Šta je novo?

Dosadni S.M.A.R.T.,... WTF!?

SickMF

Čuven
Učlanjen(a)
14.01.2004
Poena
745
Imam neki budjavi Maxtor 40 Gb, koji drzim kao slave za drzanje NADOKNADIVIH podataka, tipa filmovi, muzika i sl. do momenta rezanja. Nesto mu se kao desilo, pa smart pri podizanju upozorava onom nebulozom o podhitnom spasavanju podataka, bla, bla... Bilo bi normalno da smart iskljucim u biosu, za taj disk, da ne bih morao da dezuram pri svakom paljenju kompa, zbog onog F1. Ali ne! Gad se i dalje javlja jer je ukljucen u firmveru samog hd-a, a nigde na netu ne mogu da nadjem da neko ima isti problem, tj., da ne moze da ga iskljuci samo u biosu. Ploca je Asus. Ovde mi je ostala poslednja nada da postoji neko ko je bio na casu na kojem ja nisam, pa da mi otkrije fazon za ovaj problem, al` sumnjam da postoji tako nesto. Ipak, nada umire poslednja...

Imam neki budjavi Maxtor 40 Gb, koji drzim kao slave za drzanje NADOKNADIVIH podataka, tipa filmovi, muzika i sl. do momenta rezanja. Nesto mu se kao desilo, pa smart pri podizanju upozorava onom nebulozom o podhitnom spasavanju podataka, bla, bla... Bilo bi normalno da smart iskljucim u biosu, za taj disk, da ne bih morao da dezuram pri svakom paljenju kompa, zbog onog F1. Ali ne! Gad se i dalje javlja jer je ukljucen u firmveru samog hd-a, a nigde na netu ne mogu da nadjem da neko ima isti problem, tj., da ne moze da ga iskljuci samo u biosu. Ploca je Asus. Ovde mi je ostala poslednja nada da postoji neko ko je bio na casu na kojem ja nisam, pa da mi otkrije fazon za ovaj problem, al` sumnjam da postoji tako nesto. Ipak, nada umire poslednja...

donesi cokoladu da te resim muke
nikola

Ako mislis na low level format, dzaba, probano.

I sta ja imam od toga na ovom forumu? Mozda na nevidjeno da probam MHDD? Ne treba mi guru, nego "proceduru"!

proceduru, evo sad cu pazi posto je..
ma bre tvoj disk tvoj problem
ne pise samaricanin88 nego duksa88

nisam fer prema coveku
samo upisi modul 30 i resio si problem
Pozdrav

e da ako ovo uradis dobijes od mene cokoladu a ja vise na ovom forumum necu nikom
pomoci , osim ljudima dobre volje....

Poslednja izmena od urednika:
proceduru, evo sad cu pazi posto je..
ma bre tvoj disk tvoj problem
ne pise samaricanin88 nego duksa88

nisam fer prema coveku
samo upisi modul 30 i resio si problem
Pozdrav

e da ako ovo uradis dobijes od mene cokoladu a ja vise na ovom forumum necu nikom
pomoci , osim ljudima dobre volje....

A sto mislis da nisam dobre volje?
Anyway, gde ide "modul 30"? Hvala i pozz.

I ja imam isti problem, postoji li stvarno dobri Samarićanin koji bi nam pomogao? Hvala!

Maxtor DiamondMax Plus 8 6E040L0510614

Maxtor DiamondMax Plus 8 6E040L0510614

ako je ta serija u pitanju...
treba obicno dignuti ruke od diska....

medijum polako pocinje da otkazuje
pojavljuju se bad sektori koji se alociraju u rezervnu zonu
i smart pocinje da prijavljuje gresku....

proveri taj disk MHDD-om pa vidi u kakvom je stanju medij....

Proverio sam ga i eliminisao loše sektore, sad mi je ostalo da još isključim taj SMART. Jednostavno disk mi treba da prenesem podatke na drugi računar, lakše mi je to nego da režem DVD diskove! Nije bitno dokle će da radi, ali za povremeno prebacivanje podataka će poslužiti, dva puta nedeljno po nekih 30-tak GB! Samo taj glupi SMART! Pozdrav!

Nazad
Vrh Dno