Šta je novo?

Dream box DM800 ili?

moljacatom

Cenjen
Učlanjen(a)
04.11.2011
Poena
154
Dreambox DM800 HD Ferrari ,Amiko SHD-8900 Alien ili neki od jeftinijih keneza,pomoc ?

Najbolje neki originalni dreambox, a od jeftinih bolje za malo više para 500HD, ima dosta brži procesor od 800HD.

A brzi procesor u realnosti znaci... ?

I koji je problem sa kineskim kopijama 800HD ?

drugar mi ima vec godinu dana amiko alien 8900....i koristi oba sistema i E2 i Spark...i vrlo je zadovoljan i radom ,slikom na HD kanalima....
e sad uvek postoji problem ,zvani $$$ finansije.....ima na terenu jos par jako dobrih Igraca.....VU+...GigaBlue...Clarketech...AzBox HD.....poseti link ispod...imas o svemu....
http://www.novisf.com/wbb/index.php

od svih ovih koji gledam,jedino dreambox ima linux operativni, sto je jedna prednost zbog laksek updatea firmwarea i rukovanja,ne znam kakvi su ostali sa takvim stvarima.

:)...svi koje sam nabrojao,rade i pod Enigmom 2(razni timovi,razne Enigme2,i sve je to vrsta Linuxa)

Jedini problem koji sam ja primetio je daljinski. Radi normalno samo kad ga uperis pravo. A i
ventilator na hladnjaku mi riknuo jako brzo.
Ja posedujem 800hd, ali preporuka za 500hd. Kineska kopija, naravno...

Ne znam kojo fon imas....ali imas par dobrih daljinaca za dreambox....za android..i iphone.....brze radi nego original....kroz lokalnu mrezu....

I koristim daljinski na fonu. Samo kazem generalno, ako neko nece ili nema android/iphone...

danas namontiran 500 HD,ne znam sta bih vam rekao,sem da vredi svaku paru i da je slika vrh.Hvala na preporukama.

sto bi bilo to protiv pravila...neka napise cenu Risvera....a podesavanje je sve dozvoljeno...dok ne stigne do teme Emulatori za Card Sharing....mislim da bi to trebalo na PM...:)

cena resivera je 200 jura,ima lik iz Vranja,na kupujem prodajem oglasima a montirao mi je drugar koji se time bavio duze vremena,tj kontaktira se taj lik i sve ce biti jasno o tome sta koliko i sva ostala pitanja.poz

A jel mogu i neki domaci kanali da se gledaju ili samo strani?

ima i domacih.....posebno ako racunas ExYu kanale....a imas i kanale ,na kojima idu titlovi,ili na Srpskom,ili Hrvatskom.....baci pogled na link...imas sve o SatTv....ExYu forum....
http://www.novisf.com/

Hvala valjda cu da se snadjem.

Sorry, nisam video ranije.
Brzi procesor znači brži rad svega, od bootovanja (kod 800hd zna da bude i par minuta vs manje od minut za 500hd, onako napamet procenjeno sada, ali dosta brze 500HD), brze kretanja kroz menije (800hd zna da se preoptereti ako se brzo stiskaju komande).
U kvalitetu slike i mogućnosti / nemogućnosti da se nešto gleda nema razlike.

Inače postoji aktuelna verzija 800, a to je 800SE, koji ima isti procesor kao 500HD. Sve ovo važi što za klonove, što za original.
Ja npr imam 7020 originalni koji je bio oko 600 eur, ne vredi te razlike vs 500hd klon, ali ako ste u mogućnosti 500hd original koji je manje od 300 je best buy. Kod klonova znaju da naidju krš serije.

Inače 500hd klon ima u BG po 180, ali ok.

i ako kupis klon.....moras da pazis ,da ako zelis da mu menjas Image....da juris bash napravljen za njega,mada se i to toliko razvilo,da vise nije neki bauk...:)

Dm800 hd je matora naprava i sklona pregrejavanju i zujanju bilo da je original ili kinez.Kineza ima bar 10 fabrika koje prave klonceta i svi se razlikuju i sve serije se razlikuju i sve je to lutrija velika sta ces dobiti.Ako hoces po svaku cenu na drima onda samo original dm500hd i nista drugo.
Ako hoces da ides van drima onda mozes na vu solo 2 model koji izlazi za koji dan i koji ce biti dugo ,dugo godina aktuelan sa vrh procesorom na 1.3 ghz i sa cenom nestopreko 300 eura.

Ako hoces da ides jeftinije od 500 hd-a i nize od solo2 a da imas originala i stabilan boks sa najmanje 7 timova koji prave enigmu onda je pravi izbog gigablue800ue i tu nemas ventilatore i zujanje,imas dva tjunera jedan dvb-s2 drugi je opcija plus lcd didplej 2 i kusur inca i sve to za oko 200 do 210 eura.

Ako hoces babarogu sa 4 tjunera onda idi na gigablue qvada on je oko 400 eura.On je trenutno najaci boks na svetu dok ne izadje sledece godine vu duo2.

Ako te zanimaju besplatni sportski fidovi i to oni skremblovani u 4:2:2 sistemu onda idi na azbox me on je oko 200 eura,podrska mu nije kao na ovim ostalima ali raste svakim danom.

Prilozi

• 800ue.gif
    800ue.gif
    542.5 KB · Pregleda: 86
  • gigablue_quad_1_1.png
    gigablue_quad_1_1.png
    147.7 KB · Pregleda: 70
Poslednja izmena:
Možda će vam biti smešno pitanje, ali ne razumem se, pa...
Da li za Dreambox (original) postoji neki zvanični zastupnik/uvoznik u Beogradu ili bar Srbiji? Postoji li neka firma koju pozovem i kažem donesite mi tanjir i antenu, vi to montirajte, donesite i Dreambox 500HD, sve lepo instalirajte...? Ili je sve to nabavka po oglasima i samostalna montaža i instalacija? Nije za mene, prijatelja zanima.

Nema na žalaost. Deltacom sa banovog brda je neko vreme prodavao originalne dreamboxove, više ne. Sada ne samo da ne postoji zvanični zastupnik, nego originalni retko uopšte neko i od pojedinaca koji to prodaju nabavi.

ne znas kome vise da vjerujesh...(kud idijoti):).....vidjao sam po drugim forumima,da ima kod Hrvata....ali ti to verovatno nije resenje......a i kosta:)yu...

Hvala svima. Korisna je i informacija da nema, da ne gubim ko zna koje silno vreme tražeći.
Meni lično Hrvatska ne bi bila preveliki problem, samo bi trajalo. Ali, nije za mene... :D

Nazad
Vrh Dno