Šta je novo?

Dosadan problem

sale42

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2007
Poena
301
Imam sledecu konfiguraciju:

MB: Asus A8NPX
CPU: AMD Athlon 64 3000+ S939
HDD: Western Digital SATA 80 gb
Grfika: Asus EAX550 GE/TD 256MB PCI Exp
modem, kuciste ATX 500W ANS, 512mb DDR, DVD Rezac LG

i zastitu:
AV: AVG Free
AS: AVG Free
FW: Outpost free

Komp sam kupio u maju i jos je pod garancijom.
Mislim da problem nije velik ali je VELIKI davez.
Posle par meseci od kupovine (nekih 3-4) poceo je da se restartuje sam od sebe
u sred rada. Nosio sam ga u servis i oni su mu samo reinstalirali drivere,
posle cega je jedno mesec dana radio ok da bi posle toga poceo da se ubija.
U servisu su mi rekli da kod njih "naravno" radi sve ok.
Desava se da se ubije i kad radim i kad ne radim nesto - posle toga jedino mogu da ga restartujem. Ubije se i na screen saver-u.
Takodje se desava da mi se programi/igre spustaju u taskbar dok radim/igram.
A dize se nekih 3-4 min a nekad i duze.

Inace radio sam gold memory test kao i test HDD-a, i sve je bilo ok.

Da li neko zna za ovaj problem?

Reinstalacija sistema... Instalacija drajvera (prvo maticna, pa graficka, pa sve ostalo). Instalacija Zakrpa za win (AutoPathcer). Instalacija Antivirusa (Nod32 2.7). Pa sve ostalo... Sistem bi trebalo da se oporavi posle toga!

Ako je radio ok mesec dana posle servisa, pa ponovo poceo da zabada, znaci da si ti nesto menjao sto se softvera tice. Najverovatnije si ubacio neke nove drivere. Dakle kao sto su ti u servisu rekli masina je u redu.

pretpostavljam da je sistem u pitanju...nista sto jedna reinstalacije ne moze da sredi
da li ti je clockovano nesto?

sinoc sam reinstalirao system.

Videcu kako se sad ponasa.

Mada sam vec jednom uradio reins. ali je posle par dana poceo da zeza ponovo.

Ma tesko je da se kompjuter stalno zabada i restartuje zbog softvera. Pre cje biti da je nesto neispravno. Koliko puta si provrteo taj GoldMemory? Ako si ga pustio da prodje 1 ili 2 puta onda nije ni cudo sto nije nista pronasao. Mora da radi bar 10-15 puta. Probaj takodje da testiras sistem sa Prime95 kao i sa s&m (full load). Da li je nesto overklokovano? Jesi cackao memorijske latencije?

Poslednja izmena:
nisam nista overklokovo.
Sa gold memory testom sam prosao samo 2 puta, kao i
sa testom za hdd.
sta ti je : Prime95 i s&m?
Sta mu to znaci sto programe spusta u taskbar?
Znaci usred rada ili kad igram neku igru spusti je u taskbar,
bez nekog pravila. Desava se mozda u proseku 1 u 4-5 puta.

Znaci pusti GoldMemory da vrti bar 10 puta (minimum). Prime95 mozes da skines ovde a s&m ovde. A da nemas ti neki virus na tom tvom racunaru? Skini sa neta Kaspersky 6 trial pa ga lepo instaliraj, apdejtuj i skeniraj kompletan hdd. Pre instalacije KAV-a uninstaliraj obavezno sve druge antivirus programe.

ja sam se nosio istom tom mislju da imam virus ali
imam avg free anti virus koji apdejtujem non-stop i koji mi
pregleda hard minimalno jednom nedeljno. takodje imam avg antispy
koji isto tako pregleda hard jednom nedeljno, i imam outpost fw
free.

na znam za kaspersky, ali ovu istu kombinaciju imam na poslu
gde imam adsl i nikad mi virusi nisu pravili problem.

Greska je softverske prirode sigurno..sam covek kaze da mu je komp 3-4 meseca radio ok. i da je posle sevisa mesec dana opet radio ok. Znaci da je posle tog vremena ubacio ili neki novi driver, ili neki program koji pravi problem.

ja sam se nosio istom tom mislju da imam virus ali
imam avg free anti virus koji apdejtujem non-stop i koji mi
pregleda hard minimalno jednom nedeljno. takodje imam avg antispy
koji isto tako pregleda hard jednom nedeljno, i imam outpost fw
free.

na znam za kaspersky, ali ovu istu kombinaciju imam na poslu
gde imam adsl i nikad mi virusi nisu pravili problem.

AVG je golo g***o, a Kaspersky je teska artiljerija :-devil-:

A Nod je najjaci!

Sto se antivirus programa tice....svaki ciga svog konja hvali:)....meni je NOD sasvim ok.

Ma ne kazem da je NOD los, samo kazem da je AVG u odnosu na Kaspersky kao pistolj u odnosu na haubicu :) Znam sta pricam, imao sam na poslu prvo AVG pa zatim KAV koji je nakon AVG-a uspeo da pronadje neoliko virusa koje AVG nije nikada prijavljivao iako su svakodnevno osvezavane definicije i skoro svaki dan skeniran hdd.

Samo gledam po forumu kako se jedna tema za drugom pretvaraju u rasprave koji je bolji antivirus. Ha Ha :) :) ;)

Ja sam takav problem imao sa RAM memorijom, jednostavno nisu htele da rade zajedno NCP i Kingston i desavala mi se ista stvar. E sad ti nisi naveo kakvu memoriju imas, ali da ne mora da znaci da je to...

Nazad
Vrh Dno