Šta je novo?

Drajveri za Ati

Stiletto

Slavan
Učlanjen(a)
27.07.2008
Poena
320
Moja oprema  
Steam
https://steamcommunity.com/id/Stiletto86/
Pristup internetu
  1. Modemska 56k veza
Cao, uzeo sam pre par dana novu graficku ( Asus EAH3850), ranije sam koristio nVidia proizvode i recimo da nisam imao problema sa drajverima.
Kada sam instalirao Atijeve drajvere (sa Ati oficijalnog sajta) Ati control centar il kako se vec zove program mi ne nalazi graficku, tj kaze Ati 3800 serie, neznam da li je to normalno, Posle sam skinuo drajvere sa Asusovog sajta direktno za moju graficku, i sa tim drajverima mi nalazi karticu etc al idalje imam problem.
Nakraju sam skinuo Omega ati drajvere..ali opet ista prica.
Uglavnom manje vise sve je kako mi odgovara osim ovoga
http://img21.imageshack.us/img21/47/wtfaum.jpg
Slika je jadnog kvaliteta jel sam je smanjio( video detalji u igri su svi podeseni na maksimum) al te pogane linije koje su kao na 640 rezoluciji...nemogu da predjem preko toga,Dok se krecem u igri izgleda jos gore, jednostavno UBADA u oci i mene licno jako iritira, siguran sam da ima podesavanje za to al ja nemogu da ga nadjem.
Da li iko ima predstavu sta treba da uradim da sredim to?

Takodje imam jedno pitanje, ranije dok sam koristio graficku sa analognim izlazom, u windowsu mi je monitor davao opciju 75 refresh rate, sada sa Dvi (ako ima veze uopste) system mi daje samo 60 refresh rate? u cemu je fora?

Poslednja izmena:
Pre svega, zaboravi na Omega drajvere - poslednja verzija je vec previse stara da bi je se isplatilo koristiti na novijim kartama, sve i da ih podrzavaju. Definitivno instaliraj poslednje zvanicne i to je to. Ako bas hoces neke modovane, probaj one sa TweakForce sajta... http://www.tweakforce.com/modules.php?name=Downloads&d_op=viewdownload&cid=19. Cini mi se da su najsveziji od svih.

To sto ti drajveri ne pronalaze kartu po imenu ne treba da te brine. Ako je prepoznata kao 3800 Series, radice kako treba. Na kraju krajeva, uvek mozes da startujes GPU-Z i proveris da li je sve u redu.

Sto se te linije tice, ukljuci AA i trebalo bi da resis problem sa njom.

Kada je refresh u pitanju, 60Hz ti nece praviti ni najmanji problem, ne brini. Mozes da forsiras sve frekvencije osvezavanja (ne treba da bude stiklirana opcija "Hide modes that this monitor cannot display"), ali neces dobiti nista posebno.

Uzgred, da li si ocistio sistem od starih NVidia drajvera?

Hvala na odgovoru, sto se tice Omega drajvera stavio sam ih samo zato sto oficijalni drajveri "nisu radili" tj secam se kada sam menjao 3d setovanja, sta god da uradim u igri sve ostaje isto, dok sa asus/omega razlike se jasno vide, jedini problem je sto npr kada ukljicim u ati kontrol panelu da AA bude sve na max etc (pokusavao sam sve moguce varijante) umesto da u igri sve izgleda bolje, bude bas suprotno, znaci ukljicm AA i bukvalno bude 5x gore sve, kada namestim da AA bude modifikovan od strane aplikacije koja runnuje izgleda bolje (screenshot sa prve slike) ako to moze da se zove bolje)
Pre instalacije bilo kojih drajvera sam radio unistall pa onda cistio dodatno sa Drivercleaner.
Neostaje mi nista drugo nego da opet pokusam sa oficijalnim i asusovim verzijama drajvera.
Ovo ja skidam, pojma nemam da li su to drajveri za moju graficku (EAH3850) zato sto za sve ostale ko sto moze da se vidi na slici pise "series" a za ovu direktno HD3850
http://img6.imageshack.us/img6/1174/81040934.jpg

Poslednja izmena:
Still, instaliraj oficijelne drajvere (kao na ss-u koji si polao, to je to) ili ASUS-ove, sva podesavanja odradi direktno iz WoW-a, nema potrebe da bilo sta podesavas u ATI control centru, nazubljene ivice se vide zato sto nije ukljucem antialiasing, kada biras rezoluciju iz WoW-a, desno imas opciju za multisampling, izaberi onu pored koje pise x2/x4 ili x8, to je sve.

veliki pozdrav.

Skini najnovije 9.3 dravere, samo njih, bez CCC, instaliraj i Ati Tray Tools i radiće bez ikakvih problema

Ne znam koji drajveri valjaju ali mogu da ti kazem da 9.3 ne valjaju za gta4!!!! Sa 9.1 na high/highest mi bio average 34 fps a kad sam stavio 9.3 drajvere average 14 fps. Provereno na 2 sistema.

Nazad
Vrh Dno