa n ekim programom 🙁 Driver Genius vidi samo drivere koji su vec instalirani i kojima treba update, ali recimo ako mreza nije instalirana onda nist ni preuzima, sto kapiram da je i normalno .... Nist ako nekom ima ovu kombinaciju kao i ja , K8N-E , sempron 2800+ bio bi mu veoma zahvalan kad bi mi napisao (jos bolje uploadovao) sve drivere koji mi trebaju
THNX In advance.

Cek cek, pa zar nisi dobio neke instalacione diskove uz racunar , tipa za maticnu plocu (posto ces recimo tu naci drivere za mreznu kartu)??? I sta ti znaci da mrezu imas po default-u? Kao u okviru si neke mreze koja ima pristup netu, pa bez drivera na mreznu nemas pristup netu? Jel imas modem?

animaN je napisao(la):
onda desni klik na zeljenu komponentu i update driver naravno treba ti internet konekcija i instaliran samo driver za modem ili preko chega vec idesh na internet
Poz
Ke? Mislis ono kao ne moze da nadje drajver pa ce se konektuje i skine sam?
Ako na to mislis hoce, ali juce!

@deky ma jok , mislim na ploci ima mrezna integrisana, koju ja uopste ne vidim u device manageru, pa sam sad cable modem spojio na usb recimo , i tako neke sitne stvari pomalo zezaju... ali u sustini je sve okay. Nego , bash me interesovalo da li postoji neko programce koje moze da prepozna sta sve od drajvera treba za odredjenu plochu , procesor i slicno. A cd sam slucajno bacio 😛 tj nisam ga video pa je verovatno ostao u kutiji koju sam bacio.

Stvar je vrlo prosta idi na Asusov sajt i pokupi drajvere za ploču Asus k8n-e. Tu ćeš naći drajver za sound, mrežnu i čipset. Onda idi na Atijev sajt i skini drajvere za grafičku.

Nazad
Vrh Dno