Šta je novo?

Drajver za trident tvga9000c(win98)

• Začetnik teme Začetnik teme Tony
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Tony

Čuven
Učlanjen(a)
24.11.2003
Poena
620
Ima li neko...ubih se trazeci!
Znaci matora kartica, 16bita i 512KB memorije.
Moze i neka ideja gde da ga nadjem jer Google nije pomogao.

Koj' ce ti bre to? :d
Za 5 jevreja mozes da pazaris TNT2.

...Osim ako nemas AGP i PCI slot...

p.s. Brzo sam se ispravio. 😀

To ti je "standard (S)VGA" karta (nema standardnije od toga :d), ne znam kakva dodatna ubrzanja i optimizacije ocekujes od nekog posebnog drajvera?

Delija je napisao(la):
Koj' ce ti bre to? :d
Za 5 jevreja mozes da pazaris TNT2.
Ploca ima PCI, ali sto da bacam pare kad ovu karticu vec imam. Pre idem na :bottle:

Silverglider je napisao(la):
To ti je "standard (S)VGA" karta (nema standardnije od toga ), ne znam kakva dodatna ubrzanja i optimizacije ocekujes od nekog posebnog drajvera?
Nemam pojma! Mislio sam da kartica moze da izvuce nesto vise od 800*600 u 256 boja!
Mozda sam se zeznuo sto sam pomislio da se to moze srediti drajverima. Ajd ko zna bolje, neka mi objasni.

2 Filo
Hvala! Skinuo sam neke drajvere odatle, pa cu ih probati kasnije. Mada, prema predhodnim postovima imam osecaj da je dzaba :S: :S:

Tony je napisao(la):
Nemam pojma! Mislio sam da kartica moze da izvuce nesto vise od 800*600 u 256 boja!
Mozda sam se zeznuo sto sam pomislio da se to moze srediti drajverima. Ajd ko zna bolje, neka mi objasni.

Ne moze bolje od toga sa 512Kb VRAM-a.

Tony je napisao(la):
Ploca ima PCI, ali sto da bacam pare kad ovu karticu vec imam. Pre idem na :bottle:

2 Filo
Hvala! Skinuo sam neke drajvere odatle, pa cu ih probati kasnije. Mada, prema predhodnim postovima imam osecaj da je dzaba :S: :S:

Nece moci vise od 1024x768 sa 16 boja (1024x768x8bit = 786kb).
Inace, imao sam tog tridenta jako davno... danas verovatno mozes naci nesto bolje za zaista mizerne pare.

Poslednja izmena:
Imao sam ja na mojoj prvoj masini 8900-tku. 🙂

Ma karta je ok za neki bezveze server gde nece biti nista prikazivano, ali za bilo kakav desktop - nema smisla; em je ISA, em moze da prikaze samo najosnovnije VGA modove i to bez hi- i true-color paleta (sa pola mega memorije, ne moze ni pod razno). To je od popularnih kartica tek CirrusLogic 5420/5422 mogao (a i najjace za ISA sta je moglo da se nadje kod nas je bio CL 5434). Za shaku zvaka mozes da uzmes neku PCI kartu koja je mama za ovaj trident (koji je model iz vremena 286 i 386 racunara, sto je stvarno prematoro za bilo sta aktivno danas).

Masina nije za mene vec za drugara koji mi je doneo u delovima i zamolio da mu je sastavim. Posle ovoga sto ste napisali predlozicu mu da uzme neku drugu graficku.
Nemam bas predugo komp. pa su mi ovi antikviteti prava enigma (prvi put vidim🙂)
Kamo srece da sam ovde odmah otvorio tred, ustedeo bih nekoliko sati zivaca i energije. No...sta je tu je🙂
Hvala svima

Nazad
Vrh Dno