Šta je novo?

Dosadni "programi"

Zli_Carobnjak

Čuven
Učlanjen(a)
07.04.2001
Poena
630
Elem, svaki put kad skidam neki cr*ck sa nekih od dobro poznatih adresa, instalira mi se [SAM] neki dialer. Uradim uninstal, obrisem iz registry-ja.. I opet tako u krug. I sto je zanimljivo ali i iritirajuce, :evil: diskonektuje me i pocne da bira tamo upisan broj. Ne moze da se ugasi, niti ukloni iz Task Managera, jer ga jednostavno NEMA. Jedino reshenje mi je restart, pa ponovo brisanje iz registry-ja.
Druga, mada, MALO manje iritirajuca stvar, slichna ovoj je neki Xupiter toobar, koji se takodje instalira sam od sebe..
Kako da zaustavim to ??

ZoNi je napisao(la):
SpyBot Search & Destroy ce izbrisati ta sranya...
Neki firewall (npr. Kerio) ce spreciti ponovni "rast" istih...

Aj recimo NE kerio vec OutpostPRO ili ATGuard

Koji je sajt u pitanju, da bi znali da tamo ne idemo.

Suprotno je pravilima da pishem imena TIH sajtova.. ali zna se koji se najvishe koriste [koji su i najbolji po tom pitanju]. Mislim da nije samo taj jedan konkretno u pitanju, odakle stalno skidam..
Imam ZA, redovno aktivan, ali ne pomaze, jednostavno ga prodje.

Isti Problem

Imam isti problem. U startu mi se pokrece program bcgzhuf.dll. Nalazi se u win/system folderu. U odredjenim intervalima iskace prozor koji konstatuje da nisam na netu i trazi konekciju.Nudi opcije work offline ili tray again. Pokusao sam preko msconfig da ga decekiram iz startup foldera. Zatim sam pocistio iz registrija i to h-key local machine\software\microsoft\windows\curentVersion\run takodje iz runOnce run- svuda gde sam ga uocio. Ponistim,i nista. Kada ponovo otvorim opet je tu.
Procitao sam ovaj post i ponadado se da ce spybot search and destroy resiti problem ali pogadjate nije. Pokusao sam i sa reg clinerom.Nije pomoglo. Da li je moguce da se toliko duboko zavukao u OS da mu se nista ne moze.
Ima li neko resenje.
Da li neko zna sta radi ovaj program?

Ljudi, na najpoznatijem sajtu za *ra*kove, na vecini linkova ce pre downloada lepo ponuditi da instalirate dialer i to dva puta...iako kaze da morate da stisnete "yes" da biste skinuli fajl, jednostavno stisnite "no" i dialer se nece instalirati a fajl cete ipak skinuti :)

da se nadovezem na drajvera... ima par sajtova na netu koji ce vam traziti, i zaista biti potrebno da instalirate neki plugin da bi skinuli krek. jednostavno zaobidjite taj sajt u sirokom luku i ne vracajte se vise.

NIKAKAV plagin, nikakvu ActiveX kontrolu (activeX iskljucite u IEu) ne treba dozvoliti pa se nece desavati razne gluposti

resen problem

Item Name bcgzhuf
Type Registry -> Machine Run
Command rundll32 C:\WINDOWS\SYSTEM\bcgzhuf.dll,Init 1
Problem sa ovim programom koji nije mogao da se ugasi iz msconfig/startup ili ciscenjem iz registrija kao ni programom spybot S&D(advanced mode) resio sam preko programa CodeStuff starter. Ko ima slican problem sa rezidualnim programima koji ne mogu da se ociste preko msconfig/startup ovo moze biti od pomoci.

Pa podesi IE da trazi dozvolu od tebe pre nego sto bilo sta instalira. Ne moze IE da instalira nesto bez tvoje dozvole ako mu nisi to eksplicitno omogucio.
I ja idem na te sajtove i stalno hoce da mi instalira Xupiter i ostalo ali me pita pa ja kazem ne...

Po defaultu mora da trazi, ne znam ko je lood pa da omoguci winu da instalira sve zivo shto mu net "ponudi"...

driver je napisao(la):
Po defaultu mora da trazi, ne znam ko je lood pa da omoguci winu da instalira sve zivo shto mu net "ponudi"...

Kao sto vidis, ima i takvih :)

Trebalo bi da promenimo naslov posta: Samo za ludake koji su dozvolili da im IE nesto instalira. Ako niste prepoznali o cemu se ovde raspravlja bolje da ne dajete etikete unapred. Otkuda znate kako je doslo do instalacije nezeljenih programa. Ovde bi trebalo da se ponude dobronamerni saveti kako da se problem resi i ko u tome ucestvuje on je dobrodosao. Moderatori bi trebalo da zabrane pristup clanovima foruma koji vredjaju i sole pamet a ne nude resenja.
Pozdrav svima.

Vrh Dno