Šta je novo?

Dreamfall The Longest Journey

Marac

Čuven
Učlanjen(a)
06.10.2003
Poena
619
Krenem instalirati igru,pokrene se Installshield Wizard pritisnem next i onda me pita I accept ili I do not accept.Stavim accept i onda mi ispiše poruku da nemam dosta mjesta na disku, a nemogu doči do dijela gdje mjenjam particije.
Najvjerojatnije hoče na C: ali ja imam 5GB praznog, igre instaliram na D: tako da mi je na c: samo Win i programi koji mi se ne brišu radi igre.
Dali se to da kako drugačije riješiti odnosno promijeniti da po defoltu ne inst. na c:

Poslednja izmena:
Disk na kome se nalazi program files direktorijum mora sadržati minimum 7 GB slobodnog prostora, inače instalacija neće ni da počne (bez obzira gde ćeš da instaliraš). Pokušaj da otvoriš konzolu (start > run > cmd), kucaj set ProgramFiles=D:\nešto (gde ne "nešto" neki folder na disku koji nije C a koji ima dovoljno mesta), pa iz iste te konzole startuj setup. Možda upali.

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Disk na kome se nalazi program files direktorijum mora sadržati minimum 7 GB slobodnog prostora, inače instalacija neće ni da počne (bez obzira gde ćeš da instaliraš). Pokušaj da otvoriš konzolu (start > run > cmd), kucaj set ProgramFiles=D:\nešto (gde ne "nešto" neki folder na disku koji nije C a koji ima dovoljno mesta), pa iz iste te konzole startuj setup. Možda upali.

Budem probao pa javim, ali to prvi puta vidim da mi igra neda mijenjati particije nego mora baš na c: particiju odnosno program files.

Poslednja izmena:
Marac je napisao(la):
Budem probao pa javim, ali to prvi puta vidim da mi igra neda mijenjati particije nego mora baš na c: particiju odnosno program files.

Za sve postoji prvi put. :D Kao sto je Voodoo vec napisao, da bi se igra instalirala neophodno je da na particiji na kojoj ti se nalazi Program Files imas minimum 7 GB slobodnog prostora. I ja sam imao isti problem prilikom instalacije ove igre, pa sam rasteretio C: particiju, nakon cega se igra instalirala bez ikakvih problema. Nisam probao ovo sa otvaranjem konzole, ali mozda i tako mozes da resis ovaj problem.

Pozdrav. :wave:

Ja je vec zavrsih mnogo sam razocaran sto su uradili po pitanju nacina i lakoce na koji se prelazi.... Inace prica je sjajna kao i prvi deo ali igrivost neverovatno olaksana tako da ni najveci ***** na bi ni 5 sekudni razmisljao sta treba da uradi sledece pa mnogo vise lici na interaktivni film....
Inaci ima i ineventa.. sl.. ali u igri se nikad u njemu ne nalazi vise od 1-2-3 predmeta a moguce je i kombinovanje istih pa zamislite koliko je to tesko kad ih ima samo dva il tri ;)

Inace prica je stvarno odlicna puna obrata i stvarno do kraja neznas sta ce sledece desit... stvarno neviodjeno u bilo kojoj avanturi mada je kraj malo cudan dogadja se u najnapetijem delu i prakticno te tu ostavlja da cekas treci deo koji po kraju mora izaci i to uskoro...

Neverovatna greska programera! Igra nece da radi na Nvidia driverima za 6600 i 6200 novijim od 81.95. Katastrofa!

Strašno. Koliko treba biti lud pa izbaciti igru sa takvim manama?

Za one koji nemaju dovoljno mjesta na c: particiji

Go to Start -> Run:
Type RegEdit
Navigate to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion
On the right side is something called: ProgramFilesDir
*Write down the current path of the ProgramFilesDir, you'll need to change it back after install*
Change this value to a drive that contains 7+ gigs of space
Install Dreamfall
*Go back into the Registry, to ProgramFilesDir, and change it's value back to what it originally was.*
Don’t mess up your registry by doing anything else.

Kada dodjem do chaptera Morpheus pricam sa onim likom nakacenim na zice i samo mi zablokira i cuje se pistav zvuk. Uvek zablokira na tom mestu.

mikelebg26 je napisao(la):
Neverovatna greska programera! Igra nece da radi na Nvidia driverima za 6600 i 6200 novijim od 81.95. Katastrofa!
na ATi-ju nema takvih problema...sto se tice same igre sasvim je solidna ali ipak je(po meni)Fahrenheit neprikosnoven ako te dve igre i mogu uopste da se uporede.

Poslednja izmena:
taj problem ni na 6600gt mi se nije javio. Sto se tice drivera noviji sam deinstalirao i stavio 81.98, sa kojim odlicno radi. 1280*1024 sa svim ostalim podesavanjima detalja na max. Jedini mali shtuc, prilikom starta igre kod uvodnog menija sa zastavama, i to je jedini zastoj :). Igra je odlicna daleko laksa od starog TLJ, vizuelno veoma lepa i sa finom pricom koja prati celu igru. Za nastavak verovatno opet par godina...

Jedan od razloga zasto sam igrao ovaj nastavak je da bi saznao sta se desilo dalje sa pricom, ali pored nekih odgovora postavljena je gomila pitanja i jednostavno igra se prekinula naglo.I naravno ostalo nam je da ponovo i to jos vise prizeljkujemo nastavak koji na svu srecu necemo cekati dugo po recima autora igre.A sto se same igre tice jedino sto ostavlja pozitivan utisak je neverovatna prica dok je sve ostalo podbacilo u odnosu na orginal.Mislim igra se moze zavrsiti za deset sati i kad se sve sagleda moze se okarakterisati kao jedan poduzi interaktivni film posto je od navedenih deset sati 8.5 sati slusanja dijaloga
Eto to je neko moje misljenje o igri.Koga interesuje sta se desilo sa April,Starkom i Arcadiom neka obavezno odigra ovaj nastavak ali mislim da ce ga kraj iznervirati kao sto je to bio slucaj samnom
Pozdrav :wave:

Znaci poceli su sa igrama kao sto je uradjeno sa Gospodarom prstenova :)
Kad moze u jedan film zasto ne bi moglo i u dva da se stavi sve :)))

Prica je odlicna, ali je igra previse laka. Nema ni jedne kompleksne zagonetke i sve se manje vise svodi na uzmi predmet i odnesi ga x osobi, da bi dobio drugi predmet koji ces odneti y osobi....
Ali i pored toga, prica je ono sto coveka drzi da odigra igru do kraja.Topla preporuka svima koji nisu odigrali The Longest Journey, da prvo nju odigraju, posto je ovo direktni nastavak na tu igru.
Inace jedna greska se potkrala programerima, a to je da imas samo jednu sansu da cujes melodiju koja ti je potrebna da bi otvorio onaj portal/vrata u pecini.

Upravo sam presao Dreamfall The longest journey 2. Za avanturiste imam tri reci: fantasticno, prelepo i obavezno.

ok,evo i ja sam odigrao.
cudno mi je da je ovakva igra naisla na ovako mali odziv.mislim 15 postova za igru koja predstavlja pravi biser u jednolicnosti fpsova kojima nas zasipaju (na to se ne zalim :D).prica je u najmanju ruku brilijantna.zagonetke jesu izuzetno proste,sto je donekle plus,poste mrzim igre u kojima nedeljama stojim zaglavljen na jednom mestu dok se ne iznerviram i pogledam neki faq na netu.
grafika je pristojna (sto je potpuno nebitno),zvuk je odlican,a prica...
...jedna od najboljih koje je ispovedana na malom monitoru.
malo sam se ubedacio na kraju,posto je bas crnjak,ali to je bio jedini adekvatan kraj za ovako remek delo.mnoga pitanja su ostala ne razjasnjena.
pokusao sam na netu na nadjem odgovore,ali izgleda da samo tvorac seriala zna tacne odgovore,a mi mozemo samo da nagadjamo...

apsolutna preporuka za sve koji su odigrali i jednu igru u zivotu (pa makar to bio i tetris:D).

Igra jeste odlicna, samo sto kako su rekli, nije kraj i da ce nastavak veoma brzo uslediti. Valjda je i red da ne bude tuzan kraj...

Ponovo sam uzeo da prelazim igru, ali imam ogroman problem. Kada sam dosao do onog dela da napravim baklju od drske od sekire i suve krpe, kada pokusam ta dva da kombinujem ne pojavljuje se ikona da ih finalno spojim. Znaci izaberem drsku, pritisnem na wrench ikonu za kombinovanje, dodjem do krpe i nema one dodatne ikone gore da ih spoji. Pogledao sam u resenje na netu da vidim da li nesto ne radim kako treba i pise da se ta dva kombinuju. Ne znam sta je u pitanju, ali mi je na staroj konfi radila bez problema.

Pre nekoliko meseci odigrala sam nastavak za Dreamfall-The Longest journey i mnogo mi se dopao. Mada je prvi deo izasao davno, mozda ga neko ima? Volela bih i njega da predjem.

Vrh Dno