Neo_Matrix je napisao(la):
Pa jeste perfektan, ali sve vise i vise reklamiraju taj GetRight, pa rekoh da probam...
EDIT : A i kad FlashGet skida nemogu nista drugo da otvorim, tj. mogu, ali jednu bench stranicu (foruma) za oko 10-15 min...?
GetRight koristim intenzivno vec 3 god. ali uz njega je tu i DAP i FlashGet, pa kad koji zatreba ovisno o njihovim sposobnostima, taj se i koristi.
GetRight je stvarno jedan dobar profi program ali kao i sve ostalo i on ima svojih mana. Neke fajlove on nece da skine a DAP ih skida, iako u GR imas mogucnost razlicitog podesavanja identifikacije - ni jedna varijanta nece da obezbedi download. Prilicno bizarno, jer upravo to podesavanje "kako se download menager predstavlja" nekom serveru je jedna od Profi odlika GR-a ?!
Zatim ume da tripuje sa iskljucivanjem (mada mi se to desavalo i sa DAP-om) ... postavis ga da po zavrsenom downloadu se iskljuci ceo komp. a on ostane ukljucen, sto je najcrnje cak i vezu ne prekine ... da poludis. Napominjem ovo mi se vise puta desilo i sa DAP-om u zadnjih 3 godina izuzetno intenzivnog koriscenja interneta - svakodnevno bar po 5 sati downloada (mozda ima veze sa pre'ebanim OS-om ?). Postoji jos jedan GADAN bag kod GR-a: kada ti je aktivan akceleratorski mod i plus automatsko skidanje fajlova (svi koji su na spisku), izuzetno cesto, ako ne i redovno, se desava da posle prvih dva fajla program PRSNE tj. jednostavno se iskljuci a veza ostane otvorena ... tako da tu varijantu NIKADA ne koristim. Za takvo skidanje ide DAP (FlashGet tek od skora imam tako da ga nisam jos ni proucio).
Od pozitivnih stvari kod GR-a ide ovo: skidam po dva fajla ali samo po jedno parče, upravo zato sto za isto vreme imam otvoreno po 4-6 stranica i sve to radi OK ... naravno zbog brzine imam iskljuceno ucitavanje slika (ako mi bas zatreba da po koju vidim ... desni klik/Show Picture).
Znaci kod GR-a stavis gomilu fajlova u listu, prerasporedis fajlove ca "uhvati-pomeri-pusti", imas namesteno jednostruko skidanje po fajlu ali po dva ili tri fajla odjednom i to je to - njegova idealna namena.
DAP i FlashGet, skidaju po difoltu po 4 tj. 5 parceta jednog fajla i to u potpunosti preuzme raspoloziv kapacitet link-a. Zato ti i ne mozes da ucitas druge .html strane (pogotovo kada ti je ukljuceno prikazivanje slika ... ja to iskljucujemo kroz NetCaptor koji ujedno toplo preporucujem - ne mogu da zamislim rad na .net-u bez njega).
Slobodno skini GR-a i probaj ga. Nece ti biti bas lako da se naviknes na njega posle DAP-a (i budala bi znala da ga koristi) i FlashGet-a (izuzetno slican a opet totalno drugaciji od GetRight) ali svaki od ovih progama ima svoje dobre i lose strane i mislim da vredi imati ih sve, pa koristiti po potrebi.