Šta je novo?

Download pomoc ?

bandit

Slavan
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
319
Prilikom konektovanja na internet javlja mi se na ikonici za konekciju da sam konektovan tj. monitori se negase . Du metar mi stalno pokazuje neki download a pojma nemam odakle komp je cist kasperski antivirus . Dali je moguce da nesto vuce u XP-u automatic updates je iskljucen . Mada i pored firewalla radi to isto . Pomagajte ako znate konekcija je adsl eunet , i kako bih mogao da proverim sta vuce download .

Meni to liči na aktivnost nekog špijuna u tvom računaru. Probaj neki od spyware programa.

Ukoliko ti programi tipa Spybot ili Ad-aware nista ne nadju, probaj da stavis neki bolji firewall, recimo Outpost i tu tacno i precizno mozes da utvrdis koji je port otvoren i koja aplikacija je aktivna.

Stavis net limiter ova beta nije losa, ali je samo za proveru, tj. traje 20 dana. A mozes lako da ustanovis sta vuce protok, mada, ja i dalje tvrdim da DUMetar LAZE!

A kako to kod mene ako nista ne vucem DUMeter ne laze, tj. nista ne pokazuje? :D
Damire, sto si osuo toliko drvlja i kamenja po solidnom programu? :d

Ok, ima gadnu osobinu da "malo" dodaje kad je veliko procesorko zauzece, ali ako se adekvatno podesi radice podnosljivo ;)

@bandit:
Ako monitorcici svetlucaju, tj. imas neki upload/download proveri da nisi pazario nekog trojanca ili adware/spyware. Takodje proveri aktivne procese i da li se KAV automatski update-uje kad detektuje net...

Pazi, ako je tebi solidan, ok, koristi ga.
Ali kako da verujem programu koji pokazuje aktivnost {protok} cak i kada nisam konektovan.

Instalirao sam ga par puta {bio sam uporan, posto mi je net limiter blokirao stalno} i to na svezu instalaciju, i nema podesavanja koje nisam cackao i uvek je bilo isto. Kao prvo nikada nije hteo da "zapamti" gde treba da meri, nikako se nije slagao sa firewire karticom, a posle ni sa maticnom, tj. lan ulaz na maticnoj!
Kao da se zaljubio u opciju dial-up... Ali gde god da ga prebacim isto je bilo. Skinuo sam dve verzija sa razlicitih mesta. I na kraju digao ruke.
Jos uvek mi nije jasno kako moze da pokazuje aktivnost kada iscupam lan kabal???
Kontas o cemu pricam?
Sada, kada odem da uplatim net, pitam provajdera da pogleda koliko sam "popio" ovaj mesec...
POZRDAV

EDIT: Zaboravio sam da napomenem da je bio paralelno instaliran sa net limiterom neko vreme i da se jasno videlo da laze! Net limiter nije pokazivao nikakav protok ali du... :wave:

Poslednja izmena:
Skoro sam imao slucaj, da je preko kablovskog neta na svakih 10 minuta racunar sam skidao nesto s neta, a win update i norton update su bili disable. Instaliram Kaspeerskog , kad on nadje nekih 6 spywarea. NAkon brisanja istih nije vise bilo auto konekcije.Licno sam jako zadovoljan s DU metrom.

I meni je DU meter sasvim OK. Cim on nesto pokazuje znaci da necega i ima. I ja sam davno skontao par virusa bas na taj nacin.

Poslednja izmena:
Probao sam bwmetar i radi ok mada mislim da ih netreba ni uporedjivati jer mi se cini da su svi ti programi na isti kalup pravljeni i da su maltene isti .sto se tice downloada prestao je da radi sam od sebe sta li je bilo pojma nemam . Sto se tice Outposta program je odlican mada sam uvek koristio Zone alarm mada me nervira kod Outposta sto mi svremena na vreme blokira pristup netu najverovatnije zbog mog nepoznavanja njegovih podesavanja ali sve u svemu ok program . Sada sam samo na windowsovom firewallu i kasperskom da vidim kako ce da se pokaze .

dr.Tiristor je napisao(la):
Pazi, ako je tebi solidan, ok, koristi ga.
Ali kako da verujem programu koji pokazuje aktivnost {protok} cak i kada nisam konektovan.

Instalirao sam ga par puta {bio sam uporan, posto mi je net limiter blokirao stalno} i to na svezu instalaciju, i nema podesavanja koje nisam cackao i uvek je bilo isto. Kao prvo nikada nije hteo da "zapamti" gde treba da meri, nikako se nije slagao sa firewire karticom, a posle ni sa maticnom, tj. lan ulaz na maticnoj!
Kao da se zaljubio u opciju dial-up... Ali gde god da ga prebacim isto je bilo. Skinuo sam dve verzija sa razlicitih mesta. I na kraju digao ruke.
Jos uvek mi nije jasno kako moze da pokazuje aktivnost kada iscupam lan kabal???
Kontas o cemu pricam?
Sada, kada odem da uplatim net, pitam provajdera da pogleda koliko sam "popio" ovaj mesec...
POZRDAV

EDIT: Zaboravio sam da napomenem da je bio paralelno instaliran sa net limiterom neko vreme i da se jasno videlo da laze! Net limiter nije pokazivao nikakav protok ali du... :wave:
Fora je u tome sto bez obzira da li si konektovan na LAN ili nisi protok postoji ;)
Cak i kada nemas uopste mreznu karticu postoji tcpip loopback, a DUM sve detektuje za razliku od nekih programa koji mere samo odredjeni spektar DL/UL paketa, ali zato i postoji opcija da se izabere "Network interface to monitor".

Sto kaze bandit svi ti programi za merenje rade na manje-vise slican fazon i ne treba im slepo verovati (slicno programima koji mere napone i temperature za mb/cpu/vga/hdd...), ali dobro dodju kao neki reper da se priblizno zna da li je trenutni link ok, tj. da li se s njim desava nesto sto nije uobicajeno ;)

Ko hoce da "precizno" izmeri svoj bandwidth treba da nadje neki server koji nije zagusen (pozeljno sa manjim pingom) i da sa njega povuce neki ZIP fajl od vise MB, pa se lako racunicom dodje do realne/korisne maximalne brzine bez kompresije podataka i bez kesiranja na proxy-ju, ali za svakodnevno "merenje" protoka dovoljan je i DUM ili neki slican.

Sto se podesavanja tice pokusaj da ga potpuno deinstaliras, pa da ga ponovo instaliras i mora da proradi...
btw poslednja verzija je 3.07 build 200 ;)

borab, to modem održava vezu sa provajderom...

Vrh Dno