Šta je novo?

Dragon Age !

Najjachi su mi komentari na youtube u fazonu "kako glup sistem borbe, zasto nisu uradili kao u Oblivionu?" :d

p.s. inache, igra za sada stvarno po svemu podseca na BG u nekom novom pakovanju :)

Poslednja izmena:
Pa deca ;)

[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/DmohQawSWXc&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/DmohQawSWXc&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]

Nije online, nije MMO, nije kao Oblivion! Pa sta onda valja u ovoj igri :trust::p

Salu na stranu, u odnosu na danasnje igre ovo izgleda super mada animacije borbe i nisu nesto.

Ni animacije a ni modeli. Mnogo je ružno.

Al nadam se da će priča i atmosfera biti dobra, odnosno da neće biti ko u NWN2 vanili.

Nije online, nije MMO, nije kao Oblivion! Pa sta onda valja u ovoj igri :trust::p

Salu na stranu, u odnosu na danasnje igre ovo izgleda super mada animacije borbe i nisu nesto.

Dovoljno je to sto bi trebalo da bude duhovni naslednik Baldurs Gate-a

Dovoljno je to sto bi trebalo da bude duhovni naslednik Baldurs Gate-a

Eh, pa to se pricalo prvo za Neverwinter Nights pa za NWN2. Nesto mi te igre nisu "kvalitete" Baldrus Gate-a (personal opinion :)). Bojim se da od Bioware-a nikad necemo videti pravog naslednika BG-a.

Mene u ovoj igri najvishe raduje ono PEGI: 18+
NWN 2 je recimo bio 12+
Iskreno, kod fantazi rpg igara me ubedljivo najvishe smaralo to sto je sve crno/belo, i sto je izbacheno bilo sta sto ce igru uciniti nepogodnom za decu.
Recimo kod Witchera mi je najveci kvalitet to sto likovi nisu politicki korektni i sto je konacno neko napravio rpg za odrasle.

ovo je vrhunac sto se grafike tice, koja je potreban za jedan odlichan rpg... sve preko je nepotrebno ako naglashavash sve ono sto chini rpg... ovde se jasno vidi ko je prijatelj ko nije, koje se magije bacaju, i koju opremu junoshe nose... DOSTA! dakle dosta je bre vishe i onako psihodelichnih tekstura, dosta je facijalnih animacija, kojekakvih specijalnih efekata, darejkiksova bla bla bla.... za rpg igru treba da postoji originalna pricha, sjajan sistem razvoja lika, nelinearnost, razgranati dijalozi, uticaj izbora tvog lika na desavanja oko njega i prd prd sve ostalo sto nijedan rpg nije imao godinama na pcu jer su svi postavi toliko alavi na pare da im je svaka napravljena igra i pucachina i rpg i simulacija i avantura i rostiljanje i sex i voznja i hladno pivo....

klinci koji balave na oblionike igre neka deljaju sta imaju da deljaju neka duvaju i puvaju o hdru o pejzazu, neka skakucu po brdima i dolinama, mirisu cvece jure leptire ... jednsotavno ima igracha kojima je muka i istinski gutaju povracku od tih baljezgarija, samo neshto netaknuto i nepokvareno kao oldscool rpg moze da im na duze staze pomogne i procisti dusu i telo, zalechi bol epileptichnog napada izazvanog svakom prosechnom a marketnishki preduvanom igrom...

e ajd zdravo odo na neki sport i klopu i rejv

Mene u ovoj igri najvishe raduje ono PEGI: 18+
NWN 2 je recimo bio 12+
Iskreno, kod fantazi rpg igara me ubedljivo najvishe smaralo to sto je sve crno/belo, i sto je izbacheno bilo sta sto ce igru uciniti nepogodnom za decu.
Recimo kod Witchera mi je najveci kvalitet to sto likovi nisu politicki korektni i sto je konacno neko napravio rpg za odrasle.
Pa sad, i Mass Effect je M/18+ igra, pa jel mature? Naravno da nije. Poslednji RPG iz Amerike za koga se sećam da je bio mature igra je Bloodlines, od Biowarea ništa po tom pitanju ne očekujem...
Sad ću da zvučim ko negativ Nensi, al ovo će da bude isto ko NWN2 :( Gomila užasnih fantasy klišea i deja vu na svakom koraku...

Poslednja izmena:
e ajd zdravo odo na neki sport i klopu i rejv

Pa ako ces sportom da se bavis napolju u tom slucaju rizikujes da vidis neki lep pejzaz (sa sve HDR-om, leto je ***a). Tako da ti ne savetujem da jedes odmah posle sporta jer ce ti pripasti muka (ne od sporta vec od HDR-a). A sto se tice rejva...hmmm...pa ono, droga i sport ne idu zajedno. Sve u svemu ceo post ti je kao poslednja recenica, zbunjujuc i pun oprecnih misljenja. Jel mozes da mi objasnis sta si zapravo hteo reci? (bez zezanja stvarno me zanima, ovo sto si napisao mi je jako konfuzno kao one kolumne Miodraga Kuzmanovica)

Da, ja sam upravo ostao zabezeknut - dosao, video pa cak i pohvalio! E to se nije videlo jos od Fallouta 2 :D :D :d

Pa ako ces sportom da se bavis napolju u tom slucaju rizikujes da vidis neki lep pejzaz (sa sve HDR-om, leto je ***a). Tako da ti ne savetujem da jedes odmah posle sporta jer ce ti pripasti muka (ne od sporta vec od HDR-a). A sto se tice rejva...hmmm...pa ono, droga i sport ne idu zajedno. Sve u svemu ceo post ti je kao poslednja recenica, zbunjujuc i pun oprecnih misljenja. Jel mozes da mi objasnis sta si zapravo hteo reci? (bez zezanja stvarno me zanima, ovo sto si napisao mi je jako konfuzno kao one kolumne Miodraga Kuzmanovica)

Sto te to cudi? Pa Dzi imitira Kuzmu, otkako je stigao na forum. :D

...ili se moze biti licno poznaju, pa Kuzma imitira Dzija...

...ili.... je u pitanju jedan te isti co'ek !!!! :zgran:

REPENT!!! :d :p

prvo napisah klopa sport rejv a ne obrnuto :) a hdr se pojavljuje na sportu samo posle rejva ;)

ne znam sta je zbunjujuce, radujem se rpg-u kojem nije glavni feature facijalne animacije NPC-ova

btw sinoc sam kucao odgovor, i puf restart kompa i ode win u vecna lovista... ovo je poslednji put da sam pozitivan pred neki rpg, mogao sam poginuti :d

Dragon Age to Have Free DLC

Prvo su ukinuli DRM pa sad uveli i ovo. Iznenađujuće što se EA tiče. Valjda su shvatili da se protiv piraterije ne može :)

Both EA and BioWare are encouraging people to purchase copies of Dragon Age: Origins legally and un-used. They mean to do this by packing extra content into new copies of the game (this goes for both the Collector's Edition and the standard edition).

The $15 "Stone Prisoner" add-on for Dragon Age can be bought as separate DLC, albeit it comes free if you buy the game the "legit" way, says BioWare. The add-on features a golem named Shale, who joins your party and presumably adds more gameplay hours to an already reasonably lengthy single-player campaign.

In short, if you buy a new copy of Dragon Age: Origins (standard or collector's edition) you get $15 worth of free DLC, on top of extra armor "that can also be used in Mass Effect 2." (!?!)

BioWare describes this as an effort to combat piracy and used games sales

Mislim da je ovo dobar nacin borbe protiv piraterije, samo se bojim da ce pirati pronaci nacin da ove dodatke omoguce i njihovoj publici. Inace, komentari ljudi ispod trailera za Dragon Age su urnebesni, posebno onih koji se nerviraju sto ovo nije MMORPG i sto nije vise kao WoW. Zabrinjavajuce je da vecina onih koji su komentarisali nikada nije cula za Baldur's Gate.

kako da cuje za bg kada je igra izasla pre 10-11 godina i nije se spominjala josh od one abominacije na konzolama (sto generalno nije lose, jer to treba zaboraviti sto pre)

klinac koji igra wow i recimo prvi je razred srednje, ima recimo 15-16 godina (ako nije ponavljao zbog wow-a :d) nema shanse da je cuo i pricao sa nekim o bg-u ili naslovima tog tipa, osim ako nije sa 4 godine svirao betovenovu devetu i vadio integrale :p

Meni je jos uvek BG instaliran, i kada ga sada probam BG2 uopste ne izgleda lose. ja bih rado igrao igru i danas, koja tako izlgeda i koja je po sadrzaju slicna. Po onim komentarima koje citam po netu, cini mi se da Dragon Age se mozda nece najbolje primiti kod mladjih generacija, sto je lose, jer ako ova igra ne uspe da zaradi novac i bude veoma isplativa, to moze znaciti da ce ovakav tip igara otici u zaborav. Ako se, pak desi suprotno, mozda znaci novi bum ovakvih izdanja. A sto se WoW-a tice sad se da je tacno sve ono sto sam pricao o stetnosti te igre:). Toliko je sprzila i ono malo mozga koje su mladji narastaji imali tako da je njima WoW reper za dobar RPG.

Meni je jos uvek BG instaliran, i kada ga sada probam BG2 uopste ne izgleda lose.
ja se baš nešto razmišljam da je ponovo instaliram, ali me baš koči na šta to liči kad se razvuče na 1680x1050? koliko se sećam, max rez je 800x600 :S:

Max je bila 1024x720. Izgledao je odlicno 4:3 monitoru, al od skoro imam wide tako da jos uvek nisam probao kako izlgeda na njemu. Cini mi se da postoje neki patchevi koji sredjuju rad na tim vecim rezolucijama

Poslednja izmena:
BG2 valjda može i do 1600x1200, čini mi se, a i ima opciju da se igra u prozoru. Za BG, postoji onaj patch koji omogućava da se igra u istim rezolucijama kao u dvojci, ne znam kako se zvaše.

Ne samo iste rezolucije vec i iste tekture iz dvojke, i zove se TUTU

Kako citam ovih zadnjih nekoliko postova, sve vise sticem utisak da sam pocinio unspeakable heresy ne odigravsi BG i BG2 :D

Poslednja izmena:
Nisi igrao BG i BG2???? :zgran:

Ajde idi igraj i ne javljaj se vise u ovoj temi dok to ne uradis :D :D :d

Ni ja nisam do kraja BG prvi, a mnogo puta sam počinjao. BG2 mi je bio prvi rpg koji sam odigrao.

Kako citam ovih zadnjih nekoliko postova, sve vise sticem utisak da sam pocinio unspeakable heresy ne odigravsi BG i BG2 :D

Moze se reci da jesi. Ja sam ga odigrao tek pre 2 godine, imas jos sanse ;)

Nije valjda da ce biti samo tri klase? :zgran:

Hmm. Deluje tako. Mada postoji mogucnost da je ovo samo sneak peek u character creation pa nam ne otkrivaju sve. Šteta bi bila da se toliko truda uloži u igru a da postoje samo tri klase.

Vrh Dno