Šta je novo?

Dreamweaver CS4 - centriranje strane

seizmos

Čuven
Učlanjen(a)
11.09.2006
Poena
535
Znam da je za znalce ovo prosto ali sam se ubio na netu trazeci i sve je mrka kapa.

Imam problem kad napravim obicnu stranicu u DW(sastavljenu od malo texta i 2 slike) to da iz čega god otvorim tu stranu nije mi ona u sredini vec svi elementi skroz levo , šta da setujem da bi mi svi elementi na stranici bili na sredini web browser-a kad istu otvorim ?

Znam da je u nekim drugim programima to bilo pod page propertis i zove se opcija page alignment(tu se moze staviti left , center...)gde kad se stavi na center onda rezolucij aekrana na kom otvaram moze da bude 1920x1080 i sve ce biti u sredini ,kao i na ekranima 1024x768.

molim za pomoć,hvala

Elementu koji hoces da centriras moras da dodelish sirinu i desnu i levu marginu da setujesh na auto.
u css-u bi to izgledalo ovako
Kod:
#header {
	width: 1024px;
	margin: 0 auto;
}
za ID header je sirina setovana na 1024px i podesen da bude u sredini.

Ovo moram ka kucam u html code-u ili mozda mogu pod page propertis pod css ili html da odredim margine ili kako već da prodjem bez kuckanja a da dobijem isto ako je uopste moguće ?

Mozes gde hocesh.
Najlakse je naravno putem css-a definisati stilove.
Nisam odavno radio html i css, ali cini mi se da je potrebno body tagu dodeliti margin: 0, auto kako bi ceo sajt bio centriran.
primer:

Kod:
body {
	[b]margin: 0 auto;[/b]
	width:1024px;
	text-align:center;
	padding: 0;
	font-family: "Trebuchet MS", Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
	font-size: 10px;
	color: #FFFFFF;
	background-color:#000000;
	background-image:url(images/bkgnd.png);