Šta je novo?

Drajveri nVidia 40.41 i acceleration

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Imam stavku koja je na slici zaokruzena (Multi-monitor hardware acceleration, ali stavka je uvek bleda (neaktivna) u help-u sam video otprilike cemu sluzi ali posto mineda da se aktivira pitam vas da li ste vi uspeli ?

Ajde, Tnx za odgovor.

PS- Sta vice kompjuteras kada se davi ?

Zlatko, jel ti instaliran monitor, taj drugi?? Cini mi se da ti pisi pljuga & blej (plug & play:))

PS nema pojma:) Sta vice?:)

Golden je napisao(la):
Imam stavku koja je na slici zaokruzena (Multi-monitor hardware acceleration, ali stavka je uvek bleda (neaktivna) u help-u sam video otprilike cemu sluzi ali posto mineda da se aktivira pitam vas da li ste vi uspeli ?

Ajde, Tnx za odgovor.

To ti je (manje, vise, valjda) samo za NV17 iliti gf4MX4x0.
Na chipu je ugradjena nekakva logika za autodetect drugog monitora i ili TV-a i tek kad ga detektuje ukljucuje tu opciju...
U svemo tome bitno je da ga detektuje u prvoj turi pri boot-u tj mora biti ukljucen drugi monitor/TV.

Ako sve ovo imas onda reinstaliraj detonatore...

Zaboravih reci da imam Orla GF4 mx440
A ukljucen mi je TV-out pa reko neznam na cemu se dobije to ubrzanje, a zbunilo me je to sto sam slusao o emulaciji NV?? cipa pa sam sve to povezao i ostao zbunjen posto mi je neaktivna opcija

Ajd jos malo...
Pored onog sto vec napisah, NV17 ima i hardwersku mpeg kompresiju\dekompresiju sto je znacajno za DIVX i dvd show...
Namontiraj NViev ali tako da prvo ukljucis taj tv (ili drugi monitor)...

NVDVD koristi taj HW. Od drugih programa stvarno neznam. Cini mi se da oni koolplay-a zna nesto o tome kao i bplay (BSplayer) (u najnovijim verzijama) ali nista dokumentovano i stvarno neznam...

Moze da se namesti da sljaka, TO je sigurno, kod mene radi, ali kako sam ga natero, e to ni sam neznam!

Taj koolplay je sam nesto isetovao i onda je svasta proradilo...

Ali ona stavka je pod Open-Gl mislim da je to nesto za igrice ili sl.
Mozda kada je ukljucen Tv da nesto kao ubrza ??

Inace da li taj NVDVD pusta i DivX sa prevodom ?

Sto se tice hardverske dekompresije moze li se to potvrditi koji prog. pusta ?

Golden je napisao(la):

Nije kompjuteras nego programer :)
I vice F1, F1, F1 (ili ti help) :D

Re: Re: Drajveri nVidia 40.41 i acceleration

Vocko je napisao(la):
Nije kompjuteras nego programer :)
I vice F1, F1, F1 (ili ti help) :D

e juce sam ga cuo pa sam se pocepao od smeha :)

Re: Re: Re: Drajveri nVidia 40.41 i acceleration

Golden je napisao(la):
e juce sam ga cuo pa sam se pocepao od smeha :)

Ma stari je to vic, ali je dobar :)

Nego... Koliko programera treba da se zameni sijalica ??
-odgovor: Ni jedan, to je hardverski problem :D

Re: Re: Re: Re: Drajveri nVidia 40.41 i acceleration

Koliko sam uspeo da vidim , na stranim forumima, uglavnom se ljudi zale da sa 40.41 nemaju tv out? Proverio sam kod mene i isti problem je postojao, pa sam se vratio na msi 30.00.

Da i taj je dobar :)
Ali da ih neredjamo,

Sta ja ustvari dobijem ? Brzinu ? Ako jeste jel` se oseti ?

Golden je napisao(la):
Da i taj je dobar :)
Ali da ih neredjamo,

Sta ja ustvari dobijem ? Brzinu ? Ako jeste jel` se oseti ?

Ako zaboravimo viceve, stoseve i tsl... Dobijes rasterecenje glavnog procesora, tj u tzv "backround-u" se moze pustati film (na drugom monitoru ili TV-u) a da prakticno nema "skoro" nikakvog opterecenja "glavnog" procesora, tj "PRAVI" multitasking.

Sve u svemu dok ti "za ozbiljno" radis na comp-u porodica, cura, itd... gleda film i tsl. a niko nikom nije na teret...

Vrh Dno