Šta je novo?

Dr DivX, live capture bez zvuka

• Začetnik teme Začetnik teme apolon
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

apolon

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2003
Poena
619
Kada snimam neki program sa TV-a, jednostavno nemam zvuk. TV kartica je Kworld, kod koje iz kartice ide kablic do zvucne karte u Line In. U Dr DivX namestim da audio input bude Line In, dakle uradim sve sto bi trebalo, ali nista (u volume controls pojacan Line in). Neki drugi program, recimo iuVCR snima zvuk, ali mi je potreban koknkretno Dr DivX. Jel` zna neko o cemu se radi?
Hvala.

Ako imaš audio konektor na samoj TV kartici, mogao bi audio kablićem da ga povežeš sa audio konektorom CD in na zvučnoj kartici i kao ulaz za zvuk na DR DIVx-u podesiš CDin.
Kod mene ta kombinacija radi (sa TVasus kartice ide kablić do matične ploče u CDin).
Pogledaj da ti nije slučajno "line in" štiklirano na mute u volume control.

Poslednja izmena:
gagast je napisao(la):
Ako imaš audio konektor na samoj TV kartici..

Nazalost nema, a Line In je pojacan. Cudno je to sto drugi programi "hvataju" zvuk gde je upravo podesen Line In...

Proveri za vreme snimanja da li je odštikliran mute za line-in u volume control. Ja imam instalirano nekoliko programa za tv snimanje, divix enkodiranje i uvek se dešava da neki od njih gase line in cd -in ili aux bez ikakve logike.

Probao sam sve moguce kombinacije i (da izvinis) ne jeb.. me ni 1%. :wall:

Odustani od Drdivx. Ako ti treba snimanje tv-a u svim mogućim formatima (Divx 5.1 Xvid, mpeg 2 itd) koje takođe možeš rekonfigurisati pokušaj sa programom DScaler(verzija 4.1.8). Taj program inače daje najbolju sliku od svih koje sam probao. Na ovom linku imaš objašnjenja za snimanje. http://www.stuff.giointernet.co.uk/dscaler.html

To mi jedino i preostaje. Hvala najlepse.
PS. Sad vidim da si napiso verzija 4.18, a ja imam verziju 4.19. Da li je sa ovom novijom postoji neki problem

Poslednja izmena:
Kao sto i pise na sajtu, verzija 4.1.9 je alpha i NE TREBA je koristiti. Dakle, 4.1.8.

I pravila mi je probleme tipa: ja ugasim program, a zvuk se idalje cuje, sve dok ne aktviram drugi program koji koristi zvuk (tipa winamp....) pa ga onda ugasim...

Na forumu DScaler-a uveliko se razmatraju problemi u vezi sa 4.19. Na MSI tv karticama dolazilo je do brisanja EEPROM čipa. Međutim ako tebi radi kako treba dovoljno je da sa ovog sajta skineš dscaler.exe fajl(za verziju 4.19) i overwrite-uješ taj fajl i dscaler folderu. U tom novom fajlu su implementirane samo nove funkcije u vezi sa snimanjem. Probaj kako radi. Ima puno podešavanja.

Video sam neko upozorenje crvenim slovima pri instalaciji gde upravo uppozorava na mogucnost brisanja EPROM-a kod nekih karti....havala jos jednom na uputstvu.

Nazad
Vrh Dno