Šta je novo?

DR DivX uz OC!

• Začetnik teme Začetnik teme Space
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Space

Čuven
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
740
Pre dvadesetak dana skinuo sam besplatnu verziju,po meni najaboljeg kompresora video fajlova(mislim konkretno iz DVD u DivX) i prosto sam odusevljen njegovim radom,skinuo sam 6.2.0 verziju Divx codeca i zurka je pocela.E sad da ovo ne bude jedan dosadan thrade koji bi moderatori jedva cekali da skinu,zamolicu ljude ovde kako bi dosao do jedne male informacije,interesuje me,ako je neko probao ovaj program ,koliki je max FPS koji ste postigli?Evo sad dok vam pisem nagurao sam oko 125,sa 3920MHz za CPU 700Mhz(350.1MHz) za memoriju,na 4-4-4-12.Znaci koliki vam je max FPS koji ste postigli, a dok mi neko od mastera AMD64 X2 ne odgovori,kad mi se zavrsi ova kompresija uradicu i jedan mali test na 4.5GHZ.:d

Poslednja izmena:
Ek reco mi kako ubacujes prevod u kompresiju, ako uposte moze?

Mogao si dati malo vise informacija o tome kako si dobio tih 125 frejmova tj sa kojim podesavanjima, nebi li i ostali znali kako da testiraju sistem i samim tim koliko su merodavni dobijeni rezultati.

Inace i sam licno sam vrlo zadovoljan dr. divX-om pogotovo ovom novom verzijom koja sa novim divX 6.x.x codekom daje sjajne rezultate, daleko od onoga sto je 5-ica bila u stanju da ucini.

momci ubacuje li taj novi prevod pri kompresovanju?

Jos da je DARk SIDEova meorija pa gde bi bio kraj!!1😀

Prilozi

• Capture_2.webp
    Capture_2.webp
    35.9 KB · Pregleda: 95
Poslednja izmena:
Serbianboss je napisao(la):
Reci tacna podesavanja i uradicu test.
Koliko dana druze moj treba da se to odradi,ja sam trenutno van toplog doma,tacnije nekoliko dana,tako da kad se vratim dolazim sa DDR2 800MHz,pa cemo videti sta ce da bude. :banana:

za minut mpeg2 u divx sa high parametrima imao je 43 fps
Covek uradi test kompresije iz DVD-a u Divx!
Jes da ne bi trebalo da ima neke razlike,ali ovo ti je malo covek i na default vrednostima,koje codece koristis(bruka malo,toliko mi je davao venice na 2.3GHz).

I posle neki kazu nevalja intel,taj pentium ti je zivo ******.:d

To je bio test onako na brzaka:d

Inace posto koristim CCE za enkodovanje DV avi fajlova u mpeg2, tu mogu da ti dam tacne i 100% pouzdane rezultate.

Za 2 sata trajanja filma(dv avi, bottom field first) za jedan prolaz u CBR ili VBR potrebno mu je 50 minuta. A za dva prolaza potrebno mu je 100 minuta.

Problem je sto dual core procesori nisu mnogo optimizovani za dosta programa. Cim nadjem malo vise vremena uradicu pravi test DVD-Divx,

pozdrav

P.S

Sinoc sam radio konverziju iz DV avi u DV avi. Za dva sata materijala trebalo mu je 36 minuta.

Poslednja izmena:
Da bi poredjenje imalo smisla svi cije bi ti rezultate da vidis, treba da imaju isti VOB koji ti koristis i da se kompresuje sa identicnim postavkama u samom Dr-u (naravno na fixnom broju frejmova iz samog VOB-a, a moze i na kompletnom VOB-u)!

Ova zadnja opaska je besmislena i samo prestavlja udicu za potencijalno AMD vs. Intel prepucavanje!

Nedjo je napisao(la):
Da bi poredjenje imalo smisla svi cije bi ti rezultate da vidis, treba da imaju isti VOB koji ti koristis i da se kompresuje sa identicnim postavkama u samom Dr-u (naravno na fixnom broju frejmova iz samog VOB-a, a moze i na kompletnom VOB-u)!

Ova zadnja opaska je besmislena i samo prestavlja udicu za potencijalno AMD vs. Intel prepucavanje!
E moj gospodine Kovacevicu,uz svo postovanje prema vama,moram da kazem da nemam nista protiv AMD-a,sta vise koristio sam ga pre Pentiuma D.😉
E sad ovo gore sto sam napisao,bilo je malo ironicno,ali sa razlogom,jer poznata je stvar da se ovaj procesor klokuje kao lud,a za male pare moze da se uzme DDR2 533MHZ,i da odleti u svim testovima od bilo koje cenovno konkurentne masine.A zasto najjeftiniji DDR2 533MHz,pa zar vi gospodine niste raditi u zadnjem broju "Digitala" testove sa pomenutom memorijom raznih proizvodjca gde su sve isle na 800MHz(sala).😀
Testa radi,mozemo da uzmemo bilo koji DVD film (po vasem izboru) i da odradimo kompresiju sa istim alatom, a tek onda da upredimo rezultate,i ponavljam tek onda da napravimo malu raspravu ovde,jer zivo me intersuje sta ce biti na kraju.:wave:

Poslednja izmena:
Ajde ako imas Tesnu kozu ili Zikinu dinastiju da uradimo test. Preko DVD decryptera prebaci na komp i onda uz pomoc dr drivxa da kompresujemo(samo da se dogovorimo za tacne divx parametre:d )

Ajde ako imas Tesnu kozu ili Zikinu dinastiju da uradimo test. Preko DVD decryptera prebaci na komp i onda uz pomoc dr drivxa da kompresujemo(samo da se dogovorimo za tacne divx parametre:d )
Ajde ovako ,nemam!Ali posto se mozemo ovako dogovarati do sutra,mozemo da napravimo komporomis,na taj nacin sto cemo da uzmemo jedan od onih filmova koji se prodju po trafikama i u gradu (ono tipa za 150-200dindji),i odradicu sve kako se dogovorimo.Imamo dogovor?,)

Javicu sestricu da ode do grada kad bude mogao,i da uzme recimo Kill Bill 2,nadam se da smo napravili dogovor,ja se ovde odjavljujem i sutra dolazim sa novim rezultatima.Pozzz.:wave:

Ok, nabavicu kill bill 2, ali treba samo jos da se dogovorimo za divx parametre. Imam beta 10 verziju dr divixa.

pozdrav

Ok, nabavicu kill bill 2, ali treba samo jos da se dogovorimo za divx parametre. Imam beta 10 verziju dr divixa.

pozdrav
Trebalo bi da je ta verzija,ali da skratim odes ovde http://www.free-codecs.com/download/Dr_DivX.htm ,skines 6.2.2 Divix codec,skines najnoviji FFdshow sa istog sajta(pri instalaciji iskljuci instalaciju divx codeca).Podesvnja neka budu 700Mb za kompresovan file,a sve ostalo neka ostane po defaultu.(Sto se tice pravila OC-a,klokuj ga koliko hoces).pozzz.:wave:

Poslednja izmena:
Spacemaster je napisao(la):
E moj gospodine Kovacevicu,uz svo postovanje prema vama,moram da kazem da nemam nista protiv AMD-a,sta vise koristio sam ga pre Pentiuma D.😉
Pa nisam ja ni implicirao da ti imas nesto protiv AMD-a!! Samo sam istako da je potpuno nepotrebno kreirati jos jedno potencijalno zzaraiste za fanboy flejmovanje!
I jel ti se dopao test memorija? Jel bio od neke koristi 😉

Nedjo je napisao(la):
Pa nisam ja ni implicirao da ti imas nesto protiv AMD-a!! Samo sam istako da je potpuno nepotrebno kreirati jos jedno potencijalno zzaraiste za fanboy flejmovanje!
I jel ti se dopao test memorija? Jel bio od neke koristi 😉
Prijatelju moj jos uvek sam van toplog doma,a doticni "Digital" sam uzeo pri polazku od kuce,tako da sutra kad se vratim,onako umoran prionicu na posao,jer izmedju ostalog jedan par memorija koje si testirao se nalazi i u mojoj masini.Naj smesnije dok sam putovao je bilo to,sto sam uzeo digitron da racunam koliki mnozilac treba da bude za memoriju(da bi radila na 800MHZ) kada je magistrala 320MHz(4510MHz za CPU),kad ono cudo uz mnozilac 2.5 na toj frekvenciji za procesor,dobije se tacno 800Mhz za memoriju,moracu da se malo poigran kad dodjem kuci.Verujem da nisi spavao nekoliko noci dok si ovo radio(sala).:d

Poslednja izmena:
Spacemaster je napisao(la):
Verujem da nisi spavao nekoliko noci dok si ovo radio(sala).:d
Da znas da nisam! 😉

Uradjeno po dogovoru!

Prebacio DVD decruperom,a slika neka kaze svoje.

Prilozi

• Kill Bill 2.webp
    Kill Bill 2.webp
    48.2 KB · Pregleda: 56
ok, ja cu malo da kasnim sa testom dok ne nabavim film. Unapred se izvinjavam ali uskoro cu postovati rezultate.

pozdrav

ok, ja cu malo da kasnim sa testom dok ne nabavim film. Unapred se izvinjavam ali uskoro cu postovati rezultate.

pozdrav
Ma opusteno!:wave:
Zar nema niga jos ko bi zeleo da podeli svoje rezultate,sa nama.

Nazad
Vrh Dno