Šta je novo?

Drive bay door open???WTF

• Začetnik teme Začetnik teme taraba
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

taraba

Čuven
Učlanjen(a)
07.07.2004
Poena
619
Pozdrav

Imam cudan problem.

Imam WinXP+SP2 i kada gasim kompjuter, i kad dodje onaj Logging off, saving your settings, bla bla bla
ekran iskoci warning neshto kao "Drive Bay door open, please close drive bay door and ..."
i ima standardno Retry, Continue, Cancel.
E sad, shta god kliknuo, ovo *ranje :crash: ce ponovo da izleti i da kaze isto! I sad moram da cekam jedno 5
minuta da glupi Windows provali da vrata od CD-a NISU otvorena, i tek onda se ugasi!
Nije strashno ali nervira i to mnogo!
Ovo se pojavilo kad sam kupio i namestio ASUS DVD player 16x!
Ne znam shta da radim? Svaki predlog je dobrodoshao!

Ajd zdravo! :bottle:

Poslednja izmena:
Prvo sto mi pada na pamet - probaj drugi IDE kabl ili drugo mesto na grani?

Nemam vishe mesta, sve 4 su zauzete!
Probacu nocas Firmware da upgrade-ujem ako mogu??!?!?!?

Proveri da ti se nesto nije zaglavilo sa unutrasnje strane vrata. Desilo mi se jednom da sam video parce kese (!?) zaglavljeno unutra.Mozda bi mogao i da zamenis jumper (Kutija mi dao ideju), mada mi je neverovatno da ce uspeti.Ako je u garanciji, bolje ga zameni.Mozda ce ti praviti probleme ako vide da si cackao firmware.

Wolfman je napisao(la):
Proveri da ti se nesto nije zaglavilo sa unutrasnje strane vrata. Desilo mi se jednom da sam video parce kese (!?) zaglavljeno unutra.Mozda bi mogao i da zamenis jumper (Kutija mi dao ideju), mada mi je neverovatno da ce uspeti.Ako je u garanciji, bolje ga zameni.Mozda ce ti praviti probleme ako vide da si cackao firmware.

Evo sad sam pogledao, cisto je kao suza nema kesa??!?!?! ni ostalog djubreta!
Ne znam shta si mislio pod zameni dzamper, ali predpostavljam da si mislio da ga stavim na Slave (mozda) to mi je poslednja nada!
Upgradeovao na FW sa ASUS-ovog sajta, za koji kazu da reshava "neke" probleme kada je DVD na MASTER, sekundarnoj grani, ali cvrc :wall:
Nishta, stavicu ga na primarnu kao slave, pa ako ni to ne pomogne ide nazad!

Poz i Hvala svima! :bottle:

Nazad
Vrh Dno