Šta je novo?

dreamweaver

mr.boni

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
319
Napravio sam web stranicu u dreamweaver-u,mozeli mi neko reci kako da uploading-jem web stranicu na internet?

HVALA!!!!

Prvo reci gde zelish da je uploadujesh? Npr. preko Total commandera stisni ctrl+F i onda podesi novu ftp konekciju. Bitni su samo naziv, adresa, username i password. Username moze da zahteva i @tvojdomen.bla a mozda i bez toga. Zavisi gde hocesh da uploadujesh. Onda jednostavno prekopirash sadrzaj (to shto si napravio) u www folder tako da ti index.xxx bude u root-u tog foldera.
Morash dati malo vishe podataka.

Mozda budem pravio komsiji sajt za firmu,znam ja da uradim web stranicu samo sto ne znam kako da uploading-jem,bio bih ti zahvalan da mi mi malo bolje objasnis.

HVALA!!!!

Pa objasnio sam ti dovoljno detaljno. Imash li neki hosting i domen?

Nemam ni jedno ni drugo (hosting i domen)?kako da nabavim hosting i domen?

Mozesh ih uzeti besplatno.

Naravno samo neke domene. Domene tipa .rs .co.rs .com .net .org .info... morash platiti i cene su okvirno oko 10$ (com net org) i skuplje (rs) u zavisnosti gde se kupuju. Sve ovo pricham na godishnjem nivou.

Hosting takodje mozesh da nadjesh besplato. Negde imash tudje reklame jer jeli hocesh besplatno a mislim da mozesh naci i mesta gde to mozesh da izbegnesh. Hosting mozesh i da platish shto je ok ukoliko radish iole neshto ozbiljnije i cene bash variraju u zavisnosti od milion parametara.

iako neki free hostovi jesi pouzdani, ali pitanje do kad, i ako neces od tome da razmisljas kad stavis sajt, mozda najjednostavije resenje da uzmes neki hosting paket kod domacih hostova, kako bi izbegao komplikacije sa placanjem stranim hostovima.

pouzdanost domacih hostova je takodje pod znakom pitanja ali svakako pouzdanije nego free hosting, bili su pre kod verata i slicnih neki paketi na godisnjem nivou, tipa 1500dindzi za godinu dana zajedno sa domacim domenom, mozda se sad nesto promenilo sto se tice cena, nisam odavno zagledao, proveri.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno