Šta je novo?

"Drive Image"

pape

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2006
Poena
309
Da li on ima istu namjenu kao i Norton Ghost i Acronis True Image tj. da pravi sliku (image) primarne particije, kako u slučaju havarije mogu sve da vratim u prvobitno stanje za desetak minuta.
Ako je, u čemu je onda razlika među njima.

Da.
Napomena: NIKADA ne radi backup sistemske particije na zivo - to je jednako nasilnom gasenju Windows-a kada se vrati image.
Ne znam zasto i NG i Acronis TI dozvoljavaju ovo, ali to prosto ne radi.

Da.
Napomena: NIKADA ne radi backup sistemske particije na zivo - to je jednako nasilnom gasenju Windows-a kada se vrati image.
Ne znam zasto i NG i Acronis TI dozvoljavaju ovo, ali to prosto ne radi.

Puno puta sam to uradio iz Acronisa (i vracao te image fileove) i svaki put je sve savrseno radilo nakon vracanja imagea. Kad je u pitanju Acronis, to je osnovna funkcija programa i jednostavno ne bi smeli sebi da dozvole takvu gresku. Znaci oni sigurno znaju kako se to radi a da bude pouzdano. Ne bi inace bili No. 1 za imaging software.

Veruj mi ne radi uvek. Sta vise meni nikada nije radio restore (vidi se da je Windows polu-syeban).
Razmisli sam - pola stvari su u memoriji u to vreme (ne racunam file system data koji se drugacije tretiraju u slucaju da je instaliran Acronis).
Nakon toga, registry "koliko zna" last startup nije imao successful shutdown.
Reci mi zasto ne moze da se radi Disk Clone sistemske particije onda?:) (Acronis trazi restart za clone, ne i za Backup).
Veruj mi, razumem se u ove stvari.

Veruj mi ne radi uvek. Sta vise meni nikada nije radio restore (vidi se da je Windows polu-syeban).
Razmisli sam - pola stvari su u memoriji u to vreme (ne racunam file system data koji se drugacije tretiraju u slucaju da je instaliran Acronis).
Nakon toga, registry "koliko zna" last startup nije imao successful shutdown.
Reci mi zasto ne moze da se radi Disk Clone sistemske particije onda?:) (Acronis trazi restart za clone, ne i za Backup).
Veruj mi, razumem se u ove stvari.

Ajmo redom.Instaliras Acronis iz Win-a, odes na opciju kreiranja backup-a i on bi morao da restartuje komp i da ode u tzv. DOS mod (naravno neki njegov DOS mod).Znaci to nije backup na zivo vec klasican backup kao i sa boot cd-om Acronisa.
Ako kod tebe ne funkcionise na ovaj nacin, nesto nije ok sa Acronisom, probaj da aktiviras servis Application Management.
Najsigurniji backup sa Acronisom je pomocu cd-a koji kreiras iz samog Acronisa.Licno koristim Acronis veoma dugo bez ikakvih problema.
Za razliku od Ghosta koji je za mene veoma problematican za neiskusne.

E, vidis o tome pricam. Acronis, kada se selektuje Backup opcija, radi Live backup.
Ako kod drugih ne radi tako, vec trazi restart, onda je dobro. Kod mene nije tako, na svim mashinama, ukljucujuci VMWare mashine.

I kod mene Acronis radi Live Backup, i nikada nisam imao problema sa time.

Evooo ressseeeeeenjaaaa: Hiren`s Boot CD (aktuelna verzija je 9.1). Tu je Acronis, Ghost, Drive Image. Ima sve - k`o Svajcarski nozic i sve radi iz DOS-a odnosno nezavisno od sistema. Najpouzdaniji je Acronis. Norton Ghost me nekoliko puta gadno zeznuo.

Ala je zasterela tema ali nema veze. Imam problem pa cu malo da ozivim ovu temu.
Do sada sam na staroj konfi koristio Acronis (prvo verziju Pro 9 a kasnije Home 10) i sve je radilo besprekorno.
Pre nekih nedelju dana uzmem ja novu konfu (iz potpisa) i instaliram WinXp i rekoh daj da napravim image sa Acronisom.
Ubacim Boot CD, izaberem Full mode i tu posle crnog ekrana i onog dela kada Acronis ucitava drajvere za sve i svaste (USB podrska, mrezna podrska itd) zabode. Ispise mi razne stvari sa nekim greskama i tu stoji sve vreme. Nece ni da mrdne.
Da li se jos nekom desava ovo i kako da resim taj problem ?!
Probao sam i da mesto Full moda izaberem Safe mod ali opet ista stvar. Ne znam da li da pokusam da nadjem staru 9 Pro verziju. Da li bi mi ona resila problem?!

Nazad
Vrh Dno