Šta je novo?

Download ikonica

• Začetnik teme Začetnik teme Diablo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
650
Ustedite mi vreme i preporucite odakle mogu da skinem neki bundle sa ikonicama (tema) ali da budu lepe/3d...

Hteo bih samo da promenim ikonice za racycle bin, my comp, drives, i slicne osnovne stvari i programe. Ikonice koje sam do sada imao su nestale i sad bukvalno sve isto izgledaju - ocajno.

poz

Hvala!

Mozda mi je lakse da instaliram neku temu umesto petljanja sa ikonicama.
Zna li neko kako se stavljaju te desktop teme?
Skinuo sam jednu (ekstenzija je .wba), raspakovao WinAce-om i kako dalje?

WBA je Windows Blinds tema. Windows Blinds je zamena za klasicni Windows shell (explorer).

Skini uxtheme patcher, on ce ti omoguciti da koristis dodatne Windows teme. Onda pravac DeviantART pa skidaj 🙂

P.S. Postoje takozvani packovi, koji rade sve za tebe - menjaju temu, ikonice... bukvalno sve. Poseti sajt BrickoPack-a, imaju par zanimljivih packova.

Poslednja izmena:
Odlicno, hvala za info (opet)! 🙂
Odoh da pogledam sta imaju tamo.
Nadam se da ima nesto i za Win2k, a ne samo za XP.

Edit: Jel BrickoPack ili BrickPack? 🙂
Edit2: Sad vidim da je BricoPack.

.

Poslednja izmena:
Typo 🙂
Ako hoces na 2k, ja ti preporucujem Windows Blinds. Takodje mozes da probas AstonShell i Talisman Desktop.

Evo vec sat vremena pokusavam da skinem WindowBlinds Classic za Win2000, ali nigde da ga nadjem. Prethodno sam skinuo WB5 od 10MB, ali je samo za WinXP tako da sam ga obrisao. Mislim da za WB Classic ima samo trial verzija.
Nastavljam da trazim. Ako neko ima direct link za download nek ga baci pliz. 🙂

Tesko, nece to ici na ovom forumu.
Probaj ona druga dva, skroz su ok.

Nesto se nismo razumeli. 🙂
Kad sam rekao da mi neko baci link ka WB Classicu mislio sam na trial verziju, a ne na neku drugu. Hteo bih i tu trial da probam.

Ako ti treba samo ikonice da promenis, mozes da iskoristis Icon Packager, mada nije operisan od bugova ((c) by kUdtiHaEX :d)). Paketi koji dolaze uz njega su grozni, tako da je skoro obavezno skinuti druge.
Ja konkretno koristim Style XP i menjam sve na dzumle, mada on zaista nema nikakve napredne opcije, mada ja nemam prevelike zahteve.
Sto se tice gore navedenih programa, skoro sam isprobavao Aston, i bas mi se svidja, slobodno mozes njega. WindowsBlinds... pa, nije los :d.

Bas sam icon packagerom i promenio sve ikonice sad. Ranije sam koristio ActivIcons i pomocu njega manuelno menjao svaku ikonu posebno. Zatim sam Ghostovao sistem. Problem nastaje kad sve vratim kako je ranije bilo pa zatim instaliram diabla. Po instalaciji sve ikone nestanu i ostanu one, ne default ikone, vec one bele sa win logom u sredini (kao kad imas neku cudnu ekstenziju za fajl). I to me je prilicno nerviralo.

U principu mi je i ovo dovoljno sto sam "sredio" ikone. Sad me zanima kako radi WB sa nekom temom za Win2k (ako takvu uspem da andjem). 🙂

Steta jedino sto je Icon Packager trial. Moracu da nadjem nesto drugo uskoro.

Poslednja izmena:
Thanx ZoNI!

To cu i da koristim kad mi istekne trial za Icon Packager. 🙂
U medjuvremenu, ako neko nadje jos nesto interesantno, neka baci link.

Pozdrav svima!

@Zoni: da li IconTweaker otvara isti format kao IconPackager? Ako da, onda je to odlicna stvar.

Znaci, please! Pravim VB aplikaciju koja u sebi sadrzi i text editor i nikako na netu da pronadjem ikonice koje bih postavio na dugmad u toolbaru (bold, italic, underline, align left, align right itd...) ako neko posjeduje ili zna dje se mogu downloadovati bio bih zahvalan. Poz!

@Cosmic Sailor: Icon design je prilično unosan posao. Skoro nigde nećeš naći freeware ikone (koje liče na nešto) za tvoj program... Ne možeš da staviš ikone u aplikaciju koju ćeš kasnije releasovati (jedino ukoliko ti autor dozvoli...). Umesto toga angažuj nekoga da ih napravi i posebno obrati pažnju na crop i male veličine (32x32, 16x16) zbog toolbar upotrebe.

Nazad
Vrh Dno