Šta je novo?

Dosadne poruke pri konekciji na internet

Zoro67

Slavan
Učlanjen(a)
20.02.2005
Poena
309
Imam Win98SE i sada sam instalirao Win 2000 Pro. tako da imam dual boot.
Kada se konektujem na internet u Win2000, na svakih 20-ak sekundi se pojavljuje poruka (Slika 1). Skinuo sam taj program "Registry Repair" i on je otkrio 127 grešaka i prijavio da moram da se registrujem da bi program otklonio te greške. Probao sam da se registrujem, a tamo mi traže 20$ za registraciju tako da sam odustao.
Pokrenuo sam besplaten program RegSeeker koji je takođe otkrio 100-tinak grešaka i uklonio ih. Sada program Registry Repair prikazuje samo 22 greške ali mi se ona poruka i dalje prikazuje svakih 20 sec. pri konekciji. Kako da eliminišem ovo?
Pri konekciji se prikazuje još jedna poruka (Slika 2) i ona se pojavljuje na otprilike svakih 5 min.
Molim za savet

Prilozi

• Slika1.jpg
    Slika1.jpg
    15.7 KB · Pregleda: 81
  • Slika2.jpg
    Slika2.jpg
    7 KB · Pregleda: 86
Start>Run>services.msc, nađeš Messenger servis i njega stopiraš i staviš u Disable...
BTW možda si mogo još malo da sačekaš pa da instaliraš i VIstu (kad već nećeš XP)...

Poslednja izmena:
Uuu, *****ali su te :D idi u control panel -> administrative tools -> services -> messenger -> ugasi i stavi disabled :) to je sto se tice prve slicice, sto se druge tice,to je worm, tako da instaliraj neki antivirus program i ocisti komp, kao i ad-aware ili nesto slicno da poubijas spyware, koji verovatno imas :)

Taman sam hteo da vam se zahvalim što ste me oslobodili napasti, kad evo one prve poruke ponovo na monitoru. Otišao sam ponovo u Administrative Tools> Service> Messinger, kad tamo, opcija Messinger ponovo aktivna. Opet sam je stopirao ali se plašim da će se ponovo sama aktivirati.
Imam instaliran Ad-Adware SE Personal pa sam s njim očistio disk tako da se ona druga poruka više ne pojavljuje.
Kada se konektujem na internet vidim da moj kompjuter šalje i prima podatke jer kada kliknem na internet konekciju koja se nalazi dole desno u dnu ekrana vidim da se brojevi u "Bytes sent" i "Bytes received" stalno menjaju, iako nisam pokrenuo IE ili bilo kakav program. Kako da saznam gde odlaze podaci i ko mi ih šalje?
Evo kako izgleda moj Startup Control Panel (Slika dole). Možda je ovde aktiviran neki proces koji šalje i prima podatke ?

Prilozi

• StartUp.jpg
    StartUp.jpg
    23.8 KB · Pregleda: 50
Instaliraj neki firewall za pocetak (predlog: Outpost), kao drugo, za servis Messenger stopiraj i stavi na Disabled.

Mozes da vidis koji program ili servis salje i prima podatke iz samog Outposta ili da kucas u promptu netstat -a (nemogu da se setim da li ovo radi pod Win2000, 99% da radi) pa gledaj...

NAV je pronašao crva "W32.Kassbot" i crva "W32Spybot.Worm" tako da je sada sve u redu (nadam se). Morao sam da stavim u karantin fajlove MMSVC32.EXE MMF32.EXE COOL.EXE i LIBSYS32.EXE koji su se nalazili u direktorijumu D:\WINNT\SYSTEM32. Fajlovi se ne mogu opraviti, a ne znam da li mi trebaju.
Kuca se netstat -a -n, da li postoji neki pregledniji program koji bi prikazivao saobraćaj?
Hvala Vam na pomoći.

Imas program koji se zove Active Ports ima ga na netu -besplatan. Isti princip je kao netstat, pokazuje aktivne procese + imas opciju query names...

Hvala na odgovoru. Ona poruka se ponovo pojavljuje iako sam eliminisao crve. Svaki put pri konekciji moram da isključim servis messinger jer se pri restartu sam aktivira. Zar ne postoji neko drugo rešenje za ovu pojvau ?

Ako ti se sam startuje Messenger pri svakoj konekciji, probaj da u Program Files promenis naziv dir-a Messenger u MessengerOFF npr. Imao sam slican problem na XP-u, pa sam malo pojurio po forumu i nasao to jednostavno resenje ;) Mozda fora jeste malo divljacka, ali meni radi :banana:

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Ama nije to taj messenger, nema veze sa tim. Nego jedno glupo pitanje, jesi ti deinstalirao taj program 'registry repair'? :) Ako nisi, skidaj ga odmah, vrlo je moguce da ti on ponovo pali taj servis ;)

moraš da imaš SP4 na Win2K i ostale critical updates koji su se pojavili posle izlaska SP-a
to možeš da skineš sa OVOG sajta
to će ti rešiti problem
meni jeste

Poslednja izmena:
Iskljucio (disable) si u services messenger u xp-u i u 2000 i opet se pojavljuje? nemoguce...

Nikako da skinem ovaj service pack 4. Treba mu 2 sata za download a kako su naše veze "sjajne", na pola puta mi se prekine veza pa Jovo nanovo.
Ne sećam se da li sam deinstalirao Registry Repair, pogledaću.
LSD, isključio sam messinger u win2k, a win xp nemam instaliran nego Win 98 SE.
Hvala vam na odgovorima.

Nazad
Vrh Dno