Šta je novo?

Dreambox

Onda ne bi trebalo da imas problema.Jel placas card ch. Ili ga sam trazis.

Placam ... Ne znam, ne mogu nista iz tog paketa da gledam ...

Kod ovog gde ja uzimam,postoji polaris u ponudi ali kao sto rekoh treba hd risiver, za arene.Mada posle kupovine tv -a sam razmisljao o prelasku na hd ,ali trenutno nisam u mogucnosti.Ja neznam na kom se spepenu nalaze oni ,mozda ti polozaj ne dozvoljava.Ja na pr.imam problem sa digijem nalazim se izmedju zgrada a ispred je ogromno drvo ,ciji vrhovi samo dopiru do mog stana, tako da cim olista gubim digi,kad padne zima imam ga,ni sam nisav verovao da je to moguce.

Poslednja izmena:
Seci to drvo :D
Polaris je na 39e, moguce da mu smeta nesto. Videcu sutra ...

Mislim da bulcrypt ne moze kroz cs.

Moze bulcrypt, cak i nije neko super ultra undergorund resenje, radi regularno. Jedino za razliku od onog bugarskog paketa u bulcrypt-u cija se kartica lako pusta u pogon, ovaj polaris retko ko ima, a pogotovo ne ovi neki tzv serveri koji nemaju ni jednu svoju karticu a tu kao nesto prodaju :S:

Jel znaš nekog ko ima? (može na pm)

Do čega je seckanje slike, kao da gledam yt, na sky italy? Otprilike na svakih 15-20 sekundi smrzne se slika na sekund.
Tanjir, lnb, kablovi?

Dobro si skapirao ,cena je ista za sve satelite ukljucujuci i total.Total je od pre mesec- dva zakljucan ,tako da je on trenutno negledljiv,ali dok je bio u opticaju imao si sve pakete.Digi je neko vreme isto bio zakljucan ,ali je sada otkljucan.

Ako dobro razumem celu ovu priču, može da se desi da i Digi ponovo bude zaključan, pa onda naši kanali uopšte ne mogu da se prate? Ili zaključan znači da su potrebni ključevi da bi se pratili kanali, a ako je otključan može i bez ključeva?

Total tv je zakljucan u smislu da njihova kartica radi samo sa njihovim risiverom.
Digi moze da se prati preko cs-a ...

Digi je cini mi se prosle godine menjao svojim korisnicima kartice,pa mislim da ce jos dugo moci da se gleda preko CS....:)

Moze preporuka za jeftiniji hd risiver ,za cs potrebe ,da li je d800hd/Kinez naravno/,najbolji izbor ili ima i nekih drugih.

Ja imam 800hd, kinez i shljaka normalno ... Jedini problem koji sam imao je bio ventilator koji je u njemu.
Posle nekog vremena je poceo da se dere nenormalno :) ... pa sam ga zamenio ...
Inace svaka preporuka ...
Al' kazu da je 500hd bolji, i mislim da je i malo skuplji ...

Evo ja da kazem nesto oko ovoga,iz Nisa sam u gradjujem i prodajem satelitsku opremu.Najvise postavljam sistem sa Diseqc sklopkama.
http://imageshack.us/photo/my-images/534/4x1diseqcswitch.jpg/
To su te skopke na njih se povezuju lnb ,na anteni se namesta ovaj drzac http://imageshack.us/f/692/multifeed4fachlnbh.jpg/
Na anteni su nastelovani 4 satelita i to Thor 1W,Hotbird 13E,Eutelsat 16E i Astra 19.2 E,to su sateliti koji zadovoljavaju sve nase potrebe,na 16E ima slobodnih EX YU kanala i total ali nazalost se ne moze gledati.Na Thoru je Digi koji moze na CS a na ostala dva su strani kanali ali po meni najkvalitetniji Sky Nemacka,Sky Italija i mnogo ostali medju kojih ima i XXX koji idu preko CS.
Ja koristim 500S i prezadovoljan sam,naravno uz CS.Evo kako to izgleda na tanjiru od 115cm
http://imageshack.us/f/35/img0637ro.jpg/

Poslednja izmena:
@za NenadPaja....moze neki kontak na mail..hteo bi nesto oko tvog posla da te pitam,a da ne smaram ovde na forumu...
[email protected]

Ja sam imao dm800 i azbox, sada imam dm500hd i istina je da je bolji od dm800, pre svega dosta je brzi i reprodukcija avi-ja, mozda za nijansu bolja slika su prednosti, ja sam sasvim zadovoljan sa ovim risiverom.
Razlika u ceni nije velika izmedju dm800 i dm500hd (naravno klona zbog usb-a i pre svega cene) tako da mislim da je to ok kupovina, ko hoce malo vise dm800se

Sto se tice antenskog sistema meni je najbolja kombinacija motor, mislim nije to mnogo skuplja investicija od stavljanja 4 lnb-a na tanjir a ipak se dobije jos toga.

Moze preporuka za jeftiniji hd risiver ,za cs potrebe ,da li je d800hd/Kinez naravno/,najbolji izbor ili ima i nekih drugih.

Amiko alien 8900 ja ga imam...odlican...azuriran sotver svaki mesec dana...multiplayer....jos ako nakacis wireless keyboard ne treba ti uopste komp jer ima i browser...timeshift opcija i epg je normalna stvar i sve radi besprekorno

edit: e da cena je oko 150 evra!

edit2: radi cs i preko oscama i preko mgcam-a

Poslednja izmena:
Moja iskrena preporuka je Azbox ME, a nije Kinez :), full HD receiver 1080p, a i uz to je i multimedijalni centar. Cena je oko 200+ evra.

alien takodje radi u full hd i ima iste opcije kao azbox meni je bolje kod aliena sto ima spark svoj UI koji je OS linux ali je mnogo lep i privlacan

imas youtube, njegov portal sa gmailom, FB i drugim korisnim alatkama i nije kinez nego madjar mislim ili rumun :))))

Poslednja izmena:
Ja sam imao dm800 i azbox, sada imam dm500hd i istina je da je bolji od dm800, pre svega dosta je brzi i reprodukcija avi-ja, mozda za nijansu bolja slika su prednosti, ja sam sasvim zadovoljan sa ovim risiverom.
Razlika u ceni nije velika izmedju dm800 i dm500hd (naravno klona zbog usb-a i pre svega cene) tako da mislim da je to ok kupovina, ko hoce malo vise dm800se

Kakav je daljinac na 500hd? To sam zaboravio da napomenem kao minus kod 800hd-a, radi samo kad ga uperis tacno :)

Jel zna neko gde u Srbiji moze da se kupi Azbox Me?

Kakav je daljinac na 500hd? To sam zaboravio da napomenem kao minus kod 800hd-a, radi samo kad ga uperis tacno :)

ja nisam imao takva iskustva sa dm800, nije moralo tacno da se uperi, a ne mora ni sa dm500hd, mozda ti je bio pomeren ir unutra u risiveru.

jedino sto nisam uspeo daljinac da isprogramiram za tv kao sto nisam mogao ni sa starim na dm800, ocigledno mora originalni daljinski da bi to proradilo

Poslednja izmena:
Ne znam, uleteo ti dobar daljinski :)
Ovde kod mene znam njih troje koji imaju 800hd, i svi imaju iste probleme.
Meni radi daljinski na panasonic s20, barem ono sto mi je potrebno.

Inace, vise mi ne secka skyitaly, sad secka skyuk :)

Dostupan je ... Evo sad sam odgledao Federera na SkySports 2 HD

alien takodje radi u full hd i ima iste opcije kao azbox meni je bolje kod aliena sto ima spark svoj UI koji je OS linux ali je mnogo lep i privlacan

imas youtube, njegov portal sa gmailom, FB i drugim korisnim alatkama i nije kinez nego madjar mislim ili rumun :))))
:)..a sto Madjari ili Rumuni bolji od Kineza..hehehhehhe
ja sam na Azbox-u HD Elite OfFW....i sve mi radi kako treba..CS stabilan..CCcam....Media Centar odlican...Samba..sve sljaka....za sad cak i nenameravam da ubacujem Enigmu 2....

Vrh Dno