Šta je novo?

Dragon Storm case mod

boban56

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2005
Poena
319
Kuciste je Frontier Duke, dobro je jer fabricki ima mesta za dve 12-ce napred i pozadi. Napred ima dodatu mrezicu pa ne mora da se mucite da je ugradjujete. Kao prvo obavezno otvaram pozadi i napred rupu (ovde napred nije potrebno) izbacujem fabricke rupice radi boljeg protoka a i na njihovo mesto stavicu tematske fan grilove. Zasto Storm? Hladice ga cetri 12-ce plus mrezice koje ce mu dati jos bolji protok.:banana:

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    43.4 KB · Pregleda: 239
  • 2.webp
    2.webp
    39.2 KB · Pregleda: 158
  • isecena za 12-cu 3.webp
    isecena za 12-cu 3.webp
    40.5 KB · Pregleda: 191
  • top side 4.webp
    top side 4.webp
    63.4 KB · Pregleda: 177
Izvinjavam se zbog dva posta. Evo kako izgleda pocetak secenja i zavrsetak. Ovo je polufinale, stao sam zbog vrucine. Ostalo je da se urade fan grilovi, prednja maska,stavljanje plexija, mrezice i izbacivanje dela gde stoji hardovi.
Pozdrav.
Serbian casemod

Prilozi

• 5 dragon l.1.webp
    5 dragon l.1.webp
    118 KB · Pregleda: 247
  • 6 dragon l.2.webp
    6 dragon l.2.webp
    104 KB · Pregleda: 173
  • leva 7.webp
    leva 7.webp
    68.3 KB · Pregleda: 264
  • desna8.webp
    desna8.webp
    54.6 KB · Pregleda: 296
  • top phinish 9.webp
    top phinish 9.webp
    38.7 KB · Pregleda: 151
Pa ovo ce odlicno da izgleda kad se zavrsi bravo!

Poslednja izmena:
Hvala na cestitkama, evo jos dve fotke finish.
Na desnoj strani ispod izgraviracu Dragon Storm.
Serbian casemod

Prilozi

• dragon fin.10.webp
    dragon fin.10.webp
    20.3 KB · Pregleda: 288
  • dragon des.11.webp
    dragon des.11.webp
    30.6 KB · Pregleda: 299
bobane svaka ti cast za dragon style!!! samo kad zavrsis ako ti nije tesko reci gde si sta nabavljao i kako (i s cime) si sve to uspeo da uradis...pozdrav

Bravo Druze!
Samo napred! Divno je ovo shto si do sad uradio
btw opishi alat i postupak rada tj proizvodnje 😉

Prvo da vam se zahvalim, alatka sa kojom je 90% radjeno je mala ceona brusilica (bijax,dremel) bilo je postova o njoj, ubodna testera, male turpije i smirgle. Nacin rada ne moze da se opise to se nauci u praksi a tehnika ima vise. Alatka je pravo malo cudo bez nje nema modinga. Predlazem moderatorima da stave u stiky "Sta je to dremel " pa svako nek iznosi svoje iskustvo radeci sa njom.
Pozdrav.

Prvo da vam se zahvalim, alatka sa kojom je 90% radjeno je mala ceona brusilica (bijax,dremel) bilo je postova o njoj, ubodna testera, male turpije i smirgle. Nacin rada ne moze da se opise to se nauci u praksi a tehnika ima vise. Alatka je pravo malo cudo bez nje nema modinga. Predlazem moderatorima da stave u stiky "Sta je to dremel " pa svako nek iznosi svoje iskustvo radeci sa njom.
Pozdrav.
Naravno, zanat se uchi, dovoljno si rekao 😉

i koliko ti je samo vremena trebalo za sitne detalje(zubi, usi, glava generalno) ? i pola tone strpljenja...
mnogo dobro uradjeno !!! cestitke !

svaka cast sve pohvale. za ovako nesto stvarno treba masta i strpljenje

Svaka čast, samo napred! Jako lepo izgleda!
Gde kupiti dremel?

Zahvaljujem se svima na pohvalama. Biax kosta 1600 din. tel.011/ 361-8312 i da vam bude jasnije Dremel je ime firme jako je kvalitetan i 4-5 puta skuplji. Ja koristim Einhell za 20 evr. i dobro me sluzi dve god.
Plocice za rezanje kupujem u firmi ciji sam tel. dao, cuo sam da Rusi na auto pijaci donose kvalitetne plocice armirane i dijamantske, kako izgledaju vidi na mojoj slici. Ako imas grafitne plocice stavi dve duze traju.
emaniac- Glavu sam radio 3h. koncentracija je ful i ja bar ne mogu vise. Obe strane 12 dana.
Pozdrav.

Na zalost i alat je kod nas skuplji nego preko. Ima nekih brusilica za po 20€ sa gomilom dodataka ali su neke anonimus firme, ne znam kakvog su kvaliteta...

@boban56, gde si uzeo Einhell za 20€ ja sam gledao skoro neke njihove zute, ne znam da li je kao ta tvoja, ali su oko 3000-3600din, mozda su jace ne znam...

u woby alatima ima sve od einhell-a, zuti 'dremel' sam ja platio ~2k din, sa dodacima, poseban set kamencica i tako-toga je manje od 300din, ali ne vredi ni tih para...

ps. nisam video Msa-ov post na vreme. da to je ta ceona slajferica. 135W nije dovoljno za chieftec-a...iz iskustva.

Poslednja izmena:
Dremel bas i nije neki sinonim za kvalitet - ako vam treba nesto bolje, trazite npr Proxxon (drze ga MASS Alati), naravno i cena je odgovarajuca. Brusne ploce - donosi jedan rus na Bubanj Potok i dijamantske, mislim a je cena negde 300din (ili mozda 200), klasicni su jeftiniji (negde 20-30 din komad) ali nisam primetio da ima i armiranih. Ne verujem da bi dijamantski mnogo pomogao obzirom da se radi o celiku i da su krivolinijski rezovi. "Vise se isplati" unistiti 10* jeftiniji 🙂

Ova u Woby-u je 135w i 1850, ova od 3k sto sam ja video je 150w i ima neki displej sa dva tastera, nisam bas zagledao, dok jedna od anonimnog proizvodjaca ima 150w i gomilu dodataka ali ne znam kakvog kvaliteta, ta je 1600...inace imao sam jednu AEG staru koja je radila kao zmaj dok nije popila patos padom sa drugog sprata :smash: , a ko hoce kvalitet, makitta, hitachi...mada bilo koja je dobra ako ne crkne posle pola sata i moze da secne ovu limariju...

Poslednja izmena:
Hitachi nema mini aksijalne brusilice, mislim da nema ni Makita. Imaju samo vel'ke 🙂 Od nekih 'brendova" ovde, mislim da sam samo video neku verziju od Skil-a.

Sto rece emaniac, sa Chieftec-om bi moglo biti problema, jer ipak ima podebeo lim za razliku od Frontier-ovog lima za konzerve, jerbo treba dublje zagristi u metal sto znaci da se ne samo mnogo sporije sece ( i treba vise snage, i brze trose diskovi), vec se ne mogu raditi krivolinijske "bravure" malog radijusa, zato sto je duzina odsecka brusnog diska u limu veca.

Poslednja izmena:
emaniac- I chieftec bi pao uz malo duzi rad zbod debljine lima ako stavis odgovarajucu plocicu za rezanje.
Ta einhell-ova od 3000 dobra je dolazi u metalnom koferu, jedino nema nastavak i drzac.
Ovde je problem u slaboj ponudi dobrih reznih plocica,

FXGT,znas li ti jel ima kod nas neka specijalizovana radnja za alate?Mozda onaj "Varmedja"-gvozdjara,oni imaju razne alate,idem sutra da pitam.

ne znam a probaj tamo pored indexa ima prodavnica bosh alata mozda ima tamo:wave:
ps
javi sta si nasao i gde

Poslednja izmena:
FXGT,znas li ti jel ima kod nas neka specijalizovana radnja za alate?Mozda onaj "Varmedja"-gvozdjara,oni imaju razne alate,idem sutra da pitam.

Dremel imaš da kupiš tamo pored katoličke crkve (pored mesta gde je pre bio "Index") a mislim da nije ni skup (puno). Tamo imaš da kupiš i kamenje za isti, kao i brdo ostalog alata koji ti je potreban za modovanje

Jedan od dva fan grila je uradjen ostalo je da se ispolira, naziv grila je BLADE u pitanju je 12-ca.
Materijal Alu lim 1mm.
Pozdrav.
Serbian casemod

Prilozi

• blade.webp
    blade.webp
    54.8 KB · Pregleda: 151
  • blade f..webp
    blade f..webp
    111.4 KB · Pregleda: 218
Poslednja izmena:
e bobane ovo je stvarno extra...:Klanjanje :Klanjanje :Klanjanje