Šta je novo?

dreamwebhosting.net i njihov nacin poslovanja...

Midgard

Čuven
Učlanjen(a)
13.08.2002
Poena
649
Dobio sam informaciju da ova firma koja daje hosting nije losa za "tip" web prezentacije koja meni treba, ali kad sam pokusao da nadjem njihovu adresu ili telefon na sajtu nisam mogao, pa sam im poslao mail. Kao odgovor sam dobio da oni nemaju predstavnistvo nigde i da je njihov nacin poslovanja iskljucivo on-line.
Pomalo sam skeptican sto se toga tice, pa ako neko ima neka iskustva sa njima bio bih mu zahvalan da ih podeli sa mnom.

sasvim su korektni, moja preporuka...

ja ih koristim, doduse za homepage, ali sav mail mi ide preko njih i sajt nikad nisam "ulovio" da je down..

[www].[terza].[info]

Sve je bilo Ok do danas. Već 3 sata nemogu pristupiti sajtu. (12-09-06 11:05)

I pre nekog vremena host02.dwhost.net je bio down zbog hakerskog napada.
Evo gledam da ovi koji su na host01.dwhost.net rade normalno.

Isto sasvim pozitivna iskustva, do danas skoro dana bez problema, mozda 2 put na 10 min.

Al od jutros mrtav, sajt i mail, hakeri kazes?

jedini problem je sto ako preko njih zakupis domen, on ide na njih, a ne na tebe.
svaka cast momcima za trud i ideju, ali ovo nije moj izbor.

sta se desava kada njihova fantomska firma nestane jednog dana?

jedini problem je sto ako preko njih zakupis domen, on ide na njih, a ne na tebe.
svaka cast momcima za trud i ideju, ali ovo nije moj izbor.

sta se desava kada njihova fantomska firma nestane jednog dana?

Pusti ti to, šta se dešava kada tvoj domen za godinu dana postane najpopularniji u zemlji i svetu?! :p To je totalno *****ska fora da se domen registruje na njih, pa valjda si ti vlasnik svog domena, a ne neka tamo firma (nije to auto lizing, jelte :D)

Moguće je da je recimo otišla memorija u serveru te se konstantno zakucavao...dešava se.

Uzmu pare, a upgrade servera ne daj boze...

Nema tu šta uzmu pare ako je nešto u serveru crklo. Jednostavno dešava se...neću da ulazim da li je zaista na serveru nešto crklo ili server nije bio dovoljno dobro zaštićen pa je neko pravio haos, jer sa dotičnom firmom nemam ama baš ništa, ali ako je nešto na serveru crklo, to niko nije mogao da predvidi prema tome ni upgrade nije mogao biti planiran.

Zar ne bi trebalo da imaju npr. dva servera, pa ako jedan ne-daj-Bože zvekne, odmah je tu drugi da uskoči (mirror varijanta, ako je tako nešto moguće)?

Naravno da bi, ali mnoge strane veće kompanije od dreamwebhostinga nemaju takvu infrastrukturu, zbog limitiranog budžeta, nažalost...velike kompanije na drugu stranu uglavnom uzimaju brand servere koji su prethodno podrobno istestirani pa je i sama šansa da se nešto desi zaista svedena na minimum...većina manjih a i srednjih kompanija nemaju mirror varijantu. Eventualno šta se radi jeste da se uzme jedan (ili više) odvojen server za backup accounta.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno