Šta je novo?

drive image sa harda na hard?

PINHEAD

Čuven
Učlanjen(a)
07.07.2002
Poena
620
Uzeo sam novi hdd od 160 GB i treba da prebacim sistem sa starog od 80GB na ovaj novi.
Particije su mi 6(sistemska),37 i 37 GB
Na novom planiram da imam sistemsku od 10GB i jos 4 particije istih velicina

Mozdace biti glupo pitanje,pravio sam vise puta image drajva ali nikad nisam radio restore.

Dakle,zanima me da li ima neke veze ako je particija na koju se radi restore veca od particije sa koje je pravljen image?i koliko mi je zdravo da radim ovakve akrobacije?(mozda je bolje da na novom hardu dignem sistem od nule?)

Poslednja izmena:
Naravno da je bolje dici sve iz pocetka , pogotovo ako je sistem koji si ranije imao vec bio dignut duze vreme . Inace ne bi trebalo da ima problema ako vracas backup na vecu particiju , jedino ce ti se particija zvati po onom kako se zvala ,akda je image pravljen ..

ljudi koriste ghost, verovatno uspešno pošto ne odustaju od njega... Ja koristim Acronis True Image, takođe uspešno, fantastičan je za pravljenje redovnog backup image-a, kao i za postavljanje novog diska u računar (ima brojne automatske mogućnosti, sa 3 klika i par minuta čekanja ... Sam će da ti nareže butabilni CD sa operativnim sistemom i acronis klijentom u full grafičkom okruženju, upotreba potpuno jednostavna.

inače, ne podržavam ponovnu instalaciju... Windows XP ako se adekvatno održava, u kontinuitetu može biti u odličnom stanju, tako da ne postoji potreba za potpuno suvišnim poslom reinstalacije gomile softvera i drajvera...

Inače, do sad se Acronis pokazao savršeno pouzdan, nijedan image se nije ispostavio kvarnim, a kloniranje particija isto bez ikakvih problema u više navrata. 🙂

Nazad
Vrh Dno