Šta je novo?

Dosadan problem prilikom pokretanja tv-a na kompu

ercegs

Slavan
Učlanjen(a)
28.07.2007
Poena
319
Pozdrav, imam jedan malo glup problem sa TV Karticom. u pitanju je kartica "Leadtek WinFast TV 2000 Expert ", program za nju je PVR ver. 3.0.10.20, a drajveri su verzija 5.13.1.3308. E sada, kada upalim komp i hocu sad daljinskog da pokrenem TV da gledam, na daljinskom stisnem ono dugme "TV" i program se pokrene i to je ok...medjutim dole na windows taskbaru onaj tab sto pokazuje da je program pokrenut bude plav i trepce, sto znaci kao da je on aktivan. I sada ja kad na daljinskom stisnem dugme za full screen on poveca sliku preko ekrana, ali windows taskbar se i dalje vidi i taj plavi trepcuci tab..malo iritira, a i problem je sto dok god se taj tako tab vidi i taj taskbar ne mogu da povecam ekran od teletexta..znaci upalim teletext i on bude onako na sredini ekrana kao mali prozor, a ne mogu da ga povecam jer mi se vidi taj taskbar i kao da je on sve vreme aktivan.

Ovo resavam tako sto kad pokrenem TV samo jedan klik misem negde na desktop i on onda iskljuci treptanje tog taskbara i sliku mi rasiri fino preko celog monitora i onda sve radi...Verujem da ce biti odgovora, pa sto ti je tesko da jednom kliknes misem i da sve radi...Pa i nije...ali zasto ako moze sve da radi i bez toga, a i zamislite dodjete umorni kao ker sa posla, legnete malo da odmorite, upalite kao TV...mmm... uzivancija...i hocete da procitate teletext vesti recimo...kad ono opa...ne mozete povecati prozor teletexta i ne vidite nista, jer je sve sitno, a dosta daleko od vas...

Da li postoji neko resenje za ovaj dosadan problem? Evo u attachu da pokazem sta sam mislio pod trepcucim plavim tabom (slika 1) i kako izgleda kada ne trepce (slika 2)....Posto sam na poslu slike su samo da se pokaze princip jer ovde nemam tv karticu i to, pa sam uradio sa drugim programom.

Na slici dva siva pozadina koja se vidi je od photoshopa...jer dok sam u photoshopu radio skajp sam nekako naterao da bude tako kao trepcuci...i dok ne kliknem na njega nece prestati...tako je isto i sa mojim problemom na tv kartici...

Ako neko ima neko resenje bio bih mu zahvalan.

Jos jedno pitanje ako moze....Da li postoji mogucnost kada jednom podesim kanale i raspored, da ih nekako sacuvam da mogu samo da ih vratim nakon reinstalacije sistema? Znaci neki mozda fajl koji bi se overwrite-ovao posle instalacije....Bila je neka kombinacija drajverai pvr-a (tj. vise pvr-a) koji je nudio mogucnost IMPORT tamo u onom prozoru za podesavanje kanala, mada to meni nikad nije radilo kako treba. Jer kad uradim reinstalaciju sistema, mrzi me uvek da ponovo redjam kanale i da im dajem imena.

Pozdrav i hvala unapred na pomoci

Poslednja izmena:
ja nemam resenje al imam pitanje za tebe, da li znas kako da osposobim radio? ista vrsta kartica samo ne znam da li je bas isti model...sve sam namestio lepo i nista....jednostavno se necuje nista, cak ni ono sustanje prilikom trazenja frekvencije!:wall:

Da li si spojio onaj audio kabl sa tv kartice na plocu? (To ti je onaj kabl kao sto ide iz DVD rezaca na audio port na ploci. Ne znam bas da li to sad ima na rezacima ali je ranije na cd-romu bilo to i dok se ne spoji sa tim na ploci nije htelo da radi)...

Meni bez toga nije radilo....Da li si dobro podesio audio out?

Meni u settings-u stoji za audio out "cd player"....

juce sam posle dugo vremena poceo ponovo da koristim tu karticu...i kad sam sve prikopcao,...ono nema tona...nema sta nisam probao...i na kraju, prebacim sa TV-a na FM i ono prodje zvuk...kad sam posle toga vratio na TV i tamo se pojavio...

Proveri da ti nije nesto mutirano mozda...

Jel imas ton kad gledas TV?

e upalio ovaj fazon sa onim audio kablom spojio sam ga na zvucnu kartu i sad sljaka!
hvala za savet!radi mi ton na tv, medjutim jos nisam spojio antenu, testirao sam sa videom i ide sve super, tj video mi je ****** sam samo ton i imao!
hvala jos jednom za savet!

Nema na cemu...drago mi je da sam mogao pomoci.

Pozdrav

ercegs

Odavno koristim PVR2 pa ne mogu taco da se setim,
aj jedno glupo pitanje, da li ti je ukljucena opcija "Always on Top" ?
Koliko se secam to ti je jedino sto treba da uradis.

Problem je resen, mada ne znam kako...Mada jesam cackao nesto oko te opcije...

Hvala u svakom slucaju.

Pozdrav

Problem je resen, mada ne znam kako...Mada jesam cackao nesto oko te opcije...

Hvala u svakom slucaju.

Pozdrav

Nije u pitanju to sto si ti cackao, vec sto prilikom ukljucenja racunara treba da sacekas da se ucita sve sto je u start up-u pa tek onda da ukljucis tv karticu.
Pozdrav

Pa mozda ima i do toga ali ne verujem, u svakom slucaju korisno je za znati... Opcija Allways on top mi je bila ukljucena pa je sve radilo...I sinoc sam je iskljucio i ugasio pvr, i zatim ga pokrenuo i kad sam stisnuo dugme za povecanje ekrana nije htelo...Tako da sigurno je u pitanju ta opcija allways on top...Mada, i to sto ti kazes sigurno ima nekoga uticaja, jer ako pokrenes pvr a posle toga se startuje neki program iz startupa, moguce je da zbog njega nece hteti.

Hvala na savetima i pomoci.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno