Šta je novo?

Downvoltage q6600

loshmy

Slavan
Učlanjen(a)
29.08.2007
Poena
304
Danas sam smanjio voltaazu mom procesoru q6600 na 1V i lepo je podigao sistem na default clocku testirao sam ga u ortosu i nije prelayio 49C dog je sa default voltazom isao i do 60 C pa me sad zanima

da li je to bezbedno za procesor
da li smanjuje vek trajanja procesora
i da li uopste vredi to raditi sa obzirom na dobitak u temp za 10 C iako mi stize cooler master eclipse ?

Prilozi

• Capture.jpg
    Capture.jpg
    285.4 KB · Pregleda: 126
Kolko si ga testirao 10 min ? :D

Nikako ne moze da bude shtetno smanjivanje voltaze... ;)

Bez 7-9 sati u Orthos-u na prioritetu 9 ne mozes da kazes da je stabilan.

Jedan mali off, da li G0 step ima oznaku BX80562Q6600SLACR ?

NE, G0 stepp ima oznaku SLACR ( poslednjih pet slova ) i to je bitno, ostalo manje vishe :)

Poslednja izmena:
Moguce je da 1V bude premalo, uglavnom po potrebi digni napon dok ne prodje bar 3h Orthos-a. :)

@šiki & gedza
zahvaljujem :wave:

Danas sam smanjio voltaazu mom procesoru q6600 na 1V i lepo je podigao sistem na default clocku testirao sam ga u ortosu i nije prelayio 49C dog je sa default voltazom isao i do 60 C pa me sad zanima

da li je to bezbedno za procesor
da li smanjuje vek trajanja procesora
i da li uopste vredi to raditi sa obzirom na dobitak u temp za 10 C iako mi stize cooler master eclipse ?

Dobro si uradio sto si probao da mu smanjis voltazu, nece mu stetiti.
Batali to testiranje od vise sati. Mislim da nema potrebe, jer u realnom radu: igranje, photoshop, dvdv2divx, nikada ga neces moci toliko opteretiti kao sto moze ortos. Ako ti prodje Crysis, bez kucanja, masina ce ti biti ok za svakodnevni rad.

Dobro si uradio sto si probao da mu smanjis voltazu, nece mu stetiti.
Batali to testiranje od vise sati. Mislim da nema potrebe, jer u realnom radu: igranje, photoshop, dvdv2divx, nikada ga neces moci toliko opteretiti kao sto moze ortos. Ako ti prodje Crysis, bez kucanja, masina ce ti biti ok za svakodnevni rad.

Najzad "normalan" predlog umesto visechasovnog muchenja Orthos-om.
Mislim sve je to u redu, pustiti masinu 50h da cepa 3dmark, orthosuje, ottcuje al samo za ljude koji imaju vremena da sede pored kompa i cekaju njegovo pucanje.
U normalnom radu za kompom se sve otkrije, od pustanja filmcica do igranja igrica, ako je nestabilan, jednom mora puci.

Najzad "normalan" predlog umesto visechasovnog muchenja Orthos-om.
Mislim sve je to u redu, pustiti masinu 50h da cepa 3dmark, orthosuje, ottcuje al samo za ljude koji imaju vremena da sede pored kompa i cekaju njegovo pucanje.
U normalnom radu za kompom se sve otkrije, od pustanja filmcica do igranja igrica, ako je nestabilan, jednom mora puci.
:) onda da menjam ovih "3.8" GHz u "4.0" moze koliko hocesh tako dok ga ne napregnem sa nekim zeshcim renderingom ;) Ne zezam se, igra nema shanse da zabode ni jedna...:smash:

:) vidi, slazem se ja da ozbiljan posao kao sto je rendering bilo 3D ili video zahteva najstabilniju masinu, al takvi ljudi tesko da ce drzati svoje "ljubimce" na granici OC-a, ocu da kazem da onaj ko se bavi ozbiljnijim poslom ima i para da ulozi u najmanje solidnu mogucu opremu poslednje tehnologije.

Moras razumeti jednu stvar, ima mnogo ljudi koji su zauzeti i koji rade, kad dodju kuci jedva cekaju da puste neku muziq, opustajucu seriju ili film, ili da se bace na najnoviju igricu na 1-2h, nemaju vremena da odvoje 2 dana na testiranje limita svog novog kompa, sto znaci blejanje do duboko u noc uz chips i pivo i gledanje u temperature dok se komp przi pri maximalnom opterecenju, niti to svako zna da radi.
Tako da ce komp ako je nestabilan puci kad tad, i sledi mu blago shtimovanje u domenu znanja koje posedujes.

P.S. Nije te dugo bilo reperu ... :p

Ja svoje testove stabilnosti radim iskljucivo dok spavam. Pustim preko noci i to je to.
Ako je ujutru sve ok ostavim tako. Dobro, budim se povremeno da vidim da nije slucajno puko. :D
Jos jedna stvar, dok radi testove(AKO RADI PREKO DANA) komp koristim najnormalnije, slusam muziku, na netu sam ... jedino ne radim nista zahtevno i ne igram igre. Mashinu testias da li je stabilna i nema tu vise price. Meni je dovoljno da jednom utvrdim stabilnost. Ne pokrecem orthos svaki dan.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno