Šta je novo?

Dragon Age 2

# Mass Effect-style dialogue wheel with paraphrased lines and symbols denoting tone

:wall:

Zasto moraju da useru jedan od najboljih, proverenih aspekata iz originalne igre, kad se pokazao kao odlican i kod publike, te im svakako nece manjkati love ako se budu odlucili za good ol' resenja. Da nece mozda i engine biti Unreal 3?!... '*** ih i Shepard i ME i "next gen" TPS crossoveri... :mad:

Prvi screen-ovi. Mada mi ovo deluje daleko od konačnog izgleda.

DA2firstscreens01.jpg

DA2firstscreens02.jpg

Meni se po ovim skrinovima čini da na nastavku radi potpuno drugi razvojni tim.

New Dragon Age 2 Details Show Mass Effect Influence
Dialogue trees replaced with wheel, and console versions will have a new combat system.

By Kris Pigna, 07/13/2010

When the first Dragon Age 2 details were revealed last week, it sounded a lot like the game was moving away from the classic RPG roots of the first title and more toward the hybrid action-RPG style of BioWare's other big franchise, Mass Effect. Now new details are hitting the net from Game Informer's cover feature on Dragon Age 2 (via Kotaku), and they're only strengthening that supposition.
For starters, the story confirms that with Dragon Age 2's new hero, Hawke, being fully voiced, the game will eschew the dialogue trees of the first Dragon Age for a "dialogue wheel" system similar to Mass Effect. One new wrinkle, though, is that Dragon Age 2's dialogue wheel will show you exactly what type of response each option will give, noting whether it's "anger" or "flirting," and so on.

Interestingly, though, a whole new character with his (or her) own personality doesn't mean everything you did in the first Dragon Age doesn't matter. Dragon Age 1 save files can still be transferred over to Dragon Age 2, which actually begins during the final moments of the first game. Exactly what will cross-over into Dragon Age 2 wasn't detailed, but presumably the bigger world-affecting choices you made in the first game will have some influence in the second, even if you're playing a different character.

And lastly -- and potentially most controversially -- BioWare revealed that only the PC version of Dragon Age 2 will feature "strategic combat," with the console versions featuring a new system. "Rather than try to mimic the PC experience on consoles, Dragon Age 2 has a battle system more tailored to the strengths of the PS3 and 360," the GI story reads.

Again, no details were passed on as to how this new console battle system will work, so we'll have to wait and see what specific changes BioWare has in mind for console gamers.

Ovo se pojavilo na 1up.com

Pa da... Moglo se i ocekivati ovako nesto... pih...

strategic combat ce biti odzumirana kamera :d

skrinovi su katastrofa... jeste alfa verzija je ali je opet katastrofa jer cemu njihovo prikazivanje kada na njima nije prikazano gotovo nista novo, sve je vec vidjeno samo je mnogo losije, u novom engineu :|

Mnogo toga mi se ne sviđa (posebno ovo da možeš da vidiš reakciju pre nego šti išta kažeš - nadam se da će to moći da se isključi), ali uvek treba sačekati da igra izađe. I prošli je dobro popljuvan pre nego što je izašao, pa je ispao više nego dobar.

"People appear to be acting as if the scant details we've revealed are all they'll ever learn about the game ever, and they're thus required to render judgment immediately," he says.

"You're really not. You might, in fact, want to see exactly how we're implementing these features you dislike and seeing for yourself whether they differ from, say, Mass Effect's. There are similarities, of course, but there are also differences."

Lepo mi se *ebe na koji nacin ce te implementirati te kvazi modern/TPS look-alike nakaznosti. Dragon Age je u svakom mogucem pogledu drugacija igra od Mass Effecta, tako da ubacivanje reci "slicnost", cak i u najfundamentalnijem mogucem znacenju, predstavlja blasfemiju za svakog pravog ljubitelja RPG-jeva. ***, cak je i ME2 je bio korak unazad u odnosnu na keca, koji je, opet, od starta bio zamisljen kao pojednostavljena i uproscena RPG/TPS crossover varijanta. Cistokrvni role play kakav je DA ne sme i ne moze da ima ovakve karakteristike. Inovacije su mogle da se odnose na noviji engine, bolju grafiku, kameru, veci broj klasa, origin prica, dijaloga, NPC-jeva, svega... Ne. Oni su odlucili da sve to sj*bu zarad, kako oni misle, lake zarade, koju ce im doneti jos jedan ME look-alike trash. Nek ubace jos i grupni sex u 24-oro i kama sutra poze i danasnji gameri ce biti ultra happy, jer to je, ocigledno, ono sto cini danasnji "RPG"... :mad:

Page not found:( Verovatno sklonjeno sa sajta.

Kad ga pre skinuše :S:

Nema veze našao sam drugu verziju. Screen-ovi su u spoileru.

rvc9wy.jpg

2nvk36.jpg

aad3y9.jpg

2qxnuyr.jpg

293956g.jpg

ovo izgleda mnogo losije od prvog dela :|
eto face su im detaljnije, dok je sve ostalo siromasnije, verovatni ce biti i malog poboljsanja u animacijama... dakle bice dosta closeup-ova u kvazi dijalozima, pokusaj stvaranja filmskog osecaja :)vomit) i naravno FinalFantasy(NWN) machevi... mada nije da DA:O nije imao predimenzionisano oruzje, ovo je smesno

par shotki iz prvog dela cisto poredjenja radi, a ako me ne bude mrzelo okacicu par svojih izmaxovanih u 1080
http://venturebeat.com/wp-content/uploads/2009/04/dragon-age-5.jpg
http://media.giantbomb.com/uploads/0/27/885931-dragon_age027.jpg

Texture zemlje su katastrofa, ali to je produkt "na brzaka odradimo i uzmemo kes" principa pravljenja igre.

Meni ne smeta kako izgleda.

edit: Osim ogromnih oružja, to je glupo, ali nije mi mnogo bitno.

Naravno da tebi nije bitno kada svaku igru posmatraš samu za sebe. Problem nije u tome što je igra loša (to ne znamo) već je problem što informacije koje smo dobili govore u prilog tome da će igra biti poprilično različita od prethodnika. Ja nisam znao da je Dragon Age prodavaniji od Mass Effecta (prvog ili drugog dela), zapravo mislio sam da je potpuno obrnuto. Sada mi stvarno nije jasno zašto menjaju iz korena nešto što se pokazalo uspešnim umesto da unaprede i dodaju ono što falilio prvom delu (dosta toga IMO). Meni je grafika iz DAO sasvim ok, pravljenje novog endžina je bacanje resursa i vremena.

Vidim da su mnogi razočarani onim što su videli u videu. :)
U softverskoj industriji postoji nešto što se zove rani prototip. Ono što ste videli je upravo to i služilo je verovatno da se nekome (verovatno nekom od menadžera) demonstrira da je novi 3D engine funkcionalan, i ništa više od toga.

^ +1

Ovo je samo prikazano, da bude nesto prikazano prilikom najave igre. Ovo ce se jos dosta doraditi.
Sto se tice menjanja izvodjenja same igre, videcemo kako se stvari odvijaju na tom polju... Ja sam ljuditelj starih RPG-ova sa izometrijskom kamerom (cekam 10god. da izadje nastavak Diablo-a) ali mi se recimo Mass Effect serijal jako svideo. Da dodam da sam u Dragon Age-u 1 imao oko 50 sati igranja, komentar je suvisan vezan za kvalitet istog...

BioWare has whittled Dragon Age 2 conversation choices down to three.

"Good" responses will be earmarked with an olive branch, "nasty" answers by a Greek comedy mask and "badass" by a red fist, according to IGN.

Also, at key points during dialogue there will sometimes appear an option to allow a companion to handle a situation in a cinematic way. An example given was a group of orcs being literally sliced to pieces during a cut-scene by either Hawke or the female companion - whoever you opted for.

"Good" responses will be earmarked with an olive branch, "nasty" answers by a Greek comedy mask and "badass" by a red fist, according to IGN.

Also, at key points during dialogue there will sometimes appear an option to allow a companion to handle a situation in a cinematic way. An example given was a group of orcs being literally sliced to pieces during a cut-scene by either Hawke or the female companion - whoever you opted for.

Sve lepse od lepseg... :mad:

Još jedna ME2 "poslastica" - ako krene da ti flešuje u nekom ćošku ekrana tokom sinematika miš, ti klikneš, i onda se u okviru sinematika odigra nešto - pobiju se neki likovi, nekome se zapreti i tako to...:S:

Ono za maslinovu grančicu, masku i crvenu pesnicu i dijaloge u tri izdanja ne bih ni komentarisao...

Tuga bozja...

Tuga bozja...

Pa dobro nije bas tako:

http://social.bioware.com/forum/1/topic/141/index/3209421&lf=8

We put up to 5 choice options and 5 investigate options per dialog node. There is also a difference between choices (where you are actually deciding something) and giving you the opportunity to express yourself in different ways (which I think is quite cool, but not something I believe we have released any details on yet).

Mike Laidlaw:
I'm not really sure where the "there are only three options for dialog" impression they got came from. Perhaps it was when I showed one half of the dialog wheel with three options...which, you know, leaves another half open for...you know...other....options. *Shrug*

Also probably worth noting that we're not locked into specific icons per place in the wheel. Oh no. We have -much- more flexibility than that. We're like gymnasts.

Dakle, vise dijalog opcija + Investigate opcija. Ako bude iole nalik na Alpha Protocol sistem, ja srecan coek :)

Poslednja izmena:
Sačekaću da se pojavi pre nego što krenem da kukam. Mada bih mogao i sad..

Srecom bice konkurencije u vidu Witchera II

Ih, mene čudi kako RPG čistuncima tamo ne smeta što ne može da se bira rasa...:D

Ali, slažem se, to ne može omanuti :)

evo ga ovaj :D

stos mene tice nije presudno da imas biranje race, sve dok sa tom jednom racom mozes da radis mnogo mnogo toga :) mada sumnjam da ce biti tako u da2, ali opet i dalje je to neka opcija

nema rezona da pokvare DA2 u odnosu na DA preko neke mere. Isto je bilo i sa ME i ME2 koji jeste vise iskomercijalizovan i ima neke bljak fore ali je po meni zadrzao nivo i ponudio zaista jedinstveno iskustvo...verujem da ce i sa DA2 da bude slicno...malo sminke, fensi fore cinamtics tamo - cinematics vamo ali generalno ocekujem dostojnog nastavka koji nece imati sustinski promenjen gameplay sto je meni najbitnije a prica ce biti nafilovana cinematicsima sto moze biti i zabavno...ako ne bude tako onda nista - sledi pljuvanje ali ne pre vremena :d

nema rezona da pokvare DA2 u odnosu na DA preko neke mere.

Kako to misliš "nema rezona"? Potpuno je nebitno kako to izgleda iz moje ili tvoje perspektive. Biznis (a PC gejming to jeste) razmišlja na drugačiji način. "OK, sad imamo iskustvo, znamo koliko je potrebno da se uradi ovakva igra...e ali ajde sad imamo egzaktan i kraći rok, možemo možda nešto da izbacimo...da, ovo nam je suvišno...e, to ćemo da pojednostavimo, imali smo dosta pritužbi...šta, nemamo budžet za sve? Kreši timove X, Y i Z...imamo ime od prethodnog nastavka, možemo trilogiju da izbacimo sa sve krš delovima 2 i 3, nebitno...e onaj menadžer mi sedi na glavi, hoće da napravimo da se može samo ići napred, kaže da frustrira ljude kada naiđu na problematičan deo pa moraju da se vrate, daj da izmenimo to..."

Očas posla nastane igra sa skroz drugačijim doživljajem.

Kako to misliš "nema rezona"? Potpuno je nebitno kako to izgleda iz moje ili tvoje perspektive. Biznis (a PC gejming to jeste) razmišlja na drugačiji način. "OK, sad imamo iskustvo, znamo koliko je potrebno da se uradi ovakva igra...e ali ajde sad imamo egzaktan i kraći rok, možemo možda nešto da izbacimo...da, ovo nam je suvišno...e, to ćemo da pojednostavimo, imali smo dosta pritužbi...šta, nemamo budžet za sve? Kreši timove X, Y i Z...imamo ime od prethodnog nastavka, možemo trilogiju da izbacimo sa sve krš delovima 2 i 3, nebitno...e onaj menadžer mi sedi na glavi, hoće da napravimo da se može samo ići napred, kaže da frustrira ljude kada naiđu na problematičan deo pa moraju da se vrate, daj da izmenimo to..."

Očas posla nastane igra sa skroz drugačijim doživljajem.

Ovo si lepo rekao.
Prave igre ko Lady Gaga pesme :bottle:

Nazad
Vrh Dno