Šta je novo?

Drag&Drop Problem

Sale_Nis

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2003
Poena
620
Pre svega pozdrav svima!

Imam opasan problem sa Drag&Dropom koji posle nekih 2 - 3 sata normalnog rada jednostavno ODBIJA VISE DA RADI! Ovo mi je neverovatno bitno jer kompjuter sluzi za pustanje muzike u lokalu i onda jednostavno ne mogu da prebacim pesme u listu vec moram da resetujem mashinu! Podsecam da sve normalno radi i funkcionise, sem tog drag & dropa! Problem nije do Winamp-a posto ne mogu da recimo ni iskopiram neki file Drag&Drop funkcijom kada se tako nesto desi, dok sve ostalo radi ne ometano!

Na racunaru je SP2, Sempron 2600+, 80Gb HD, Matrox e450 grafika... Ploca je ASrock neki, a pre nje sam imao MSI ILSR sa nForce 2 chip setom i isto se to desavalo! Daklem nije ploca u pitanju! Da li mozda moze da bude neki glupi driver od graficke ili tako nesto? bas me iskreno nervira!!

Hvala vam unapred!

Probaj da skeniraš sistem:
1. Registry cleaner-om (Registry Mechanic, RegSupreme...),
2. Antivirus programom (KAV, NOD32, Norton...)
3. Spyware programom (Ad-Aware Se Pro, Spybot S&D...).

Kada sve odradiš onda se javi. 😉

Uradjeno i sredjeno..

Problem ostao 🙁

Sta sada?

Reinstaliraj drajvere za miš ili ga zameni drugim radi probe.

Inače prevlačenje nije jedini način puštanja pesmi u Winampu.

A jel' radi iz WinAMP-a Add file/folder na playlist-i? Kako znas da nije do winampa? Probaj drugi plejer/verziju.

hmm cudi me jedino sto se posle menjanja ploce ISTI PROBLEM ponavlja!

neznam da li moze da bude do graficke? E da i memoriju sam promenio i i dalje je isto1 naravno da znam da prevlacenje nije jedini nacin da se pusti pesma ili da se prebaci u playListu, ali je meni to zaista neophodno jer jednostavno zelim dadodam neku pesmu u listu! 🙁

Da li imate jos koju ideju? Driveri za misa su oni iz Windowsa.. Normalni njegovi (standardni).. A i mis je neki opticki koji sam mogao kupiti za normalnu cenu!

nemam ni ideju ni inspiraciju sta bi moglo biti!

Ponavljam.. nije do winampa jer posle zakucavanj, Drag&Drop uopste vise ne radi! daklem ne mogu ni da kopiram tako, ni dapremestam fileve ni nista.. mis radi, sveostalo funkcionise, ali Drag&Drop kao da je riknuo!

e da, od jucer, se to povecalo na totalnu blokadu systema.. Daklem ono sto sam radio radio sam, winamp svira i sveje bez problema, ali vise nista ne mogu novo da startujem ili nesto tako! 🙁 neka ideja?

Tesko da je sve to do hardvera. Pre ce biti:
- stara instalacija windowsa
- "prljav" registry (u vezi sa prethodnim)
- probaj drugu verziju WinAMPa, mozda je neki bag koji zabode ceo komp

Probaj u startu neki drugi plejer (WMP), ne diraj winamp, pa vidi kako se komp ponasa posle tih 2-3h. Ako bas hoces i dalje winamp, uradi Enqueue radije nego drag&drop.

Slicno se i meni desava, naime s'vremena na vreme svchost.exe mi zauzme 100% procesora, (skenirao sam svim programima, av-ima isl. i nemam niti virus ni spyware) kada ubijem iz task menagera svchost.exe prestaje da radi drag'n drop, i nestaje opcija Paste iz win menija. Resenje nisam nasao, sve se vrati na staro samo posle restarta. Hvala bogu desava se retko pa nemam neki problem sa time.

Poslednja izmena:
ma nije ni do Windowsa!

Reinstalirao sam ga mali 3 puta do sada i sve se ponavlja i na cistoj instalaciji! Ma ovo je da riknes! 🙁 neverovatna glupost! Dajte mi ideju za neku verziju Winampa za koju znate da radi kako treba?

hvala 🙁

U bilo kojoj verziji imas opciju Enqueue in Winamp kada uradis desni klik na folder ili muzicki file, dodaje ti te fajlove na dno playliste.

Ma znam to prijatelju moj.. Samo pazi ovako, u lokalu naravno rade konobarice preko dana koje trebaju da jure po playListi! De ti njim asada objasni gde je otisla pesma na koju su kliknule i rekle Enque kada u listi ima IHAAAAa pesama.. pa je posle prevuci gore gde je lista bila stigla, pa je onda pusti.. Jednom recju, Enque ne drzi vodu nikako! 🙁

Da li neko ima bilo kakvu ideju! Bilo sta da pokusam jos?

Vidim ja da ce ovaj racunar u kantu za smece! Osecam! Greota dobra mashina ali tako mi ide na zivac!

E nemoj racunar u kantu za smece bolje ga daj meni ili ako bas hoces da ga bacis baci ga u kontejner ali mi javi kad i gde bacas 😀 😀 :-devil-: :-devil-: Ma sta se nerviras, daj mail da ti posaljem moju verziju winampa. radi 1000%.

Pokušaj da odrediš kad ti se tačno zablokira sistem. Ako sve radi super kad nije Winamp uključen onda je valjda jasno da je do njega.

Takođe, isključi sve pluginove!!!!! Možda neki crossfader baguje...

Dajte mi ideju za neku verziju Winampa za koju znate da radi kako treba

Probaj Foobar. Fenomenalan je. Samo treba malo vremena i eksperimentisanja da sve podesiš kako želiš.

Možeš da imaš više listi pesama podeljenih po tabovima, pa te konobarice treba samo da klikću.
mmmm... konobarice

Jesi li probao da ubiješ explorer.exe task pa da ponovo pokreneš explorer?

Ako je u pitanju winXP, nisi jedini kome se javljaju ovi gremlini. Konkretno nevezano za d&d. Meni se dešava da ctrl+alt+neki taster na koji startujem Tc ili sl jednostavno počne da čeka čeka i posle minut dođe sebi i sve normalno nastavlja da radi.

Ja sam to rješavao na gore pomenut način, a ti bi za konobarice mogao da napraviš neki bat fajl koji bi ubio task i ponovo ga pokrenuo?

Ubijanje explorera pomaze.. Pokrenem ga ponovo kao zaseban task i onda radi kako treba dok se ne uglavi.. Potvrdjujem definitivno da nije do Winampa.. Kako znam? Jednostavno, podigao sam system NISTA POD MILIM BOGOM PIPNUO NISAM.. Ostavio sam ga da tako "razmislja" jedno pola sata i on se naravski ZAGLUPIO IZ MOMENTA!

Dajem mu jos jedan dan fore! Ukoliko se ne opameti vani ide samo graficka karta i memorija a sve ostalo u kantu! kad razmislim nisam ga ni platio nesto posebno.. Oko 400 eura, ali izgleda da za dobar komp treba uzeti malo vecu svotu iz novcanika..

Daklem, dajem mu jos 24 sata da se dozove pameti! 🙂

Otvoren sam za sve ideje u tom intervalu.. Bar mi nije dosadno imam sta da radim! 🙂

Poz.

Sta ti sljaka od aplikacija u pozadini (osim winampa, explorera,svchots-a) ?

e da nije ni do nje, isto je i kada je deinstaliram! 🙂 Ha ha ha.. Mora da je hardware neki?

Draga gospodo, kompjuter je zavrsio u kanti!

Hvala na zelji da mi pomognete! Ovom racunaru je falio izgleda pop da mu obaja mikrokontrolere i procesor, a ne covek koji pokusava da od njega napravi mashinu..

Jos jednom hvala i cujemo se!

RIP:
Sempron 2600+, 512MB Ram, 120 GB, DVD combo, Matrox e450Tv, i dve ploce od MSI i ASRocka..

Amin..

nisam stigao da ti odgovorim, ali ja bih na tvom mjestu probao da instaliram winXP sa nekog drugog diska...

Valjda je sad kasno? 🙁

Jel ti taj komp na netu? Mislim šta će ti panda?

Ma da, uvek je na netu.. Ovde je Cable sasvim normalna stvar a i ko da se pati da donosi diskove.. Lepo podignem ftp na njemu i saljem im novu muziku..

Pokusao sam instalaciju sa Home i Pro varijantom, ali je odgovor na zalost bio isti sve vreme!

Inace, kasno je definitivno posto cak mislim da su ga smecari odneli..

Ma nema veze, kupio sam vec drugi..

Hmmmm. Bacio si jači računar od mog. Ajd sledeći put bacaj i ne pričaj nikom 😉

Ha ha ha..

A sta cu kada me je iznervirao! Uzeo sam drugi svakako! Sta ima veze..

Ziveli i jos jednom hvala na zelji da mi pomognete! 🙂

Pozdrav

I ja imam isti problem kompom na poslu. Nigde u windowsu-u ne radi drag&drop. Xp je home edition. Mislim da je do pre par dana poceo da se javlja ovaj problem, ranije je sve ok radilo. Kada sam pokusao da extractujem jedan rar file pomocu drag n drop a, winrar mi je izbacio poruku "drag&drop operation failed" :shock: :sceptic: :lupko:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno